Asijská klasika: stir-fry a polévky

Pět různých jídel připravených ze stejných základních surovin – kuřecího masa, zeleniny, Kikkoman Sójové omáčky a koření. Zeleninu lze připravit a rozdělit předem, což umožňuje rychlou a snadnou přípravu čerstvých, rozmanitých a chutných jídel.

Ingredience

2 polévkové lžíce
medu
3 ½ čajové lžičky
nastrouhaného zázvoru
2 
stroužky česneku
950 g
kuřecího prsního filé
200 g
rýže
90 ml
rostlinného oleje
4 
mrkve
2 
hlavy brokolice
4 
červené papriky
3 
cibule
 ½ čajové lžičky
kurkumy
6 
vajec
1 polévková lžíce
nasekané jarní cibulky
 ½ 
chilli papričky
600 ml
kuřecího vývaru nebo vody
2 ½ polévkové lžíce
pšeničné mouky
1 polévková lžíce
nasekaného koriandru
1 polévková lžíce
másla
1 polévková lžíce
citronové šťávy

Zapečené kuře se zeleninou v sójové glazuře

Zapečené kuře se zeleninou v sójové glazuře
Zapečené kuře se zeleninou v sójové glazuře

Krok 1

2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1 polévková lžíce medu – 1 polévková lžíce rostlinného oleje – 1,5 čajová lžička nastrouhaného zázvoru – 1 polévková lžíce citronové šťávy – 400 g kuřecího prsního filé

Smíchejte Kikkoman Sójovou omáčku, med, zázvor, olej a citronovou šťávu v malé misce. Kuřecí maso potřete marinádou a dejte do zapékací mísy.

Krok 2

1  mrkev – 0,5  hlavy brokolice – 1  červená paprika – 1  cibule – 1 polévková lžíce rostlinného oleje

Mrkev a cibuli nakrájejte, brokolici rozdělte na růžičky, papriku zbavenou semínek rozkrájejte na 8 kusů. Promíchejte se zbylým olejem a pečte 20–30 minut při 180 °C.

Tip

Toto marinované kuře chutná skvěle i studené – ideální do wrapů nebo salátů.

Nutriční hodnoty (na porci):2.135 kJ / 510 kcal
18 gTuky
38 gBílkoviny
40 gSacharidy

Asijská omeleta s restovanou zeleninou

Asijská omeleta s restovanou zeleninou
Asijská omeleta s restovanou zeleninou

Krok 1

1  cibule – 1  mrkev – 1  červená paprika – 0,5  hlavy brokolice – 1 polévková lžíce rostlinného oleje – 0,5 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo

Cibuli najemno nasekejte, mrkev nahrubo nastrouhejte, papriku nakrájejte na kostičky, brokolici rozdělte na malé růžičky. Zeleninu restujte na oleji na vysokém plameni 1 minutu. Přidejte Kikkoman Sójovou omáčku a restujte další 2 minuty. Odstavte a nechte mírně vychladnout.

Krok 2

4  vejce – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1 polévková lžíce nasekaného koriandru – 1 polévková lžíce másla

Do dvou misek rozklepněte po 2 vejcích. Do každé přidejte ½ lžíce Kikkoman Sójové omáčky a ½ lžíce nasekaného koriandru, promíchejte vidličkou. Na pánvi rozehřejte máslo a usmažte z připravené směsi 2 omelety. Naplňte je restovanou zeleninou, zarolujte jako tortillu a podávejte.

Tip

Pro nadýchanější a sytější omeletu přidejte do vajec trochu mléka a mouky.

Nutriční hodnoty (na porci):1.926 kJ / 460 kcal
30 gTuky
24 gBílkoviny
22 gSacharidy

Asijská kuřecí polévka s mrkví a vejcem

Asijská kuřecí polévka s mrkví a vejcem
Asijská kuřecí polévka s mrkví a vejcem

Krok 1

1 polévková lžíce rostlinného oleje – 0,5  cibule – 0,5  červené chilli papričky, najemno nasekané – 1  stroužek česneku, najemno nasekaný – 0,5 čajové lžičky nastrouhaného zázvoru – 150 g kuřecího prsního filé – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo

Cibuli nasekejte. Na rostlinném oleji orestujte cibuli, chilli, česnek a zázvor. Přidejte na plátky nakrájené kuřecí maso a Kikkoman Sójovou omáčku. Restujte 2 minuty, neustále míchejte.

Krok 2

1  mrkev – 1  červená paprika – 600 ml kuřecího vývaru nebo vody

Přidejte nakrájenou mrkev a červenou papriku. Restujte ještě 1 minutu, poté zalijte horkým vývarem. Vařte na mírném ohni 15 minut.

Krok 3

1  vejce – 2,5 polévkové lžíce pšeničné mouky – 0,5 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo

V misce rozšlehejte vejce, mouku a Kikkoman Sójovou omáčku. Pomalu lijte směs tenkým pramínkem do vroucí polévky a přitom míchejte. Přiveďte k varu a podávejte.

Tip

Místo směsi s vejcem a moukou můžete použít rýžové nebo udon nudle. Pro zvýraznění chuti přidejte těsně před podáváním trochu sezamového oleje.

Nutriční hodnoty (na porci):1.800 kJ / 430 kcal
14 gTuky
28 gBílkoviny
42 gSacharidy

Smažená rýže s kuřecím masem a zeleninou

Smažená rýže s kuřecím masem a zeleninou
Smažená rýže s kuřecím masem a zeleninou

Krok 1

2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo0,5 polévková lžíce medu – 0,5 čajové lžičky nastrouhaného zázvoru – 0,5  stroužku česneku, najemno nasekaného – 200 g kuřecího prsa (bez kosti) – 1 polévková lžíce rostlinného oleje – 0,5  mrkve – 0,5  červené papriky – 0,5  hlavy brokolice – 0,5  cibule

Do misky nalijte Kikkoman Sójovou omáčku, přidejte med, nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor. Dobře promíchejte. Kuřecí maso nakrájejte na kostky a obalte v marinádě. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej, maso opékejte 3 minuty, a poté ho přendejte do misky. Cibuli nakrájejte na kostičky, mrkev na tenké proužky, papriku na nudličky a brokolici rozdělte na malé růžičky. Ve stejné pánvi orestujte zeleninu.

Krok 2

100 g rýže – 0,5 čajové lžičky kurkumy – 1  vejce – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1 polévková lžíce nasekané jarní cibulky

Uvařte rýži podle návodu na obalu. Do pánve přidejte rýži, kuřecí maso a kurkumu a restujte, dokud se rýže neprohřeje. Přidejte vejce a míchejte, dokud neztuhne. Pokrm zakápněte sójovou omáčkou Kikkoman a posypte nasekanou jarní cibulkou.

Tip

Nejlépe se hodí rýže z předchozího dne – je sušší a snadněji se opéká.

Nutriční hodnoty (na porci):2.198 kJ / 525 kcal
15 gTuky
29 gBílkoviny
58 gSacharidy

Kuřecí maso na medu a sójové omáčce s restovanou zeleninou a rýží

Kuřecí maso na medu a sójové omáčce s restovanou zeleninou a rýží
Kuřecí maso na medu a sójové omáčce s restovanou zeleninou a rýží

Krok 1

2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo0,5 polévková lžíce medu – 0,5 čajové lžičky nastrouhaného zázvoru – 0,5  stroužku česneku, najemno nasekaný – 200 g kuřecího prsa (bez kosti)

Do mísy nalijte Kikkoman Sójovou omáčku, přidejte med, nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor. Dobře promíchejte. Kuřecí maso nakrájejte na kostky a obalte v marinádě.

Krok 2

100 g rýže – 1 polévková lžíce rostlinného oleje – 0,5  mrkve – 0,5  hlavičky brokolice – 0,5  červené papriky

Rýži uvařte podle návodu na obalu. Mrkev nakrájejte na tenké nudličky, červenou papriku na proužky, brokolici rozdělte na růžičky. Zbytek zeleniny restujte na oleji 5 minut.

Krok 3

Do restované zeleniny přidejte marinované kuře a opékejte 3 minuty, dokud není maso hotové. Podávejte s uvařenou rýží.

Tip

Pro úsporu času naložte kuře den předem a uložte do lednice. Pro pikantnější verzi přidejte trochu chilli nebo pasty gochujang.

Nutriční hodnoty (na porci):2.345 kJ / 560 kcal
12 gTuky
37 gBílkoviny
70 gSacharidy

Objevte více

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.

Chcete získávat inspirativní informace, lahodné recepty a účastnit se skvělých soutěží?

Přihlásit se k newsletteru