

Asijská klasika: stir-fry a polévky
Pět různých jídel připravených ze stejných základních surovin – kuřecího masa, zeleniny, Kikkoman Sójové omáčky a koření. Zeleninu lze připravit a rozdělit předem, což umožňuje rychlou a snadnou přípravu čerstvých, rozmanitých a chutných jídel.
Ingredience
Zapečené kuře se zeleninou v sójové glazuře


Krok 1

2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 1 polévková lžíce medu – 1 polévková lžíce rostlinného oleje – 1,5 čajová lžička nastrouhaného zázvoru – 1 polévková lžíce citronové šťávy – 400 g kuřecího prsního filé
Smíchejte Kikkoman Sójovou omáčku, med, zázvor, olej a citronovou šťávu v malé misce. Kuřecí maso potřete marinádou a dejte do zapékací mísy.
Krok 2

1 mrkev – 0,5 hlavy brokolice – 1 červená paprika – 1 cibule – 1 polévková lžíce rostlinného oleje
Mrkev a cibuli nakrájejte, brokolici rozdělte na růžičky, papriku zbavenou semínek rozkrájejte na 8 kusů. Promíchejte se zbylým olejem a pečte 20–30 minut při 180 °C.
Tip
Toto marinované kuře chutná skvěle i studené – ideální do wrapů nebo salátů.
Asijská omeleta s restovanou zeleninou


Krok 1

1 cibule – 1 mrkev – 1 červená paprika – 0,5 hlavy brokolice – 1 polévková lžíce rostlinného oleje – 0,5 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo
Cibuli najemno nasekejte, mrkev nahrubo nastrouhejte, papriku nakrájejte na kostičky, brokolici rozdělte na malé růžičky. Zeleninu restujte na oleji na vysokém plameni 1 minutu. Přidejte Kikkoman Sójovou omáčku a restujte další 2 minuty. Odstavte a nechte mírně vychladnout.
Krok 2

4 vejce – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 1 polévková lžíce nasekaného koriandru – 1 polévková lžíce másla
Do dvou misek rozklepněte po 2 vejcích. Do každé přidejte ½ lžíce Kikkoman Sójové omáčky a ½ lžíce nasekaného koriandru, promíchejte vidličkou. Na pánvi rozehřejte máslo a usmažte z připravené směsi 2 omelety. Naplňte je restovanou zeleninou, zarolujte jako tortillu a podávejte.
Tip
Pro nadýchanější a sytější omeletu přidejte do vajec trochu mléka a mouky.
Asijská kuřecí polévka s mrkví a vejcem


Krok 1

1 polévková lžíce rostlinného oleje – 0,5 cibule – 0,5 červené chilli papričky, najemno nasekané – 1 stroužek česneku, najemno nasekaný – 0,5 čajové lžičky nastrouhaného zázvoru – 150 g kuřecího prsního filé – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo
Cibuli nasekejte. Na rostlinném oleji orestujte cibuli, chilli, česnek a zázvor. Přidejte na plátky nakrájené kuřecí maso a Kikkoman Sójovou omáčku. Restujte 2 minuty, neustále míchejte.
Krok 2

1 mrkev – 1 červená paprika – 600 ml kuřecího vývaru nebo vody
Přidejte nakrájenou mrkev a červenou papriku. Restujte ještě 1 minutu, poté zalijte horkým vývarem. Vařte na mírném ohni 15 minut.
Krok 3

1 vejce – 2,5 polévkové lžíce pšeničné mouky – 0,5 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo
V misce rozšlehejte vejce, mouku a Kikkoman Sójovou omáčku. Pomalu lijte směs tenkým pramínkem do vroucí polévky a přitom míchejte. Přiveďte k varu a podávejte.
Tip
Místo směsi s vejcem a moukou můžete použít rýžové nebo udon nudle. Pro zvýraznění chuti přidejte těsně před podáváním trochu sezamového oleje.
Smažená rýže s kuřecím masem a zeleninou


Krok 1

2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 0,5 polévková lžíce medu – 0,5 čajové lžičky nastrouhaného zázvoru – 0,5 stroužku česneku, najemno nasekaného – 200 g kuřecího prsa (bez kosti) – 1 polévková lžíce rostlinného oleje – 0,5 mrkve – 0,5 červené papriky – 0,5 hlavy brokolice – 0,5 cibule
Do misky nalijte Kikkoman Sójovou omáčku, přidejte med, nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor. Dobře promíchejte. Kuřecí maso nakrájejte na kostky a obalte v marinádě. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej, maso opékejte 3 minuty, a poté ho přendejte do misky. Cibuli nakrájejte na kostičky, mrkev na tenké proužky, papriku na nudličky a brokolici rozdělte na malé růžičky. Ve stejné pánvi orestujte zeleninu.
Krok 2

100 g rýže – 0,5 čajové lžičky kurkumy – 1 vejce – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 1 polévková lžíce nasekané jarní cibulky
Uvařte rýži podle návodu na obalu. Do pánve přidejte rýži, kuřecí maso a kurkumu a restujte, dokud se rýže neprohřeje. Přidejte vejce a míchejte, dokud neztuhne. Pokrm zakápněte sójovou omáčkou Kikkoman a posypte nasekanou jarní cibulkou.
Tip
Nejlépe se hodí rýže z předchozího dne – je sušší a snadněji se opéká.
Kuřecí maso na medu a sójové omáčce s restovanou zeleninou a rýží


Krok 1

2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 0,5 polévková lžíce medu – 0,5 čajové lžičky nastrouhaného zázvoru – 0,5 stroužku česneku, najemno nasekaný – 200 g kuřecího prsa (bez kosti)
Do mísy nalijte Kikkoman Sójovou omáčku, přidejte med, nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor. Dobře promíchejte. Kuřecí maso nakrájejte na kostky a obalte v marinádě.
Krok 2

100 g rýže – 1 polévková lžíce rostlinného oleje – 0,5 mrkve – 0,5 hlavičky brokolice – 0,5 červené papriky
Rýži uvařte podle návodu na obalu. Mrkev nakrájejte na tenké nudličky, červenou papriku na proužky, brokolici rozdělte na růžičky. Zbytek zeleniny restujte na oleji 5 minut.
Krok 3

Do restované zeleniny přidejte marinované kuře a opékejte 3 minuty, dokud není maso hotové. Podávejte s uvařenou rýží.
Tip
Pro úsporu času naložte kuře den předem a uložte do lednice. Pro pikantnější verzi přidejte trochu chilli nebo pasty gochujang.
Objevte více