

Lehká a snadná jídla z krůtího masa
Pět rozmanitých jídel s krůtím masem, zeleninou a rýží – snadná na přípravu a plná jemných, ale výrazných chutí, které v každém pokrmu prohlubuje umami tón Kikkoman Sójové omáčky.
Ingredience
Rýžový salát s cuketou a vejcem


Krok 1

100 g jasmínové rýže – 1 polévková lžíce rostlinného oleje – 1 cuketa – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 0,5 čajové lžičky uzené papriky
Uvařte jasmínovou rýži podle návodu na obalu. Cuketu nakrájejte na plátky a orestujte na rostlinném oleji spolu s Kikkoman Sójovou omáčkou a uzenou paprikou po dobu 3 minut. Odložte stranou.
Krok 2

2 vejce – 2 polévkové lžíce bílého jogurtu – 0,5 čajové lžičky uzené papriky – 0,5 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 100 g konzervované kukuřice – 1 červená cibule
Vejce osmažte na stejné pánvi, kde se připravovala cuketa. Jogurt smíchejte s uzenou paprikou a Kikkoman Sójovou omáčkou. Cibuli oloupejte a nasekejte. Do krabičky vrstvěte: čtvrtinu rýže, polovinu cukety, polovinu kukuřice, polovinu cibule a opět čtvrtinu rýže. Navrch dejte polovinu jogurtového dresinku. Stejně připravte druhou porci.
Krok 3

0,5 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 0,5 čajové lžičky pepře – 1 polévková lžíce nasekané jarní cibulky
Na každou porci položte osmažené vejce. Posypte pepřem, zakápněte Kikkoman Sójovou omáčkou a posypte jarní cibulkou.
Tip
Pro veganskou variantu nahraďte vejce grilovaným halloumi nebo avokádem. Jogurtovo-sójový dresink chutná výborně i jako dip k pečené zelenině.
Salátové wrapy s krůtím masem a dresinkem


Krok 1

1 polévková lžíce rostlinného olej – 1 červená cibule, nasekaná – 150 g mletého krůtího masa – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 0,25 cukety, nakrájené na tenké plátky – 6 velkých listů salátu – 50 g cherry rajčátek
Na pánvi rozehřejte rostlinný olej a orestujte polovinu nasekané cibule spolu s krůtím masem, Kikkoman Sójovou omáčku a cuketou. Restujte přibližně 5 minut, dokud se neodpaří tekutina. Směs z krůtího masa a cukety rozdělte na listy salátu. Cherry rajčátka rozpulte a spolu se zbytkem cibule je naaranžujte navrch.
Krok 2

2 polévkové lžíce bílého jogurtu – 0,5 čajové lžičky Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo
Smíchejte bílý jogurt s Kikkoman Sójovou omáčkou a připravte si jednoduchý dresink. Wrapy přelijte jogurtovo–sójovým dresinkem a uložte je do krabičky.
Tip
Místo salátu můžete použít tortillu. Dresink chutná výborně i ke grilované zelenině nebo jako rychlý salátový dresink.
Frittata s krůtím masem a zeleninou


Krok 1

1 polévková lžíce rostlinného oleje – 0,5 červená cibule – 150 g mletého krůtího masa – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 0,25 cukety, nakrájená na jemné plátky – 100 g konzervované kukuřice
Na pánvi rozehřejte olej a orestujte cibuli, maso, Kikkoman Sójovou omáčku a cuketu cca 5 minut, dokud se tekutina neodpaří. Přidejte kukuřici a ještě minutu prohřívejte. Nechte trochu vychladnout.
Krok 2

6 vajec – 2,5 polévkové lžíce bílého jogurtu – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 1 čajová lžička pepře – 1 polévková lžíce rostlinného oleje
Vejce rozšlehejte s jogurtem, Kikkoman Sójovou omáčkou a pepřem. Vmíchejte vychladlou směs s masem. Na pánvi vhodné do trouby rozehřejte olej, nalijte směs a vařte na mírném plameni 5 minut.
Krok 3

100 g sýra mozzarella – 100 g cherry rajčat
Cherry rajčata rozkrojte a rozložte řezem nahoru na frittatu, přidejte natrhanou mozzarellu. Dejte do předehřáté trouby (180 °C) a pečte asi 20 minut, dokud vejce neztuhne.
Krok 4

0,5 polévková lžíce rostlinného oleje – 0,5 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 0,5 čajové lžičky medu – 100 g cherry rajčat – 1 hrst listového salátu
Smíchejte olej, Kikkoman Sójovou omáčku a med. Promíchejte s rajčaty a salátem. Podávejte jako přílohu k frittatě.
Tip
Tahle frittata chutná skvěle i studená – ideální do krabičky na další den.
Mini karbanátky s jogurtovým dipem


Krok 1

200 g mletého krůtího masa – 1 vejce (syrové) – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 0,5 čajové lžičky pepře – 3 polévkové lžíce Kikkoman Panko – japonská křupavá strouhanka – 1,5 polévková lžíce rostlinného oleje
Smíchejte mleté krůtí maso, vejce, Kikkoman Sójovou omáčku, pepř a 1 lžíci Kikkoman Panko. Tvarujte karbanátky, obalte je ve zbylé strouhance a opečte z obou stran na rostlinném oleji dozlatova a dokud nejsou propečené.
Krok 2

několik listů salátu – 0,5 červené cibule – 50 g konzervované kukuřice – 1 polévková lžíce bílého jogurtu – 0,25 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 2 vejce natvrdo
Nakrájejte červenou cibuli na tenké plátky a promíchejte se salátem a kukuřicí. Jogurt smíchejte s Kikkoman Sójovou omáčkou – vznikne jednoduchý dresink. Přidejte dresink do salátu a promíchejte. Vejce nakrájejte na čtvrtiny a položte navrch. Podávejte s karbanátky.
Tip
Karbanátky můžete místo smažení i upéct. Dip chutná ještě lépe druhý den, kdy se chutě prolnou.
Rýžová miska s krůtím masem a cuketou


Krok 1

1 polévková lžíce rostlinného oleje – 1 červená cibule – 150 g mletého krůtího masa – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 0,5 čajové lžičky uzené papriky – 0,5 cukety
Na rostlinném oleji orestujte nasekanou cibuli a na plátky nakrájenou cuketu. Přidejte mleté krůtí maso, Kikkoman Sójovou omáčku a uzenou papriku. Vařte 3–4 minuty, dokud není maso důkladně propečené a cuketa lehce změklá.
Krok 2

100 g konzervované kukuřice – 100 g jasmínové rýže – 1 čajová lžička sezamových semínek – 1 polévková lžíce nasekané jarní cibulky – 0,5 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo
Rýži uvařte podle návodu na obalu. Do misky vrstvěte uvařenou rýži, kukuřici a orestované maso s cuketou a cibulí. Navrch posypte sezamovými semínky a jarní cibulkou, poté zakápněte Kikkoman Sójovou omáčkou.
Tip
Výborné i za studena – skvělé jako oběd s sebou nebo do práce. Pro nízkosacharidovou variantu vyměňte rýži za květákovou rýži nebo dušenou brokolici.
Objevte více