Lehká a snadná jídla z krůtího masa

Pět rozmanitých jídel s krůtím masem, zeleninou a rýží – snadná na přípravu a plná jemných, ale výrazných chutí, které v každém pokrmu prohlubuje umami tón Kikkoman Sójové omáčky.

Ingredience

105 ml
rostlinného oleje
4 
červené cibule
650 g
mletého krůtího masa
1 ½ čajová lžička
uzené papriky
2 
cukety
350 g
konzervované kukuřice
200 g
jasmínové rýže
1 čajová lžička
sezamových semínek
2 polévkové lžíce
nasekané jarní cibulky
11 
vajec
2 čajové lžičky
pepře
1 
hlávkový salát
120 g
bílého jogurtu
100 g
sýra mozzarella
250 g
cherry rajčat
 ½ čajové lžičky
medu

Rýžový salát s cuketou a vejcem

Rýžový salát s cuketou a vejcem
Rýžový salát s cuketou a vejcem

Krok 1

100 g jasmínové rýže – 1 polévková lžíce rostlinného oleje – 1  cuketa – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo0,5 čajové lžičky uzené papriky

Uvařte jasmínovou rýži podle návodu na obalu. Cuketu nakrájejte na plátky a orestujte na rostlinném oleji spolu s Kikkoman Sójovou omáčkou a uzenou paprikou po dobu 3 minut. Odložte stranou.

Krok 2

2  vejce – 2 polévkové lžíce bílého jogurtu – 0,5 čajové lžičky uzené papriky – 0,5 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo100 g konzervované kukuřice – 1  červená cibule

Vejce osmažte na stejné pánvi, kde se připravovala cuketa. Jogurt smíchejte s uzenou paprikou a Kikkoman Sójovou omáčkou. Cibuli oloupejte a nasekejte. Do krabičky vrstvěte: čtvrtinu rýže, polovinu cukety, polovinu kukuřice, polovinu cibule a opět čtvrtinu rýže. Navrch dejte polovinu jogurtového dresinku. Stejně připravte druhou porci.

Krok 3

0,5 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo0,5 čajové lžičky pepře – 1 polévková lžíce nasekané jarní cibulky

Na každou porci položte osmažené vejce. Posypte pepřem, zakápněte Kikkoman Sójovou omáčkou a posypte jarní cibulkou.

Tip

Pro veganskou variantu nahraďte vejce grilovaným halloumi nebo avokádem. Jogurtovo-sójový dresink chutná výborně i jako dip k pečené zelenině.

Nutriční hodnoty (na porci):2.052 kJ / 490 kcal
24 gTuky
22 gBílkoviny
45 gSacharidy

Salátové wrapy s krůtím masem a dresinkem

Salátové wrapy s krůtím masem a dresinkem
Salátové wrapy s krůtím masem a dresinkem

Krok 1

1 polévková lžíce rostlinného olej – 1  červená cibule, nasekaná – 150 g mletého krůtího masa – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo0,25  cukety, nakrájené na tenké plátky – 6  velkých listů salátu – 50 g cherry rajčátek

Na pánvi rozehřejte rostlinný olej a orestujte polovinu nasekané cibule spolu s krůtím masem, Kikkoman Sójovou omáčku a cuketou. Restujte přibližně 5 minut, dokud se neodpaří tekutina. Směs z krůtího masa a cukety rozdělte na listy salátu. Cherry rajčátka rozpulte a spolu se zbytkem cibule je naaranžujte navrch.

Krok 2

2 polévkové lžíce bílého jogurtu – 0,5 čajové lžičky Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo

Smíchejte bílý jogurt s Kikkoman Sójovou omáčkou a připravte si jednoduchý dresink. Wrapy přelijte jogurtovo–sójovým dresinkem a uložte je do krabičky.

Tip

Místo salátu můžete použít tortillu. Dresink chutná výborně i ke grilované zelenině nebo jako rychlý salátový dresink.

Nutriční hodnoty (na porci):1.759 kJ / 420 kcal
20 gTuky
27 gBílkoviny
24 gSacharidy

Frittata s krůtím masem a zeleninou

Frittata s krůtím masem a zeleninou
Frittata s krůtím masem a zeleninou

Krok 1

1 polévková lžíce rostlinného oleje – 0,5  červená cibule – 150 g mletého krůtího masa – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo0,25  cukety, nakrájená na jemné plátky – 100 g konzervované kukuřice

Na pánvi rozehřejte olej a orestujte cibuli, maso, Kikkoman Sójovou omáčku a cuketu cca 5 minut, dokud se tekutina neodpaří. Přidejte kukuřici a ještě minutu prohřívejte. Nechte trochu vychladnout.

Krok 2

6  vajec – 2,5 polévkové lžíce bílého jogurtu – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1 čajová lžička pepře – 1 polévková lžíce rostlinného oleje

Vejce rozšlehejte s jogurtem, Kikkoman Sójovou omáčkou a pepřem. Vmíchejte vychladlou směs s masem. Na pánvi vhodné do trouby rozehřejte olej, nalijte směs a vařte na mírném plameni 5 minut.

Krok 3

100 g sýra mozzarella – 100 g cherry rajčat

Cherry rajčata rozkrojte a rozložte řezem nahoru na frittatu, přidejte natrhanou mozzarellu. Dejte do předehřáté trouby (180 °C) a pečte asi 20 minut, dokud vejce neztuhne.

Krok 4

0,5 polévková lžíce rostlinného oleje – 0,5 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo0,5 čajové lžičky medu – 100 g cherry rajčat – 1 hrst listového salátu

Smíchejte olej, Kikkoman Sójovou omáčku a med. Promíchejte s rajčaty a salátem. Podávejte jako přílohu k frittatě.

Tip

Tahle frittata chutná skvěle i studená – ideální do krabičky na další den.

Nutriční hodnoty (na porci):2.303 kJ / 550 kcal
28 gTuky
38 gBílkoviny
27 gSacharidy

Mini karbanátky s jogurtovým dipem

Mini karbanátky s jogurtovým dipem
Mini karbanátky s jogurtovým dipem

Krok 1

200 g mletého krůtího masa – 1  vejce (syrové) – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo0,5 čajové lžičky pepře – 3 polévkové lžíce Kikkoman Panko – japonská křupavá strouhanka1,5 polévková lžíce rostlinného oleje

Smíchejte mleté krůtí maso, vejce, Kikkoman Sójovou omáčku, pepř a 1 lžíci Kikkoman Panko. Tvarujte karbanátky, obalte je ve zbylé strouhance a opečte z obou stran na rostlinném oleji dozlatova a dokud nejsou propečené.

Krok 2

několik listů salátu – 0,5  červené cibule – 50 g konzervované kukuřice – 1 polévková lžíce bílého jogurtu – 0,25 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo2  vejce natvrdo

Nakrájejte červenou cibuli na tenké plátky a promíchejte se salátem a kukuřicí. Jogurt smíchejte s Kikkoman Sójovou omáčkou – vznikne jednoduchý dresink. Přidejte dresink do salátu a promíchejte. Vejce nakrájejte na čtvrtiny a položte navrch. Podávejte s karbanátky.

Tip

Karbanátky můžete místo smažení i upéct. Dip chutná ještě lépe druhý den, kdy se chutě prolnou.

Nutriční hodnoty (na porci):2.135 kJ / 510 kcal
24 gTuky
34 gBílkoviny
36 gSacharidy

Rýžová miska s krůtím masem a cuketou

Rýžová miska s krůtím masem a cuketou
Rýžová miska s krůtím masem a cuketou

Krok 1

1 polévková lžíce rostlinného oleje – 1  červená cibule – 150 g mletého krůtího masa – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo0,5 čajové lžičky uzené papriky – 0,5  cukety

Na rostlinném oleji orestujte nasekanou cibuli a na plátky nakrájenou cuketu. Přidejte mleté krůtí maso, Kikkoman Sójovou omáčku a uzenou papriku. Vařte 3–4 minuty, dokud není maso důkladně propečené a cuketa lehce změklá.

Krok 2

100 g konzervované kukuřice – 100 g jasmínové rýže – 1 čajová lžička sezamových semínek – 1 polévková lžíce nasekané jarní cibulky – 0,5 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo

Rýži uvařte podle návodu na obalu. Do misky vrstvěte uvařenou rýži, kukuřici a orestované maso s cuketou a cibulí. Navrch posypte sezamovými semínky a jarní cibulkou, poté zakápněte Kikkoman Sójovou omáčkou.

Tip

Výborné i za studena – skvělé jako oběd s sebou nebo do práce. Pro nízkosacharidovou variantu vyměňte rýži za květákovou rýži nebo dušenou brokolici.

Nutriční hodnoty (na porci):1.989 kJ / 475 kcal
15 gTuky
30 gBílkoviny
50 gSacharidy

Objevte více

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.

Chcete získávat inspirativní informace, lahodné recepty a účastnit se skvělých soutěží?

Přihlásit se k newsletteru