

Veganská sushi rolka v listu zelí
Sushi rolka zabalená do jemně nasládlého listu zelí. Růžová rýže jí dodává elegantní vzhled a veganský charakter. Avokádovo-bazalková omáčka pak celou chuť dokonale podtrhuje.
Postup přípravy
Krok 1
150 g rýže – 210 ml vody – 3 polévkové lžíce Kikkoman Dochucovadlo na sushi rýži (125ml) – 1 červená řepa – 35 g konzervované kukuřice – 1 čajová lžička soli
Rýži 3–4krát propláchněte, nechte odkapat a dejte do hrnce s 210 ml vody. Nechte 20 minut nasáknout, poté uvařte. Ještě horkou rýži smíchejte s Kikkoman Dochucovadlem na sushi rýži.
Celou řepu vařte 20 minut, poté oloupejte a nakrájejte na velmi malé kousky.
Do vody přidejte sůl a kukuřici povařte 2 minuty. Sceďte a také nakrájejte na malé kousky.
Krok 2
2 velké listy špičatého zelí – 25 g okurky
Listy zelí opatrně oddělte, omyjte a přikryjte potravinářskou fólií. V mikrovlnce je nahřívejte 2 minuty při 650 W (použijte fólii vhodnou do mikrovlnky).
Okurku nakrájejte na malé kostičky.
Krok 3
Smíchejte červenou řepu, kukuřici a okurku s ochucenou sushi rýží. Listy zelí osušte. Z rýžové směsi vytvořte kuličky, vložte je doprostřed každého listu a zabalte do rolky. Rolky rozkrojte napůl a servírujte.
Krok 4
1 avokádo – 5 g bazalky – 1 polévková lžíce Kikkoman Citrónová ponzu omáčka – 1 čajová lžička Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo
Oloupané avokádo, bazalku,Kikkoman Ponzu citrón aKikkoman Sójovou omáčku rozmixujte dohladka. Sushi servírujte s připravenou omáčkou.
Tip:
Podrobnější návod na přípravu sushi rýže najdete na našich webových stránkách.
ID receptu: 1409
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více








