Veganská sushi rolka v listu zelí
Veganská sushi rolka v listu zelí

Veganská sushi rolka v listu zelí

4,9 16 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 1 h
35 min. Doba přípravy
25 min. Doba vaření

Sushi rolka zabalená do jemně nasládlého listu zelí. Růžová rýže jí dodává elegantní vzhled a veganský charakter. Avokádovo-bazalková omáčka pak celou chuť dokonale podtrhuje.

Ingredience

2 Porce
150 g
rýže
210 ml
vody
1 
červená řepa
35 g
konzervované kukuřice
1 čajová lžička
soli
2 
velké listy špičatého zelí
25 g
okurky
1 
avokádo
5 g
bazalky
Nutriční hodnoty (na porci):2.552 kJ / 609 kcal
25 gTuky
12,5 gBílkoviny
79 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

150 g rýže – 210 ml vody – 3 polévkové lžíce Kikkoman Dochucovadlo na sushi rýži (125ml)1  červená řepa – 35 g konzervované kukuřice – 1 čajová lžička soli

Rýži 3–4krát propláchněte, nechte odkapat a dejte do hrnce s 210 ml vody. Nechte 20 minut nasáknout, poté uvařte. Ještě horkou rýži smíchejte s Kikkoman Dochucovadlem na sushi rýži.
Celou řepu vařte 20 minut, poté oloupejte a nakrájejte na velmi malé kousky.
Do vody přidejte sůl a kukuřici povařte 2 minuty. Sceďte a také nakrájejte na malé kousky.

Krok 2

2  velké listy špičatého zelí – 25 g okurky

Listy zelí opatrně oddělte, omyjte a přikryjte potravinářskou fólií. V mikrovlnce je nahřívejte 2 minuty při 650 W (použijte fólii vhodnou do mikrovlnky).
Okurku nakrájejte na malé kostičky.

Krok 3

Smíchejte červenou řepu, kukuřici a okurku s ochucenou sushi rýží. Listy zelí osušte. Z rýžové směsi vytvořte kuličky, vložte je doprostřed každého listu a zabalte do rolky. Rolky rozkrojte napůl a servírujte.

Krok 4

1  avokádo – 5 g bazalky – 1 polévková lžíce Kikkoman Citrónová ponzu omáčka1 čajová lžička Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo

Oloupané avokádo, bazalku,Kikkoman Ponzu citrón aKikkoman Sójovou omáčku rozmixujte dohladka. Sushi servírujte s připravenou omáčkou.

Tip:

Podrobnější návod na přípravu sushi rýže najdete na našich webových stránkách.

ID receptu: 1409

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

150 g rýže – 210 ml vody – 3 polévkové lžíce Kikkoman Dochucovadlo na sushi rýži (125ml)1 červená řepa – 35 g konzervované kukuřice – 1 čajová lžička soli

Rýži 3–4krát propláchněte, nechte odkapat a dejte do hrnce s 210 ml vody. Nechte 20 minut nasáknout, poté uvařte. Ještě horkou rýži smíchejte s Kikkoman Dochucovadlem na sushi rýži.
Celou řepu vařte 20 minut, poté oloupejte a nakrájejte na velmi malé kousky.
Do vody přidejte sůl a kukuřici povařte 2 minuty. Sceďte a také nakrájejte na malé kousky.

2 velké listy špičatého zelí – 25 g okurky

Listy zelí opatrně oddělte, omyjte a přikryjte potravinářskou fólií. V mikrovlnce je nahřívejte 2 minuty při 650 W (použijte fólii vhodnou do mikrovlnky).
Okurku nakrájejte na malé kostičky.

Smíchejte červenou řepu, kukuřici a okurku s ochucenou sushi rýží. Listy zelí osušte. Z rýžové směsi vytvořte kuličky, vložte je doprostřed každého listu a zabalte do rolky. Rolky rozkrojte napůl a servírujte.

1 avokádo – 5 g bazalky – 1 polévková lžíce Kikkoman Citrónová ponzu omáčka1 čajová lžička Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo

Oloupané avokádo, bazalku,Kikkoman Ponzu citrón aKikkoman Sójovou omáčku rozmixujte dohladka. Sushi servírujte s připravenou omáčkou.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03
04

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.