

Veganské inari sushi
Inari sushi je inspirované smaženými kapsičkami z tofu zvanými abura-age, které jsou nasáklé sladkou marinádou a naplněné sushi rýží. Šťavnaté tofu skvěle ladí s jemnou chutí rýže. Oblíbená pochoutka na domácích oslavách.
Ingredience
Na dochucení:
Postup přípravy
Krok 1
150 g rýže – 210 ml vody – 3 polévkové lžíce Kikkoman Dochucovadlo na sushi rýži (125ml) – 15 g zelených fazolek – 20 g žluté papriky – 20 g červené papriky
Rýži 3-4krát propláchněte a nechte okapat. Vložte ji do hrnce s vodou a nechte 20 minut nasáknout, poté uvařte. Ještě horkou rýži smíchejte s Kikkoman Dochucovadlem sushi rýže. Fazolky vařte 2 minuty. Papriky nakrájejte na malé kostičky a vařte 1 minutu.
Krok 2
8 plátků abura-age (tenké plátky smaženého tofu) – 2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 2 polévkové lžíce Kikkoman Mirin sladké dochucovadlo – 2 polévkové lžíce saké (nebo bílého vína) – 2 polévkové lžíce cukru – 2 polévkové lžíce vody
Abura-age rozkrojte na kusy dlouhé 3–4 cm. Povařte je 2 minuty ve vroucí vodě, poté sceďte a nechte vychladnout. V hrnci smíchejte všechny ingredience na marinádu, vložte tofu a na mírném ohni vařte 10 minut. Povrch přikryjte pečicím papírem, aby se chuť lépe vstřebala a tofu se nerozpadlo.
Krok 3
20 g takuan (nakládaná ředkev) – 20 g okurky – ½ čajové lžičky soli
Takuan a uvařené fazolky z kroku 1 nasekejte nadrobno. Okurku nakrájejte na kostičky, posolte, po 5 minutách propláchněte a osušte.
Krok 4
1 čajová lžička černého sezamu – 2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 1 čajová lžička wasabi pasty
Do poloviny sushi rýže vmíchejte takuan, fazolky a sezam. Do druhé poloviny vmíchejte papriky a okurku. Vzniklou směs zabalte po částech do připravených tofu kapsiček (každá náplň do 4 kusů).
Podávejte s Kikkoman Sójovou omáčkou a wasabi pastou.
Tip:
Pokud byste chtěli podrobnější návod na přípravu sushi rýže, navštivte naši stránku s recepty.
Hotové smažené tofu abura-age na inari sushi je k dostání ve většině asijských supermarketů.
ID receptu: 1411
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více








