Veganské inari sushi
Veganské inari sushi

Veganské inari sushi

4,9 12 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 1 h 10 min.
30 min. Doba přípravy
35 min. Doba vaření
5 min. Doba marinování

Inari sushi je inspirované smaženými kapsičkami z tofu zvanými abura-age, které jsou nasáklé sladkou marinádou a naplněné sushi rýží. Šťavnaté tofu skvěle ladí s jemnou chutí rýže. Oblíbená pochoutka na domácích oslavách.

Ingredience

2 Porce
150 g
rýže
210 g
vody
15 g
zelených fazolek
20 g
žluté papriky
20 g
červené papriky
8 
abura-age (tenké smažené plátky tofu)

Na dochucení:

2 polévkové lžíce
saké (nebo bílého vína)
2 polévkové lžíce
cukru
20 g
takuan (nakládaná ředkev)
20 g
okurky
 ½ čajové lžičky
soli
1 čajová lžička
černého sezamu
1 čajová lžička
wasabi pasty
Nutriční hodnoty (na porci):2.119 kJ / 506 kcal
6,8 gTuky
19 gBílkoviny
88 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

150 g rýže – 210 ml vody – 3 polévkové lžíce Kikkoman Dochucovadlo na sushi rýži (125ml)15 g zelených fazolek – 20 g žluté papriky – 20 g červené papriky

Rýži 3-4krát propláchněte a nechte okapat. Vložte ji do hrnce s vodou a nechte 20 minut nasáknout, poté uvařte. Ještě horkou rýži smíchejte s Kikkoman Dochucovadlem sushi rýže. Fazolky vařte 2 minuty. Papriky nakrájejte na malé kostičky a vařte 1 minutu.

Krok 2

8  plátků abura-age (tenké plátky smaženého tofu) – 2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo2 polévkové lžíce Kikkoman Mirin sladké dochucovadlo2 polévkové lžíce saké (nebo bílého vína) – 2 polévkové lžíce cukru – 2 polévkové lžíce vody

Abura-age rozkrojte na kusy dlouhé 3–4 cm. Povařte je 2 minuty ve vroucí vodě, poté sceďte a nechte vychladnout. V hrnci smíchejte všechny ingredience na marinádu, vložte tofu a na mírném ohni vařte 10 minut. Povrch přikryjte pečicím papírem, aby se chuť lépe vstřebala a tofu se nerozpadlo.

Krok 3

20 g takuan (nakládaná ředkev) – 20 g okurky –  ½ čajové lžičky soli

Takuan a uvařené fazolky z kroku 1 nasekejte nadrobno. Okurku nakrájejte na kostičky, posolte, po 5 minutách propláchněte a osušte.

Krok 4

1 čajová lžička černého sezamu – 2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1 čajová lžička wasabi pasty

Do poloviny sushi rýže vmíchejte takuan, fazolky a sezam. Do druhé poloviny vmíchejte papriky a okurku. Vzniklou směs zabalte po částech do připravených tofu kapsiček (každá náplň do 4 kusů).
Podávejte s Kikkoman Sójovou omáčkou a wasabi pastou.

Tip:

Pokud byste chtěli podrobnější návod na přípravu sushi rýže, navštivte naši stránku s recepty.

Hotové smažené tofu abura-age na inari sushi je k dostání ve většině asijských supermarketů.

ID receptu: 1411

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

150 g rýže – 210 ml vody – 3 polévkové lžíce Kikkoman Dochucovadlo na sushi rýži (125ml)15 g zelených fazolek – 20 g žluté papriky – 20 g červené papriky

Rýži 3-4krát propláchněte a nechte okapat. Vložte ji do hrnce s vodou a nechte 20 minut nasáknout, poté uvařte. Ještě horkou rýži smíchejte s Kikkoman Dochucovadlem sushi rýže. Fazolky vařte 2 minuty. Papriky nakrájejte na malé kostičky a vařte 1 minutu.

8 plátků abura-age (tenké plátky smaženého tofu) – 2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo2 polévkové lžíce Kikkoman Mirin sladké dochucovadlo2 polévkové lžíce saké (nebo bílého vína) – 2 polévkové lžíce cukru – 2 polévkové lžíce vody

Abura-age rozkrojte na kusy dlouhé 3–4 cm. Povařte je 2 minuty ve vroucí vodě, poté sceďte a nechte vychladnout. V hrnci smíchejte všechny ingredience na marinádu, vložte tofu a na mírném ohni vařte 10 minut. Povrch přikryjte pečicím papírem, aby se chuť lépe vstřebala a tofu se nerozpadlo.

20 g takuan (nakládaná ředkev) – 20 g okurky – ½ čajové lžičky soli

Takuan a uvařené fazolky z kroku 1 nasekejte nadrobno. Okurku nakrájejte na kostičky, posolte, po 5 minutách propláchněte a osušte.

1 čajová lžička černého sezamu – 2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1 čajová lžička wasabi pasty

Do poloviny sushi rýže vmíchejte takuan, fazolky a sezam. Do druhé poloviny vmíchejte papriky a okurku. Vzniklou směs zabalte po částech do připravených tofu kapsiček (každá náplň do 4 kusů).
Podávejte s Kikkoman Sójovou omáčkou a wasabi pastou.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03
04

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.