

Veganské kabayaki sushi
Je tohle sushi opravdu veganské? Na pohled připomíná rybu, ale ve skutečnosti jde o lilek s lesklou glazurou ze sójové omáčky. Ideální pro ty, kteří si chtějí vychutnat chutné veganské sushi, které zvládnou rychle připravit i doma.
Ingredience
Postup přípravy
Krok 1
150 g sushi rýže – 210 ml vody – 3 polévkové lžíce Kikkoman Dochucovadlo na sushi rýži (125ml) – 2 lilky
Rýži 3–4krát propláchněte, nechte okapat a dejte s vodou do hrnce. Nechte 20 minut nasáknout, a poté uvařte. Ještě horkou rýži smíchejte s Kikkoman dochucovadlem sushi rýže.
Z lilků odstraňte stopky a oloupejte je. Zabalte celé lilky do potravinové fólie a zahřejte je v mikrovlnce na 800 W po dobu 2 minut.
Krok 2
1 polévková lžíce slunečnicového oleje
Lilky podélně rozkrojte jako knihu a vnitřek jemně nařežte vidličkou. Na pánvi rozehřejte olej a lilky opečte z obou stran dozlatova.
Krok 3
2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 2 polévkové lžíce Kikkoman Mirin sladké dochucovadlo – 2 polévkové lžíce cukru – 2 polévkové lžíce saké (nebo sladkého bílého vína) – 1 polévková lžíce vody (na omáčku)
V hrnci smíchejte Kikkoman Sójovou omáčku, Kikkoman Mirin sladké dochucovadlo, cukr, saké a vodu. Přidejte lilky a nechte je v omáčce dusit cca 5 minut. Poté je vyjměte a nechte vychladnout. Po vychladnutí osušte přebytečnou vlhkost kuchyňskou utěrkou.
Krok 4
10 g nasekané jarní cibulky – Špetka chilli koření shichimi nebo mletého chilli
Lilky nakrájejte na šikmé plátky. Z ochucené sushi rýže vytvarujte malé nigiri (oválné kuličky) a položte na ně plátky lilku. Zbytek omáčky z pánve krátce provařte, aby zhoustla, a přelijte jí nigiri.
Posypte jarní cibulkou a špetkou chilli.
Tip:
Pokud byste chtěli podrobnější návod na přípravu sushi rýže, navštivte naši stránku s recepty.
ID receptu: 1412
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více