Veganské kabayaki sushi
Veganské kabayaki sushi

Veganské kabayaki sushi

4,6 26 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 50 min.
20 min. Doba přípravy
30 min. Doba vaření

Je tohle sushi opravdu veganské? Na pohled připomíná rybu, ale ve skutečnosti jde o lilek s lesklou glazurou ze sójové omáčky. Ideální pro ty, kteří si chtějí vychutnat chutné veganské sushi, které zvládnou rychle připravit i doma.

Ingredience

2 Porce
150 g
sushi rýže
210 ml
vody
2 
lilky
1 polévková lžíce
slunečnicového oleje
2 polévkové lžíce
cukru
2 polévkové lžíce
saké (nebo sladkého bílého vína)
1 polévková lžíce
vody (do omáčky)
10 g
jarní cibulky, nasekané nadrobno
Špetka chilli koření shichimi nebo mletého chilli
Nutriční hodnoty (na porci):1.824 kJ / 435 kcal
5,9 gTuky
10,4 gBílkoviny
79,5 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

150 g sushi rýže – 210 ml vody – 3 polévkové lžíce Kikkoman Dochucovadlo na sushi rýži (125ml)2  lilky

Rýži 3–4krát propláchněte, nechte okapat a dejte s vodou do hrnce. Nechte 20 minut nasáknout, a poté uvařte. Ještě horkou rýži smíchejte s Kikkoman dochucovadlem sushi rýže.
Z lilků odstraňte stopky a oloupejte je. Zabalte celé lilky do potravinové fólie a zahřejte je v mikrovlnce na 800 W po dobu 2 minut.

Krok 2

1 polévková lžíce slunečnicového oleje

Lilky podélně rozkrojte jako knihu a vnitřek jemně nařežte vidličkou. Na pánvi rozehřejte olej a lilky opečte z obou stran dozlatova.

Krok 3

2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo2 polévkové lžíce Kikkoman Mirin sladké dochucovadlo2 polévkové lžíce cukru – 2 polévkové lžíce saké (nebo sladkého bílého vína) – 1 polévková lžíce vody (na omáčku)

V hrnci smíchejte Kikkoman Sójovou omáčku, Kikkoman Mirin sladké dochucovadlo, cukr, saké a vodu. Přidejte lilky a nechte je v omáčce dusit cca 5 minut. Poté je vyjměte a nechte vychladnout. Po vychladnutí osušte přebytečnou vlhkost kuchyňskou utěrkou.

Krok 4

10 g nasekané jarní cibulky – Špetka chilli koření shichimi nebo mletého chilli

Lilky nakrájejte na šikmé plátky. Z ochucené sushi rýže vytvarujte malé nigiri (oválné kuličky) a položte na ně plátky lilku. Zbytek omáčky z pánve krátce provařte, aby zhoustla, a přelijte jí nigiri.
Posypte jarní cibulkou a špetkou chilli.

Tip:

Pokud byste chtěli podrobnější návod na přípravu sushi rýže, navštivte naši stránku s recepty.

ID receptu: 1412

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

150 g sushi rýže – 210 ml vody – 3 polévkové lžíce Kikkoman Dochucovadlo na sushi rýži (125ml)2 lilky

Rýži 3–4krát propláchněte, nechte okapat a dejte s vodou do hrnce. Nechte 20 minut nasáknout, a poté uvařte. Ještě horkou rýži smíchejte s Kikkoman dochucovadlem sushi rýže.
Z lilků odstraňte stopky a oloupejte je. Zabalte celé lilky do potravinové fólie a zahřejte je v mikrovlnce na 800 W po dobu 2 minut.

1 polévková lžíce slunečnicového oleje

Lilky podélně rozkrojte jako knihu a vnitřek jemně nařežte vidličkou. Na pánvi rozehřejte olej a lilky opečte z obou stran dozlatova.

2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo2 polévkové lžíce Kikkoman Mirin sladké dochucovadlo2 polévkové lžíce cukru – 2 polévkové lžíce saké (nebo sladkého bílého vína) – 1 polévková lžíce vody (na omáčku)

V hrnci smíchejte Kikkoman Sójovou omáčku, Kikkoman Mirin sladké dochucovadlo, cukr, saké a vodu. Přidejte lilky a nechte je v omáčce dusit cca 5 minut. Poté je vyjměte a nechte vychladnout. Po vychladnutí osušte přebytečnou vlhkost kuchyňskou utěrkou.

10 g nasekané jarní cibulky – Špetka chilli koření shichimi nebo mletého chilli

Lilky nakrájejte na šikmé plátky. Z ochucené sushi rýže vytvarujte malé nigiri (oválné kuličky) a položte na ně plátky lilku. Zbytek omáčky z pánve krátce provařte, aby zhoustla, a přelijte jí nigiri.
Posypte jarní cibulkou a špetkou chilli.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03
04

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.