

Čokoládové sójové suflé s restovanými chilli banány
Postup přípravy
Krok 1
Čokoládu a máslo za stálého míchání rozpusťe ve vodní lázni.
Krok 2
Vejce, žloutek a cukr opatrně rozmíchejte metličkou, poté vmíchejte s moukou a sójovou omáčkou do čokoládové směsi a vložte do silikonových obalů na suflé.
Krok 3
Nechte vychladnout asi 5 hodin, a poté pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu cca 12–15 minut, dokud sufle navrchu mírně nenakynou.
Krok 4
Zatímco se suflé pečou, rozehřejte cukr na pánvi, dokud se lehce karamelizuje, poté přilijte pomerančovou šťávu.
Přidejte nasekanou chilli papričku a rozčtvrcené banány a krátce restujte, dokud banány nezezlátnou a neabsorbují chuť karamelu a chilli.
Krok 5
Před podáváním nechte suflé 1–2 minuty odstát, poté je opatrně vyklopte na talíře, poklaďte osmaženými banány a ozdobte citronovým tymiánem.
V kreativní kuchyni se chilli a čokoláda často používají k vytvoření chuťového kontrastu. Tuto lákavou kombinaci znali a oceňovali už Aztékové!
ID receptu: 91
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více