Kari s květákem, kešu oříšky a špenátem s rýží
Kari s květákem, kešu oříšky a špenátem s rýží

Kari s květákem, kešu oříšky a špenátem s rýží

5 3 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 20 min.
10 min. Doba přípravy
10 min. Doba vaření

Voňavé a jemně kořeněné kari s květákem a špenátem, podávané s rýží a oříšky, které nabízí lahodnou kombinaci chutí a textur. Perfektní volba pro zdravý a chutný oběd do práce.

Ingredience

2 Porce
1 polévková lžíce
1 
cibule
1 
stroužek česneku
1 čajová lžička
kari pasty
3 
rajčata
50 g
špenátu
120 ml
vody
200 g
květáku
250 ml
kokosového mléka
40 g
kešu oříšků
100 g
rýže
1 svazek
svazek koriandru
Nutriční hodnoty (na porci):2.022 kJ / 483 kcal
35,5 gTuky
13 gBílkoviny
31,7 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

3  rajčata – 1 polévková lžíce Kikkoman Pražený sezamový olej1  cibule – 1  stroužek česneku – 1 čajová lžička kari pasty – 50 g špenátu – 120 ml vody – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli

Blanšírujte a oloupejte rajčata, poté je nakrájejte na kostičky. Cibuli nasekejte a osmahněte na Kikkoman Sezamovém oleji. Přidejte stroužek česneku a kari pastu a promíchejte. Poté přidejte špenát, rajčata, vodu a Kikkoman Sójovou omáčku se sníženým obsahem soli.

Krok 2

200 g květáku – 250 ml kokosového mléka

Květák rozdělte na růžičky. Přidejte ho do omáčky spolu s kokosovým mlékem. Přikryjte pokličkou a vařte 10 minut.

Krok 3

40 g kešu oříšků – 100 g rýže – 1 svazek svazek koriandru

Na suché pánvi opražte kešu oříšky.
Uvařte rýži a rozdělte ji do nádob na servírování. Přelijte ji kari omáčkou a posypte oříšky a čerstvým koriandrem.

Tip:

Pro pikantnější verzi přidejte více kari pasty nebo dochuťte špetkou chilli.

ID receptu: 1325

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

3 rajčata – 1 polévková lžíce Kikkoman Pražený sezamový olej1 cibule – 1 stroužek česneku – 1 čajová lžička kari pasty – 50 g špenátu – 120 ml vody – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli

Blanšírujte a oloupejte rajčata, poté je nakrájejte na kostičky. Cibuli nasekejte a osmahněte na Kikkoman Sezamovém oleji. Přidejte stroužek česneku a kari pastu a promíchejte. Poté přidejte špenát, rajčata, vodu a Kikkoman Sójovou omáčku se sníženým obsahem soli.

200 g květáku – 250 ml kokosového mléka

Květák rozdělte na růžičky. Přidejte ho do omáčky spolu s kokosovým mlékem. Přikryjte pokličkou a vařte 10 minut.

40 g kešu oříšků – 100 g rýže – 1 svazek svazek koriandru

Na suché pánvi opražte kešu oříšky.
Uvařte rýži a rozdělte ji do nádob na servírování. Přelijte ji kari omáčkou a posypte oříšky a čerstvým koriandrem.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.