

Kari s květákem, kešu oříšky a špenátem s rýží
Voňavé a jemně kořeněné kari s květákem a špenátem, podávané s rýží a oříšky, které nabízí lahodnou kombinaci chutí a textur. Perfektní volba pro zdravý a chutný oběd do práce.
Postup přípravy
Krok 1

3 rajčata – 1 polévková lžíce Kikkoman Pražený sezamový olej – 1 cibule – 1 stroužek česneku – 1 čajová lžička kari pasty – 50 g špenátu – 120 ml vody – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli
Blanšírujte a oloupejte rajčata, poté je nakrájejte na kostičky. Cibuli nasekejte a osmahněte na Kikkoman Sezamovém oleji. Přidejte stroužek česneku a kari pastu a promíchejte. Poté přidejte špenát, rajčata, vodu a Kikkoman Sójovou omáčku se sníženým obsahem soli.
Krok 2

200 g květáku – 250 ml kokosového mléka
Květák rozdělte na růžičky. Přidejte ho do omáčky spolu s kokosovým mlékem. Přikryjte pokličkou a vařte 10 minut.
Krok 3

40 g kešu oříšků – 100 g rýže – 1 svazek svazek koriandru
Na suché pánvi opražte kešu oříšky.
Uvařte rýži a rozdělte ji do nádob na servírování. Přelijte ji kari omáčkou a posypte oříšky a čerstvým koriandrem.
Tip:
Pro pikantnější verzi přidejte více kari pasty nebo dochuťte špetkou chilli.
ID receptu: 1325
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více