Ravioli s hříbky
Ravioli s hříbky

Ravioli s hříbky

4,4 30 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 20 min.
20 min. Doba přípravy

Této italské klasice dodává jemnost správné množství prášku z hříbků, pokryté křupavými sušenkami amaretti.

Ingredience

4 Porce
300 g
hotového těsta na těstoviny
500 g
hub
2 
cibule
1 
stroužek česneku
100 g
másla
1 čajová lžička
prášku z hříbků
1 špetka
cukru
3 
snítky petržele
1 
vaječný žloutek
2 
snítky tymiánu
25 g
sušenek Amaretti, rozdrcených na drobné kousky
Nutriční hodnoty (na porci):1.744 kJ / 417 kcal
27,5 gTuky
10,8 gBílkoviny
31,2 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

Houby nasekejte nadrobno. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemné kostičky.

Krok 2

Vše orestujte na másle spolu se dvěma snítkami tymiánu a dochuťte práškem z hříbků, cukrem a sójovou omáčkou Kikkoman. Poté snižte teplotu a nechte směs vařit, dokud se nevytvoří kompaktní hmota. Směs přendejte do mísy.

Krok 3

Petržel opláchněte, osušte a nasekejte nadrobno. Přimíchejte ji do připravené směsi

Krok 4

Vyválejte těsto na těstoviny a pomocí hrnku vykrajujte kolečka. Okraje potřete žloutkem, doprostřed dejte trochu náplně, přeložte a pevně stlačte okraje.

Krok 5

Před podáváním ravioli vařte v osolené vroucí vodě 3–4 minuty, poté je slijte a krátce promíchejte s trochou másla a rozdrcenými sušenkami Amaretti.

ID receptu: 1078

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

Houby nasekejte nadrobno. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemné kostičky.

Vše orestujte na másle spolu se dvěma snítkami tymiánu a dochuťte práškem z hříbků, cukrem a sójovou omáčkou Kikkoman. Poté snižte teplotu a nechte směs vařit, dokud se nevytvoří kompaktní hmota. Směs přendejte do mísy.

Petržel opláchněte, osušte a nasekejte nadrobno. Přimíchejte ji do připravené směsi

Vyválejte těsto na těstoviny a pomocí hrnku vykrajujte kolečka. Okraje potřete žloutkem, doprostřed dejte trochu náplně, přeložte a pevně stlačte okraje.

Před podáváním ravioli vařte v osolené vroucí vodě 3–4 minuty, poté je slijte a krátce promíchejte s trochou másla a rozdrcenými sušenkami Amaretti.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03
04
05

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.