

Restované hovězí s černým pepřem
Rychlé a snadné restované hovězí s křehkým masem a zeleninou v pikantní omáčce.
Ingredience
Na polevu
Postup přípravy
Krok 1
Přiveďte vodu k varu ve woku, přidejte bimi nebo brokolici, blanšírujte, poté vyjměte a nechte okapat.
Krok 2
Wok osušte, rozehřejte v něm 3 lžíce oleje, přidejte proužky masa, rychle osmahněte a vyjměte.
Krok 3
Orestujte proužky papriky a cibule, poté krátce přidejte jarní cibulku a vyjměte.
Krok 4
Wok vytřete dočista a na zbylém oleji osmahněte česnek a zázvor.
Krok 5
Přidejte zpět restovanou zeleninu a maso.
Krok 6
Přidejte omáčku s černým pepřem a bimi nebo brokolici.
Krok 7
Dochutíme sójovou omáčkou Kikkoman a sezamovým olejem Kikkoman, dobře promícháme.
Krok 8
Maso a zeleninu ozdobte pažitkou, petrželkou a čerstvou jarní cibulkou.
Krok 9
Pokapejte zbylou omáčkou z woku, dochuťte čerstvě mletým pepřem a podávejte s uvařenou basmati rýží.
Tips
Pokud nemáte k dispozici omáčku s černým pepřem, použijte směs 1 lžíce Kikkoman Sójové omáčky, ¼ lžíce hnědého cukru, ¼ lžíce worcestershire omáčky, ½ lžíce rostliného oleje, 1 lžíce mouky, 2 ½ stroužku česneku, jemně nakrájené, ¼ cibule, jemně nakrájené, ¼ lžíce černého oleje a 0,2 l hovězího vývaru. Nebo; Kikkoman Teriyaki česnek 50 ml a vynechat česnek v receptu.
Alternativy pro Kikkoman Sójovou omáčku; Kikkoman Sójová omáčka se sníženým obsahem soli Kikkoman Bezlepková sójová omáčka a Kikkoman BIO sójová omáčka
Ke smažení použijte rostlinný olej nebo sójový olej. Nikdy na smažení nepoužívejte sezamový olej.
Vysoká teplota je při vaření ve woku důležitá. Buďte však opatrní, když je olej horký – přidání vlhkých surovin může způsobit vzplanutí nebo prskání.
Nepřilnavé, kovové a litinové woky se liší ve vedení tepla, vhodnosti pro elektrické, plynové a indukční varné desky i v péči o čištění. Místo woku lze použít i pánev, pokud vaříte na vysoké teplotě a restujete podle daných kroků.
Nikdy wok nepřeplňujte. Pokud vaříte větší porce, připravujte je postupně, aby byl výsledek co nejlepší.
Ingredience ve woku jemně míchejte a obracejte, aby se nerozpadly.
Nakonec dochuťte sójovou omáčkou a sezamovým olejem pro dokonalou glazuru, vůni a chuť.
ID receptu: 925
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více