Restované hovězí s černým pepřem
Restované hovězí s černým pepřem

Restované hovězí s černým pepřem

4,7 37 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 35 min.
20 min. Doba přípravy
15 min. Doba vaření

Rychlé a snadné restované hovězí s křehkým masem a zeleninou v pikantní omáčce.

Ingredience

2 Porce
250 g
rib-eye hovězího steaku, nakrájeného na proužky
150 g
bimi nebo brokolice, rozdělené na růžičky
1 
červená paprika, nakrájená na proužky
1 
červená cibule, nakrájená na proužky
 ½ 
svazku jarní cibulky, jemně nakrájené
1 
stroužek česneku, jemně nasekaný
15 g
čerstvého zázvoru, jemně nasekaného
5 polévkové lžíce
oleje na smažení
50 ml
omáčky s černým pepřem
1 polévková lžíce

Na polevu

1 polévková lžíce
nasekané pažitky (alternativa: čerstvý koriandr nebo bazalka)
Několik stonků kudrnky (kadeřavé petrželky), otrhané lístky
1 
jarní cibulka, jemně nakrájená
Čerstvě mletý pepř
175 g
basmati rýže, uvařené
Nutriční hodnoty (na porci):2.653 kJ / 633 kcal
36 gTuky
35,2 gBílkoviny
35,9 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

Přiveďte vodu k varu ve woku, přidejte bimi nebo brokolici, blanšírujte, poté vyjměte a nechte okapat.

Krok 2

Wok osušte, rozehřejte v něm 3 lžíce oleje, přidejte proužky masa, rychle osmahněte a vyjměte.

Krok 3

Orestujte proužky papriky a cibule, poté krátce přidejte jarní cibulku a vyjměte.

Krok 4

Wok vytřete dočista a na zbylém oleji osmahněte česnek a zázvor.

Krok 5

Přidejte zpět restovanou zeleninu a maso.

Krok 6

Přidejte omáčku s černým pepřem a bimi nebo brokolici.

Krok 7

Dochutíme sójovou omáčkou Kikkoman a sezamovým olejem Kikkoman, dobře promícháme.

Krok 8

Maso a zeleninu ozdobte pažitkou, petrželkou a čerstvou jarní cibulkou.

Krok 9

Pokapejte zbylou omáčkou z woku, dochuťte čerstvě mletým pepřem a podávejte s uvařenou basmati rýží.

Tips

Pokud nemáte k dispozici omáčku s černým pepřem, použijte směs 1 lžíce Kikkoman Sójové omáčky, ¼ lžíce hnědého cukru, ¼ lžíce worcestershire omáčky, ½ lžíce rostliného oleje, 1 lžíce mouky, 2 ½ stroužku česneku, jemně nakrájené, ¼ cibule, jemně nakrájené, ¼ lžíce černého oleje a 0,2 l hovězího vývaru. Nebo; Kikkoman Teriyaki česnek 50 ml a vynechat česnek v receptu.

Alternativy pro Kikkoman Sójovou omáčku; Kikkoman Sójová omáčka se sníženým obsahem soli Kikkoman Bezlepková sójová omáčka a Kikkoman BIO sójová omáčka
Ke smažení použijte rostlinný olej nebo sójový olej. Nikdy na smažení nepoužívejte sezamový olej.

Vysoká teplota je při vaření ve woku důležitá. Buďte však opatrní, když je olej horký – přidání vlhkých surovin může způsobit vzplanutí nebo prskání.

Nepřilnavé, kovové a litinové woky se liší ve vedení tepla, vhodnosti pro elektrické, plynové a indukční varné desky i v péči o čištění. Místo woku lze použít i pánev, pokud vaříte na vysoké teplotě a restujete podle daných kroků.

Nikdy wok nepřeplňujte. Pokud vaříte větší porce, připravujte je postupně, aby byl výsledek co nejlepší.

Ingredience ve woku jemně míchejte a obracejte, aby se nerozpadly.

Nakonec dochuťte sójovou omáčkou a sezamovým olejem pro dokonalou glazuru, vůni a chuť.

ID receptu: 925

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

Přiveďte vodu k varu ve woku, přidejte bimi nebo brokolici, blanšírujte, poté vyjměte a nechte okapat.

Wok osušte, rozehřejte v něm 3 lžíce oleje, přidejte proužky masa, rychle osmahněte a vyjměte.

Orestujte proužky papriky a cibule, poté krátce přidejte jarní cibulku a vyjměte.

Wok vytřete dočista a na zbylém oleji osmahněte česnek a zázvor.

Přidejte zpět restovanou zeleninu a maso.

Přidejte omáčku s černým pepřem a bimi nebo brokolici.

Dochutíme sójovou omáčkou Kikkoman a sezamovým olejem Kikkoman, dobře promícháme.

Maso a zeleninu ozdobte pažitkou, petrželkou a čerstvou jarní cibulkou.

Pokapejte zbylou omáčkou z woku, dochuťte čerstvě mletým pepřem a podávejte s uvařenou basmati rýží.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03
04
05
06
07
08
09

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.