

Rybí takoyaki s teriyaki‑arašídovou omáčkou
Zvenku křupavé, uvnitř jemné – tyto takoyaki plněné rybou jsou naprostá delikatesa, zvlášť s lahodnou teriyaki‑arašídovou omáčkou, která dodává oblíbenému pouličnímu pokrmu oříškovou příchuť.
Ingredience
Takoyaki:
Omáčka:
Ozdoba:
Nutriční hodnoty (na porci):
4.019 kJ / 960 kcalPostup přípravy
Krok 1

100 g pšeničné mouky – 30 g kukuřičného škrobu – ½ čajové lžičky kypřicího prášku – 40 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 1 vejce – 50 ml dashi vývaru – 200 g filetu z bílé ryby
Smíchejte oba druhy mouky, kypřicí prášek, Kikkoman Sójovou omáčku, vejce a vychladlý dashi vývar a vypracujte hladké těsto. Filet z ryby nasekejte nadrobno a vmíchejte do těsta. Připravte formičky na led (čtvercové, 2×2 cm) a naplňte je směsí. Dejte na 1 hodinu zmrazit.
Krok 2

80 ml kokosového mléka – 70 g arašídového másla – 30 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 20 ml rýžového octa – ½ čajové lžičky granulovaného česneku
Smíchejte všechny ingredience na omáčku. Krátce povařte, dokud nezhoustne.
Krok 3

150 ml řepkového oleje – 1 čajová lžička nasekané pažitky
Zmrazené takoyaki smažte v horkém oleji dozlatova. Podávejte na talíři ozdobené pažitkou, omáčku servírujte v misce zvlášť.
Tip
Instantní zeleninový dashi vývar seženete také jako prášek – stačí jen zalít vroucí vodou.
ID receptu: 1368
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více












