Rybí takoyaki s teriyaki‑arašídovou omáčkou
Rybí takoyaki s teriyaki‑arašídovou omáčkou

Rybí takoyaki s teriyaki‑arašídovou omáčkou

4,6 5 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 1 h 35 min.
20 min. Doba přípravy
15 min. Doba vaření
1 h Doba chlazení

Zvenku křupavé, uvnitř jemné – tyto takoyaki plněné rybou jsou naprostá delikatesa, zvlášť s lahodnou teriyaki‑arašídovou omáčkou, která dodává oblíbenému pouličnímu pokrmu oříškovou příchuť.

Ingredience

2 Porce

Takoyaki:

100 g
pšeničné mouky
30 g
kukuřičného škrobu
 ½ čajové lžičky
kypřicího prášku
1 
vejce
50 ml
dashi vývaru
200 g
filetu z bílé ryby (např. treska, pražma, mořský vlk)
150 ml
řepkového oleje

Omáčka:

80 ml
kokosového mléka
70 g
arašídového másla
20 ml
rýžového octa
 ½ čajové lžičky
česnekových granulí

Ozdoba:

1 čajová lžička
nasekané pažitky

Nutriční hodnoty (na porci):

4.019 kJ / 960 kcal
70,2 gTuky
55,8 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

100 g pšeničné mouky – 30 g kukuřičného škrobu –  ½ čajové lžičky kypřicího prášku – 40 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1  vejce – 50 ml dashi vývaru – 200 g filetu z bílé ryby

Smíchejte oba druhy mouky, kypřicí prášek, Kikkoman Sójovou omáčku, vejce a vychladlý dashi vývar a vypracujte hladké těsto. Filet z ryby nasekejte nadrobno a vmíchejte do těsta. Připravte formičky na led (čtvercové, 2×2 cm) a naplňte je směsí. Dejte na 1 hodinu zmrazit.

Krok 2

80 ml kokosového mléka – 70 g arašídového másla – 30 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo20 ml rýžového octa –  ½ čajové lžičky granulovaného česneku

Smíchejte všechny ingredience na omáčku. Krátce povařte, dokud nezhoustne.

Krok 3

150 ml řepkového oleje – 1 čajová lžička nasekané pažitky

Zmrazené takoyaki smažte v horkém oleji dozlatova. Podávejte na talíři ozdobené pažitkou, omáčku servírujte v misce zvlášť.

Tip

Instantní zeleninový dashi vývar seženete také jako prášek – stačí jen zalít vroucí vodou.

ID receptu: 1368

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

Snadné vaření krok za krokem! Klepněte a jděte na to.

100 g pšeničné mouky – 30 g kukuřičného škrobu – ½ čajové lžičky kypřicího prášku – 40 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1 vejce – 50 ml dashi vývaru – 200 g filetu z bílé ryby

Smíchejte oba druhy mouky, kypřicí prášek, Kikkoman Sójovou omáčku, vejce a vychladlý dashi vývar a vypracujte hladké těsto. Filet z ryby nasekejte nadrobno a vmíchejte do těsta. Připravte formičky na led (čtvercové, 2×2 cm) a naplňte je směsí. Dejte na 1 hodinu zmrazit.

80 ml kokosového mléka – 70 g arašídového másla – 30 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo20 ml rýžového octa – ½ čajové lžičky granulovaného česneku

Smíchejte všechny ingredience na omáčku. Krátce povařte, dokud nezhoustne.

150 ml řepkového oleje – 1 čajová lžička nasekané pažitky

Zmrazené takoyaki smažte v horkém oleji dozlatova. Podávejte na talíři ozdobené pažitkou, omáčku servírujte v misce zvlášť.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.