

Slavností rizoto s houbami a parmazánovými chipsy
Ingredience
Postup přípravy
Krok 1
Očistěte houby a polovinu z nich nakrájejte na kostičky. Oloupejte a nadrobno nakrájejte šalotku. Červené zelí omyjte, očistěte a nakrájejte na velmi tenké proužky. Šalvěj nasekejte najemno.
Krok 2
V pánvi rozehřejte trochu másla a restujte houby se šalotkou, dokud nezačnou zlátnout. Přidejte rýži na risotto a míchejte, dokud nebude lehce průsvitná.
Přilijte bílé víno a nechte ho odpařit. Poté začněte postupně přidávat zeleninový vývar – vždy po troškách, přičemž neustále míchejte. Pokračujte, dokud rýže nebude al dente, což trvá přibližně 18 minut.
Na závěr vmíchejte smetanový sýr, javorový sirup, Kikkoman sójovou omáčku a nasekanou šalvěj. Dochuťte špetkou skořice a promíchejte.
Mezitím na pánvi rozehřejte trochu řepkového oleje a orestujte zbylé houby a červené zelí. Dochuťte je Kikkoman Sójovou omáčkou.
Servírujte risotto do hlubokých talířů, přidejte směs hub a zelí a posypte čerstvě nastrouhaným parmazánem.
ID receptu: 448
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více