Slavností rizoto s houbami a parmazánovými chipsy
Slavností rizoto s houbami a parmazánovými chipsy

Slavností rizoto s houbami a parmazánovými chipsy

4,7 3 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 45 min.
20 min. Doba přípravy
25 min. Doba vaření

Ingredience

2 Porce
100 g
směsi hub (např. bílé a hnědé žampiony, hlíva ústřičná apod.)
1 
šalotka
100 g
červeného zelí
2 
lístky šalvěje
1 polévková lžíce
másla
80 g
rýže na rizoto
100 ml
bílého vína
300 ml
zeleninového vývaru
1 čajová lžička
smetanového sýra
1 čajová lžička
dijonské hořčice
1 polévková lžíce
javorového sirupu
1 špetka
špetka skořice
řepkový olej
50 g
čerstvě nastrouhaného parmazánu
Nutriční hodnoty (na porci):2.017 kJ / 482 kcal
24,8 gTuky
17,5 gBílkoviny
40,1 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

Očistěte houby a polovinu z nich nakrájejte na kostičky. Oloupejte a nadrobno nakrájejte šalotku. Červené zelí omyjte, očistěte a nakrájejte na velmi tenké proužky. Šalvěj nasekejte najemno.

Krok 2

V pánvi rozehřejte trochu másla a restujte houby se šalotkou, dokud nezačnou zlátnout. Přidejte rýži na risotto a míchejte, dokud nebude lehce průsvitná.
Přilijte bílé víno a nechte ho odpařit. Poté začněte postupně přidávat zeleninový vývar – vždy po troškách, přičemž neustále míchejte. Pokračujte, dokud rýže nebude al dente, což trvá přibližně 18 minut.
Na závěr vmíchejte smetanový sýr, javorový sirup, Kikkoman sójovou omáčku a nasekanou šalvěj. Dochuťte špetkou skořice a promíchejte.
Mezitím na pánvi rozehřejte trochu řepkového oleje a orestujte zbylé houby a červené zelí. Dochuťte je Kikkoman Sójovou omáčkou.
Servírujte risotto do hlubokých talířů, přidejte směs hub a zelí a posypte čerstvě nastrouhaným parmazánem.

ID receptu: 448

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

Očistěte houby a polovinu z nich nakrájejte na kostičky. Oloupejte a nadrobno nakrájejte šalotku. Červené zelí omyjte, očistěte a nakrájejte na velmi tenké proužky. Šalvěj nasekejte najemno.

V pánvi rozehřejte trochu másla a restujte houby se šalotkou, dokud nezačnou zlátnout. Přidejte rýži na risotto a míchejte, dokud nebude lehce průsvitná.
Přilijte bílé víno a nechte ho odpařit. Poté začněte postupně přidávat zeleninový vývar – vždy po troškách, přičemž neustále míchejte. Pokračujte, dokud rýže nebude al dente, což trvá přibližně 18 minut.
Na závěr vmíchejte smetanový sýr, javorový sirup, Kikkoman sójovou omáčku a nasekanou šalvěj. Dochuťte špetkou skořice a promíchejte.
Mezitím na pánvi rozehřejte trochu řepkového oleje a orestujte zbylé houby a červené zelí. Dochuťte je Kikkoman Sójovou omáčkou.
Servírujte risotto do hlubokých talířů, přidejte směs hub a zelí a posypte čerstvě nastrouhaným parmazánem.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.