Tofu a houby s udon nudlemi ve stir-fry pánvi
Tofu a houby s udon nudlemi ve stir-fry pánvi

Tofu a houby s udon nudlemi ve stir-fry pánvi

4,7 70 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 25 min.
10 min. Doba přípravy
15 min. Doba vaření

Houbový pokrm ve fúzním stylu, který spojuje evropské chutě s asijskými technikami přípravy. Výživné vegetariánské jídlo doplňují japonské udon nudle. Použít můžete jakékoli houby, ideální je však kombinace asijských a evropských druhů.

Ingredience

2 Porce

Tofu:

150 g
tofu
1 čajová lžička
medu
1 
stroužek česneku, nasekaný
80 ml
rýžového vína
1 
snítka čerstvého tymiánu

Houby a zelenina:

150 g
hlívy ústřičné
150 g
žampionů
150 g
lesních hub
150 g
asijských hub
3 
stroužky česneku
1 
stonek pórku (pouze bílá část)
1 hrst
baby špenátu
400 g
udon nudlí
1–2 snítka čerstvého tymiánu (volitelně)
olej na smažení (např. řepkový)
Nutriční hodnoty (na porci):2.658 kJ / 635 kcal
18 gTuky
28 gBílkoviny
98 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

Tofu nakrájejte na kostky a vložte do misky. Přidejte Kikkoman Sójovou omáčku, med, česnek, rýžové víno a tymián. Dobře promíchejte a nechte marinovat.

Krok 2

Houby nakrájejte na stejně velké kousky. Česnek nasekejte nadrobno, pórek nakrájejte na kolečka.

Krok 3

Na pánvi rozehřejte trochu oleje. Tofu slijte z marinády (marinádu si ponechte) a tofu opečte dozlatova. Poté jej vyjměte z pánve.

Krok 4

Pánev opět rozehřejte a houby krátce opečte na vysoké teplotě (1–2 minuty), dokud nezačnou hnědnout. Přidejte česnek a pórek, smažte asi 1 minutu. Poté přidejte špenát a tofu a restujte ještě 1 minutu. Nakonec přidejte udon nudle, Kikkoman Sójovou omáčku, tymián a zbylou marinádu. Vše dobře promíchejte a ještě krátce restujte.

Krok 5

Hotové jídlo rozdělte na talíře a podávejte.

ID receptu: 1390

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

Tofu nakrájejte na kostky a vložte do misky. Přidejte Kikkoman Sójovou omáčku, med, česnek, rýžové víno a tymián. Dobře promíchejte a nechte marinovat.

Houby nakrájejte na stejně velké kousky. Česnek nasekejte nadrobno, pórek nakrájejte na kolečka.

Na pánvi rozehřejte trochu oleje. Tofu slijte z marinády (marinádu si ponechte) a tofu opečte dozlatova. Poté jej vyjměte z pánve.

Pánev opět rozehřejte a houby krátce opečte na vysoké teplotě (1–2 minuty), dokud nezačnou hnědnout. Přidejte česnek a pórek, smažte asi 1 minutu. Poté přidejte špenát a tofu a restujte ještě 1 minutu. Nakonec přidejte udon nudle, Kikkoman Sójovou omáčku, tymián a zbylou marinádu. Vše dobře promíchejte a ještě krátce restujte.

Hotové jídlo rozdělte na talíře a podávejte.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03
04
05

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.