Červený dál z čočky s cibulí a mirinem
Červený dál z čočky s cibulí a mirinem

Červený dál z čočky s cibulí a mirinem

5 1 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 1 h 31 min.
30 min. Doba přípravy
46 min. Doba vaření
15 min. Doba chlazení

Dál z červené čočky s karamelizovanou cibulí, houbami a kořením pro zahřátí, dochucený sójovou omáčkou Kikkoman a Kikkoman Mirin sladkým dochucovadlem. Podává se s měkkými houskami pav a čerstvým chili pro dokonalou rovnováhu mezi slanou chutí a jemnou sladkostí.

Ingredience

4 Porce

Dál:

150 g
červené čočky
450 ml
zeleninového vývaru
150 g
cibule, nakrájené na kostičky
120 g
hub, nakrájených na plátky
1 polévková lžíce
přepuštěného másla (ghí)
 ½ čajové lžičky
mletého kmínu
 ½ čajové lžičky
mleté kurkumy
 ¼ čajové lžičky
chili vloček
25 g
kapusty

Pav housky:

170 g
pšeničné mouky
140 ml
mléka
1 čajová lžička
cukru
1 čajová lžička
instantního sušeného droždí
15 g
másla

Na ozdobu:

1 ½ 
čerstvé červené chili papričky, nakrájené na plátky
Nutriční hodnoty (na porci):3.132 kJ / 759 kcal
14 gTuky
32 gBílkoviny
119 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

150 g červené čočky – 450 ml zeleninového vývaru – 150 g cibule, nakrájené na kostičky – 120 g hub, nakrájených na plátky – 1 polévková lžíce přepuštěného másla (ghí) – 1 polévková lžíce Kikkoman Mirin sladké dochucovadlo ½ čajové lžičky mletého římského kmínu –  ½ čajové lžičky mleté kurkumy –  ¼ čajové lžičky chili vloček

Čočku vařte ve zeleninovém vývaru 10 minut. Cibuli a houby karamelizujte na ghí po dobu 10 minut, dokud nezezlátnou, poté přidejte Kikkoman Mirin sladké dochucovadlo a krátce orestujte 1 minutu. Přidejte římský kmín, kurkumu a chili vločky a smažte 10 sekund, aby se rozvinulo aroma. Vmíchejte vařenou čočku a vařte ještě 5 minut.

Krok 2

25 g kapusty – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo

Dejte kapustu na pánev spolu s čočkou a zeleninou a vařte 2–3 minuty. Dochuťte sójovou omáčkou Kikkoman.

Krok 3

170 g pšeničné mouky – 140 ml mléka – 1 čajová lžička cukru – 1 čajová lžička instantního sušeného droždí – 15 g másla – 1 ½  čerstvé červené čilli papričky, nakrájené na plátky

Ohřejte 120 ml mléka na 38 °C a smíchejte s cukrem a droždím. Postupně přidávejte k 170 g mouky a míchejte, dokud nevznikne těsto. Přidejte 5 g rozpuštěného másla a hněťte asi 10 minut. Těsto rozdělte na 12 kuliček a umístěte do vymazané pečicí mísy, potřené zbylými 10 g rozpuštěného másla. Přikryjte a nechte kynout 40 minut. Poté důkladně potřete vršky zbylými 20 ml mléka a pečte při 180 °C 20 minut, dokud nezezlátnou. Dál podávejte s pav houskami a ozdobte plátky čilli.

ID receptu: 1600

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

150 g červené čočky – 450 ml zeleninového vývaru – 150 g cibule, nakrájené na kostičky – 120 g hub, nakrájených na plátky – 1 polévková lžíce přepuštěného másla (ghí) – 1 polévková lžíce Kikkoman Mirin sladké dochucovadlo ½ čajové lžičky mletého římského kmínu – ½ čajové lžičky mleté kurkumy – ¼ čajové lžičky chili vloček

Čočku vařte ve zeleninovém vývaru 10 minut. Cibuli a houby karamelizujte na ghí po dobu 10 minut, dokud nezezlátnou, poté přidejte Kikkoman Mirin sladké dochucovadlo a krátce orestujte 1 minutu. Přidejte římský kmín, kurkumu a chili vločky a smažte 10 sekund, aby se rozvinulo aroma. Vmíchejte vařenou čočku a vařte ještě 5 minut.

25 g kapusty – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo

Dejte kapustu na pánev spolu s čočkou a zeleninou a vařte 2–3 minuty. Dochuťte sójovou omáčkou Kikkoman.

170 g pšeničné mouky – 140 ml mléka – 1 čajová lžička cukru – 1 čajová lžička instantního sušeného droždí – 15 g másla – 1 ½ čerstvé červené čilli papričky, nakrájené na plátky

Ohřejte 120 ml mléka na 38 °C a smíchejte s cukrem a droždím. Postupně přidávejte k 170 g mouky a míchejte, dokud nevznikne těsto. Přidejte 5 g rozpuštěného másla a hněťte asi 10 minut. Těsto rozdělte na 12 kuliček a umístěte do vymazané pečicí mísy, potřené zbylými 10 g rozpuštěného másla. Přikryjte a nechte kynout 40 minut. Poté důkladně potřete vršky zbylými 20 ml mléka a pečte při 180 °C 20 minut, dokud nezezlátnou. Dál podávejte s pav houskami a ozdobte plátky čilli.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.