

Gyoza knedlíčky se zelím a houbami
Pozvedněte své knedlíčkové umění s těmito svátečními taštičkami gyoza, které propojují japonské a evropské zimní chutě. Jsou plněné směsí křupavého zelí a voňavých hub a podávají se se svěží brusinkovou omáčkou – dokonalá sezónní pochoutka.
Nutriční hodnoty (na porci):
2.721 kJ / 650 kcalPostup přípravy
Krok 1

100 g bílého zelí – 30 g shiitake hub – 30 g enoki hub – 80 g cibule – 2 stroužky česneku – 40 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 30 ml řepkového oleje
Zeleninu nakrájejte nadrobno a restujte na oleji asi 10 minut do změknutí. Ochuťte Kikkoman Sójovou omáčkou.
Krok 2

40 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 120 ml Kikkoman Mirin sladké dochucovadlo – 80 g sušených brusinek – 1 čajová lžička kukuřičného škrobu
Smíchejte všechny ingredience na brusinkovou omáčku a přiveďte k varu.
Krok 3

14 plátků těsta gyoza
Naplňte plátky těsta náplní z kroku 1 a vytvořte gyoza knedlíčky. Smažte je v pánvi z jedné strany dozlatova, poté přidejte trochu vody, přikryjte a duste 3–4 minuty. Podávejte s brusinkovou omáčkou.
Tip
Jak připravit gyoza knedlíčky:
Náplň vložte doprostřed plátku těsta, přehněte napůl a horní okraj složte do tvaru harmoniky (okraje těsta navlhčete vodou).
ID receptu: 1369
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více













