Gyoza knedlíčky se zelím a houbami
Gyoza knedlíčky se zelím a houbami

Gyoza knedlíčky se zelím a houbami

4,7 3 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 45 min.
30 min. Doba přípravy
15 min. Doba vaření

Pozvedněte své knedlíčkové umění s těmito svátečními taštičkami gyoza, které propojují japonské a evropské zimní chutě. Jsou plněné směsí křupavého zelí a voňavých hub a podávají se se svěží brusinkovou omáčkou – dokonalá sezónní pochoutka.

Ingredience

2 Porce
14 
plátků těsta gyoza

Náplň:

100 g
bílého zelí
30 g
shiitake
30 g
enoki hub
80 g
cibule
2 
stroužky česneku
30 ml
řepkového oleje

Omáčka:

80 g
sušených brusinek
1 čajová lžička
kukuřičného škrobu

Nutriční hodnoty (na porci):

2.721 kJ / 650 kcal
30,4 gTuky
79,5 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

100 g bílého zelí – 30 g shiitake hub – 30 g enoki hub – 80 g cibule – 2  stroužky česneku – 40 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo30 ml řepkového oleje

Zeleninu nakrájejte nadrobno a restujte na oleji asi 10 minut do změknutí. Ochuťte Kikkoman Sójovou omáčkou.

Krok 2

40 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo120 ml Kikkoman Mirin sladké dochucovadlo80 g sušených brusinek – 1 čajová lžička kukuřičného škrobu

Smíchejte všechny ingredience na brusinkovou omáčku a přiveďte k varu.

Krok 3

14  plátků těsta gyoza

Naplňte plátky těsta náplní z kroku 1 a vytvořte gyoza knedlíčky. Smažte je v pánvi z jedné strany dozlatova, poté přidejte trochu vody, přikryjte a duste 3–4 minuty. Podávejte s brusinkovou omáčkou.

Tip

Jak připravit gyoza knedlíčky:
Náplň vložte doprostřed plátku těsta, přehněte napůl a horní okraj složte do tvaru harmoniky (okraje těsta navlhčete vodou).

ID receptu: 1369

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

100 g bílého zelí – 30 g shiitake hub – 30 g enoki hub – 80 g cibule – 2 stroužky česneku – 40 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo30 ml řepkového oleje

Zeleninu nakrájejte nadrobno a restujte na oleji asi 10 minut do změknutí. Ochuťte Kikkoman Sójovou omáčkou.

40 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo120 ml Kikkoman Mirin sladké dochucovadlo80 g sušených brusinek – 1 čajová lžička kukuřičného škrobu

Smíchejte všechny ingredience na brusinkovou omáčku a přiveďte k varu.

14 plátků těsta gyoza

Naplňte plátky těsta náplní z kroku 1 a vytvořte gyoza knedlíčky. Smažte je v pánvi z jedné strany dozlatova, poté přidejte trochu vody, přikryjte a duste 3–4 minuty. Podávejte s brusinkovou omáčkou.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.