

Hovězí teriyaki špízy
Postup přípravy
Krok 1
Příprava špízů: Osušte hovězí svíčkovou a nakrájejte ji na kousky velikosti sousta. Papriky rozpulte, očistěte, omyjte a společně s dužinou melounu nakrájejte na větší kousky. Na špízy střídejte maso, papriku a meloun, aby se chutě krásně propojily. míchejte 6 lžic oleje, 9 lžic Kikkoman Teriyaki marinády, med, tymián a pepř, vytvořte marinádu a potřete jí špízy. Příprava dipu: Papriku rozpulte, očistěte a omyjte. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na kostičky, stejně tak papriku. V pánvi rozehřejte zbývající olej a restujte všechny suroviny, dokud nezměknou.
Přilijte zbytek Kikkoman Teriyaki marinády, přiveďte k varu a pod pokličkou vařte asi 10 minut. Nakonec směs rozmixujte na hladký dip a dochuťte kurkumou a kari kořením.
Podávejte špízy s připraveným dipem a užijte si dokonalou kombinaci chutí!
Krok 2
Grilujte špízy na barbecue nebo na tácku na grilu přibližně 5–10 minut, dokud nejsou krásně propečené.
Podávejte s připraveným dipem a případně s čerstvou bagetou.
ID receptu: 358
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více