Hovězí teriyaki špízy
Hovězí teriyaki špízy

Hovězí teriyaki špízy

Celkový čas vaření 45 min.

Ingredience

4 Porce
500 g
filé z hovězího masa
1 
červená paprika
1 
malý medový meloun (cca 400 g dužiny)
7 polévkové lžíce
rostlinného oleje
3 polévkové lžíce
medu
lístků tymiánu
Hrubě mletý pepř
1 
žlutá paprika
malá cibule a 1 stroužek česneku
Kurkuma, kari

Postup přípravy

Krok 1

Příprava špízů: Osušte hovězí svíčkovou a nakrájejte ji na kousky velikosti sousta. Papriky rozpulte, očistěte, omyjte a společně s dužinou melounu nakrájejte na větší kousky. Na špízy střídejte maso, papriku a meloun, aby se chutě krásně propojily. míchejte 6 lžic oleje, 9 lžic Kikkoman Teriyaki marinády, med, tymián a pepř, vytvořte marinádu a potřete jí špízy. Příprava dipu: Papriku rozpulte, očistěte a omyjte. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na kostičky, stejně tak papriku. V pánvi rozehřejte zbývající olej a restujte všechny suroviny, dokud nezměknou.
Přilijte zbytek Kikkoman Teriyaki marinády, přiveďte k varu a pod pokličkou vařte asi 10 minut. Nakonec směs rozmixujte na hladký dip a dochuťte kurkumou a kari kořením.
Podávejte špízy s připraveným dipem a užijte si dokonalou kombinaci chutí!

Krok 2

Grilujte špízy na barbecue nebo na tácku na grilu přibližně 5–10 minut, dokud nejsou krásně propečené.
Podávejte s připraveným dipem a případně s čerstvou bagetou.

ID receptu: 358

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

Příprava špízů: Osušte hovězí svíčkovou a nakrájejte ji na kousky velikosti sousta. Papriky rozpulte, očistěte, omyjte a společně s dužinou melounu nakrájejte na větší kousky. Na špízy střídejte maso, papriku a meloun, aby se chutě krásně propojily. míchejte 6 lžic oleje, 9 lžic Kikkoman Teriyaki marinády, med, tymián a pepř, vytvořte marinádu a potřete jí špízy. Příprava dipu: Papriku rozpulte, očistěte a omyjte. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na kostičky, stejně tak papriku. V pánvi rozehřejte zbývající olej a restujte všechny suroviny, dokud nezměknou.
Přilijte zbytek Kikkoman Teriyaki marinády, přiveďte k varu a pod pokličkou vařte asi 10 minut. Nakonec směs rozmixujte na hladký dip a dochuťte kurkumou a kari kořením.
Podávejte špízy s připraveným dipem a užijte si dokonalou kombinaci chutí!

Grilujte špízy na barbecue nebo na tácku na grilu přibližně 5–10 minut, dokud nejsou krásně propečené.
Podávejte s připraveným dipem a případně s čerstvou bagetou.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.