

Kuřecí špízy
Šťavnaté kuřecí špízy v pikantní marinádě z grilu. Lahodná pochoutka, která zaujme svou šťavnatostí a perfektně vyladěnou chutí. Kikkoman Sójová omáčka dodává marinádě hloubku a bohatou chuť, zároveň pomáhá kuřeti dosáhnout dokonalého zlatavého zabarvení.
Vaši hosté si tyto neuvěřitelně jemné kuřecí pochoutky zamilují!
Postup přípravy
Krok 1
Odloupněte kůži z kuřecích paliček a nakrojte šlachy podél kostí. Poté opatrně stiskněte maso palcem a ukazováčkem dolů, aby se paličky daly držet za odkryté kosti jako lízátka.
Krok 2
Smíchejte hořčici, olej a Kikkoman Sójovou omáčku, poté touto směsí potřete kuřecí špízy. Nechte je marinovat několik hodin nebo přes noc. Dochuťte solí a pepřem asi 30 minut před grilováním.
Krok 3
Připravte gril pro nepřímé grilování a předehřejte ho na 180–200 °C. Paličky položte na zónu pro nepřímé grilování a grilujte asi 50 minut.
Krok 4
Mezitím umyjte jarní cibulky a zprudka je opečte celé na přímém ohni.
Krok 5
Těsně před koncem grilování opět potřete paličky marinádou a posypte sezamovými semínky. Dokončete grilování a podávejte s opečenými jarními cibulkami.
ID receptu: 960
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více