Letní závitky s křupavým tofu
Letní závitky s křupavým tofu

Letní závitky s křupavým tofu

4,7 23 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 40 min.
10 min. Doba přípravy
20 min. Doba vaření
10 min. Doba marinování

Zlatavé letní závitky plněné křupavou zeleninou, salátem a tofu marinovaným v sójové omáčce a sezamu. Zabalují se do rýžového papíru a pečou v troubě, dokud nejsou krásně křupavé. Podávané s citrusovo-zázvorovým dipem – lehké, syté a plné umami chuti.

Ingredience

2 Porce
200 g
tofu
2 polévkové lžíce
 ¼ čajové lžičky
mletého černého pepře
1 ½ čajová lžička
strouhaného zázvoru
1 
stroužek česneku, prolisovaný
1 polévková lžíce
rostlinného oleje
1 
mrkev
1 
okurka
4 
listy ledového salátu
7 
plátů rýžového papíru

alternatively:

2 polévkové lžíce
medu (nebo javorového sirupu)
1 
chilli paprička, najemno nasekaná
1 čajová lžička
praženého sezamu
1 polévková lžíce
nasekané jarní cibulky
Nutriční hodnoty (na porci):1.758 kJ / 420 kcal
26 gTuky
15 gBílkoviny
30 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

200 g tofu – 1 polévková lžíce Kikkoman Pražený sezamový olej1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo ¼ čajové lžičky pepře –  ½ čajové lžičky strouhaného zázvoru – 1  stroužek česneku, prolisovaný

Tofu nakrájejte na kostky. V míse jej smíchejte s Kikkoman Praženým sezamovým olejem, Kikkoman Sójovou omáčkou, pepřem, zázvorem a česnekem. Dobře promíchejte, aby se tofu rovnoměrně obalilo.

Krok 2

1 polévková lžíce rostlinného oleje – 1  mrkev – 1  okurka – 4  listy ledového salátu

Na pánvi rozehřejte olej. Přidejte tofu a opékejte dozlatova ze všech stran. Mrkev a okurku nakrájejte na tenké proužky, salát na menší kousky.

Krok 3

7  plátů rýžového papíru – 1 polévková lžíce Kikkoman Pražený sezamový olej

Rýžové papíry namočte do teplé vody a jemně osušte. Naplňte zeleninou a tofu, zabalte a potřete sezamovým olejem. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C nebo v horkovzdušné fritéze 15 minut.

Krok 4

75 ml Kikkoman Ponzu sójová omáčka s yuzu75 ml Kikkoman Citrónová ponzu omáčka2 polévkové lžíce medu (nebo javorového sirupu) – 1  chilli paprička, nasekaná – 1 čajová lžička strouhaného zázvoru

V misce smíchejte ponzu omáčku, med, nasekané chilli a zázvor. Dobře promíchejte.

Krok 5

1 čajová lžička pražených sezamových semínek – 1 polévková lžíce nasekané jarní cibulky

Hotové závitky posypte sezamem a jarní cibulkou. Podávejte s citrusovo-zázvorovým dipem.

Tip:

Přidání čerstvých bylinek, jako je koriandr, thajská bazalka nebo máta, ještě více zvýrazní chuť letních závitků.

Na dip můžete místo Kikkoman Yuzu Ponzu použít Kikkoman Ponzu citrónovou omáčku.

ID receptu: 1525

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

200 g tofu – 1 polévková lžíce Kikkoman Pražený sezamový olej1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo ¼ čajové lžičky pepře – ½ čajové lžičky strouhaného zázvoru – 1 stroužek česneku, prolisovaný

Tofu nakrájejte na kostky. V míse jej smíchejte s Kikkoman Praženým sezamovým olejem, Kikkoman Sójovou omáčkou, pepřem, zázvorem a česnekem. Dobře promíchejte, aby se tofu rovnoměrně obalilo.

1 polévková lžíce rostlinného oleje – 1 mrkev – 1 okurka – 4 listy ledového salátu

Na pánvi rozehřejte olej. Přidejte tofu a opékejte dozlatova ze všech stran. Mrkev a okurku nakrájejte na tenké proužky, salát na menší kousky.

7 plátů rýžového papíru – 1 polévková lžíce Kikkoman Pražený sezamový olej

Rýžové papíry namočte do teplé vody a jemně osušte. Naplňte zeleninou a tofu, zabalte a potřete sezamovým olejem. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C nebo v horkovzdušné fritéze 15 minut.

75 ml Kikkoman Ponzu sójová omáčka s yuzu75 ml Kikkoman Citrónová ponzu omáčka2 polévkové lžíce medu (nebo javorového sirupu) – 1 chilli paprička, nasekaná – 1 čajová lžička strouhaného zázvoru

V misce smíchejte ponzu omáčku, med, nasekané chilli a zázvor. Dobře promíchejte.

1 čajová lžička pražených sezamových semínek – 1 polévková lžíce nasekané jarní cibulky

Hotové závitky posypte sezamem a jarní cibulkou. Podávejte s citrusovo-zázvorovým dipem.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03
04
05

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.