

Letní závitky s kuřetem a chřestem
Grilované kuřecí maso marinované v kimchi omáčce, křupavý chřest a jarní cibulka – to vše zabalené v rýžovém papíru a podávané s krémovým pikantním dipem. Lehký, sytý a ideální pokrm ke sdílení.
Ingredience
Postup přípravy
Krok 1

200 g kuřecích prsou – 2 polévkové lžíce Kikkoman Kimchi pikantní chili omáčka – 2 čajové lžičky Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 1 polévková lžíce rostlinného oleje
Kuře nakrájejte na tenké proužky. Smíchejte s Kikkoman Kimchi chili, olejem a Kikkoman Sójovou omáčkou. Nechte cca 15 minut odležet a poté osmažte na pánvi dozlatova. Potom nechte vychladnout.
Krok 2

1 čajová lžička másla – 1 šalotka – 4 vejce – 1 čajová lžička Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 1 špetka pepře – 2 polévkové lžíce nasekané jarní cibulky
Na pánvi rozehřejte máslo. Šalotku nasekejte. Vejce rozšlehejte v misce, ochuťte Kikkoman Sójovou omáčkou a pepřem. Přidejte šalotku na pánev a restujte 1 minutu. Vlijte vejce a za stálého míchání je osmahněte do měkka – dbejte na to, aby nevyschla. Posypte jarní cibulkou a nechte vychladnout.
Krok 3

8 zelených chřestů – 8 plátků rýžového papíru – 20 g rukoly
Chřest očistěte a odlomte tuhé konce. Blanšírujte ve vroucí osolené vodě 2 minuty a poté ponořte do studené vody. Rýžové plátky namočte do teplé vody, pak lehce osušte. Na každý plátek dejte rukolu, vejce, chřest a kuře a pevně zabalte.
Krok 4

2 polévkové lžíce Kikkoman Kimchi pikantní chili omáčka – 2 polévkové lžíce smetany – 1 čajová lžička citrónové šťávy
Smíchejte Kikkoman Kimchi chili omáčku, smetanu a citrónovou šťávu dohladka. Letní závitky podávejte s krémovým dipem.
Tip:
Letní závitky můžete podávat studené nebo lehce opečené na pánvi s Kikkoman Sezamovým olejem.
ID receptu: 1527
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více