Letní závitky s kuřetem a chřestem
Letní závitky s kuřetem a chřestem

Letní závitky s kuřetem a chřestem

5 1 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 30 min.
10 min. Doba přípravy
20 min. Doba vaření

Grilované kuřecí maso marinované v kimchi omáčce, křupavý chřest a jarní cibulka – to vše zabalené v rýžovém papíru a podávané s krémovým pikantním dipem. Lehký, sytý a ideální pokrm ke sdílení.

Ingredience

2 Porce
200 g
kuřecích prsou
1 polévková lžíce
rostlinného oleje
1 čajová lžička
másla
1 
šalotka
4 
vejce
1 špetka
pepře
2 polévkové lžíce
nasekané jarní cibulky
8 
zelených chřestů
8 
plátků rýžového papíru
20 g
rukoly
2 polévkové lžíce
smetany
1 čajová lžička
citrónové šťávy
Nutriční hodnoty (na porci):1.549 kJ / 370 kcal
20 gTuky
28 gBílkoviny
15 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

200 g kuřecích prsou – 2 polévkové lžíce Kikkoman Kimchi pikantní chili omáčka2 čajové lžičky Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1 polévková lžíce rostlinného oleje

Kuře nakrájejte na tenké proužky. Smíchejte s Kikkoman Kimchi chili, olejem a Kikkoman Sójovou omáčkou. Nechte cca 15 minut odležet a poté osmažte na pánvi dozlatova. Potom nechte vychladnout.

Krok 2

1 čajová lžička másla – 1  šalotka – 4  vejce – 1 čajová lžička Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1 špetka pepře – 2 polévkové lžíce nasekané jarní cibulky

Na pánvi rozehřejte máslo. Šalotku nasekejte. Vejce rozšlehejte v misce, ochuťte Kikkoman Sójovou omáčkou a pepřem. Přidejte šalotku na pánev a restujte 1 minutu. Vlijte vejce a za stálého míchání je osmahněte do měkka – dbejte na to, aby nevyschla. Posypte jarní cibulkou a nechte vychladnout.

Krok 3

8  zelených chřestů – 8  plátků rýžového papíru – 20 g rukoly

Chřest očistěte a odlomte tuhé konce. Blanšírujte ve vroucí osolené vodě 2 minuty a poté ponořte do studené vody. Rýžové plátky namočte do teplé vody, pak lehce osušte. Na každý plátek dejte rukolu, vejce, chřest a kuře a pevně zabalte.

Krok 4

2 polévkové lžíce Kikkoman Kimchi pikantní chili omáčka2 polévkové lžíce smetany – 1 čajová lžička citrónové šťávy

Smíchejte Kikkoman Kimchi chili omáčku, smetanu a citrónovou šťávu dohladka. Letní závitky podávejte s krémovým dipem.

Tip:

Letní závitky můžete podávat studené nebo lehce opečené na pánvi s Kikkoman Sezamovým olejem.

ID receptu: 1527

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

200 g kuřecích prsou – 2 polévkové lžíce Kikkoman Kimchi pikantní chili omáčka2 čajové lžičky Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1 polévková lžíce rostlinného oleje

Kuře nakrájejte na tenké proužky. Smíchejte s Kikkoman Kimchi chili, olejem a Kikkoman Sójovou omáčkou. Nechte cca 15 minut odležet a poté osmažte na pánvi dozlatova. Potom nechte vychladnout.

1 čajová lžička másla – 1 šalotka – 4 vejce – 1 čajová lžička Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1 špetka pepře – 2 polévkové lžíce nasekané jarní cibulky

Na pánvi rozehřejte máslo. Šalotku nasekejte. Vejce rozšlehejte v misce, ochuťte Kikkoman Sójovou omáčkou a pepřem. Přidejte šalotku na pánev a restujte 1 minutu. Vlijte vejce a za stálého míchání je osmahněte do měkka – dbejte na to, aby nevyschla. Posypte jarní cibulkou a nechte vychladnout.

8 zelených chřestů – 8 plátků rýžového papíru – 20 g rukoly

Chřest očistěte a odlomte tuhé konce. Blanšírujte ve vroucí osolené vodě 2 minuty a poté ponořte do studené vody. Rýžové plátky namočte do teplé vody, pak lehce osušte. Na každý plátek dejte rukolu, vejce, chřest a kuře a pevně zabalte.

2 polévkové lžíce Kikkoman Kimchi pikantní chili omáčka2 polévkové lžíce smetany – 1 čajová lžička citrónové šťávy

Smíchejte Kikkoman Kimchi chili omáčku, smetanu a citrónovou šťávu dohladka. Letní závitky podávejte s krémovým dipem.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03
04

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.