

Letní závitky se zeleninou, fetou a olivami
Lehké středomořské letní závitky plněné křupavou zeleninou, fetou a olivami – podávané s citrusovým řeckým jogurtovým dipem ochuceným Kikkoman Ponzu citron. Skvělé jako oběd nebo svěží, chuťově výrazná svačina.
Ingredience
Postup přípravy
Krok 1

6 plátků rýžového papíru – 1 dlouhá okurka – 1 avokádo – 150 g sýru feta
Okurku, avokádo a fetu nakrájejte na proužky. Rýžový papír namočte do vody, dokud nezměkne.
Krok 2

100 g černých oliv – ½ svazku svazku bazalky – 2 polévkové lžíce slunečnicových semínek
Na každý plátek rýžového papíru položte část fety a zeleniny z kroku 1, přidejte olivy, semínka a několik lístků bazalky. Pevně zabalte.
Krok 3

200 g řeckého jogurtu – 3 polévkové lžíce Kikkoman Citrónová ponzu omáčka – 1 stroužek česneku, prolisovaný – ½ čajové lžičky pepře – 1 polévková lžíce nasekané bazalky
Všechny ingredience smíchejte do hladkého dipu. Podávejte letní závitky s citrusovým jogurtovým dipem.
Tip:
Náplň můžete obměňovat podle sezóny – skvěle chutná také mrkev, paprika nebo salát. Jen je nakrájejte na tenké proužky, aby se závitky snadno balily.
ID receptu: 1526
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více