Letní závitky se zeleninou, fetou a olivami
Letní závitky se zeleninou, fetou a olivami

Letní závitky se zeleninou, fetou a olivami

5 3 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 15 min.
15 min. Doba přípravy

Lehké středomořské letní závitky plněné křupavou zeleninou, fetou a olivami – podávané s citrusovým řeckým jogurtovým dipem ochuceným Kikkoman Ponzu citron. Skvělé jako oběd nebo svěží, chuťově výrazná svačina.

Ingredience

2 Porce
6 
plátků rýžového papíru
1 
dlouhá okurka
1 
avokádo
150 g
sýru feta
100 g
černých oliv
 ½ svazku
bazalky
2 polévkové lžíce
slunečnicových semínek
200 g
řeckého jogurtu
1 
stroužek česneku, prolisovaný
 ½ čajové lžičky
mletého černého pepře
1 polévková lžíce
nasekané bazalky
Nutriční hodnoty (na porci):2.026 kJ / 484 kcal
33 gTuky
13 gBílkoviny
31 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

6  plátků rýžového papíru – 1  dlouhá okurka – 1  avokádo – 150 g sýru feta

Okurku, avokádo a fetu nakrájejte na proužky. Rýžový papír namočte do vody, dokud nezměkne.

Krok 2

100 g černých oliv –  ½ svazku svazku bazalky – 2 polévkové lžíce slunečnicových semínek

Na každý plátek rýžového papíru položte část fety a zeleniny z kroku 1, přidejte olivy, semínka a několik lístků bazalky. Pevně zabalte.

Krok 3

200 g řeckého jogurtu – 3 polévkové lžíce Kikkoman Citrónová ponzu omáčka1  stroužek česneku, prolisovaný –  ½ čajové lžičky pepře – 1 polévková lžíce nasekané bazalky

Všechny ingredience smíchejte do hladkého dipu. Podávejte letní závitky s citrusovým jogurtovým dipem.

Tip:

Náplň můžete obměňovat podle sezóny – skvěle chutná také mrkev, paprika nebo salát. Jen je nakrájejte na tenké proužky, aby se závitky snadno balily.

ID receptu: 1526

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

6 plátků rýžového papíru – 1 dlouhá okurka – 1 avokádo – 150 g sýru feta

Okurku, avokádo a fetu nakrájejte na proužky. Rýžový papír namočte do vody, dokud nezměkne.

100 g černých oliv – ½ svazku svazku bazalky – 2 polévkové lžíce slunečnicových semínek

Na každý plátek rýžového papíru položte část fety a zeleniny z kroku 1, přidejte olivy, semínka a několik lístků bazalky. Pevně zabalte.

200 g řeckého jogurtu – 3 polévkové lžíce Kikkoman Citrónová ponzu omáčka1 stroužek česneku, prolisovaný – ½ čajové lžičky pepře – 1 polévková lžíce nasekané bazalky

Všechny ingredience smíchejte do hladkého dipu. Podávejte letní závitky s citrusovým jogurtovým dipem.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.