Letní závitky s ovocem
Letní závitky s ovocem

Letní závitky s ovocem

5 3 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 30 min.
10 min. Doba přípravy
20 min. Doba vaření

Sladké letní závitky plněné kokosovou rýží a ovocem – podávané s jemně slanou čokoládovou omáčkou připravenou z Kikkoman Sójové omáčky a Kikkoman Sezamového oleje. Ideální, když máte chuť na sladké, ale nechcete nic těžkého.

Ingredience

2 Porce

Kokosová rýže:

150 g
rýže
400 ml
kokosového mléka (konzervovaného)
100 ml
vody
1 polévková lžíce
kokosových lupínků
2 čajové lžičky
cukru

Čokoládová omáčka:

100 g
hořké čokolády
1 polévková lžíce
1 čajová lžička
cukru

Závitky:

6 
plátků rýžového papíru
1 
banán
několik plátků manga
4 
jahody
pár borůvek
pár malin
Nutriční hodnoty (na porci):1.842 kJ / 440 kcal
20 gTuky
6 gBílkoviny
58 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

150 g rýže – 400 ml kokosového mléka (konzervovaného) – 100 ml vody – 1 polévková lžíce kokosových lupínků – 2 čajové lžičky cukru – 1 čajová lžička Kikkoman Tamari bezlepková sójová omáčka

Rýži propláchněte a dejte do hrnce. Přidejte kokosové mléko, vodu, kokosové lupínky, cukr a Kikkoman Bezlepkovou sójovou omáčku. Vařte na mírném ohni cca 20 minut.

Krok 2

100 g hořké čokolády – 3 polévkové lžíce Kikkoman Tamari bezlepková sójová omáčka1 polévková lžíce Kikkoman Pražený sezamový olej1 čajová lžička cukru

Čokoládu nasekejte nadrobno a vložte ji do misky. Přidejte Kikkoman Bezlepkovou sójovou omáčku, Kikkoman Sezamový olej a cukr. Misku postavte na hrnec s horkou vodou a čokoládu za stálého míchání rozpusťte, dokud se všechny ingredience nespojí. Odstavte a nechte mírně vychladnout.

Krok 3

6  plátků rýžového papíru – 1  banán – několik plátků manga – 4  jahody – pár borůvek – pár malin

Pláty rýžového papíru namočte do teplé vody a poté je jemně osušte. Nakrájejte banán, mango a jahody. Na střed každého plátu dejte trochu rýže a ovoce. Na první dva závitky použijte plátky banánu a několik borůvek, na další banán s malinami a na poslední mango s jahodami.

Krok 4

Podávejte letní závitky s čokoládovou omáčkou.

Tip:

Nebojte se experimentovat s ovocem – vyzkoušejte například kiwi, ananas nebo přepůlené hrozny. Letní závitky můžete místo čokolády podávat i s jogurtem, mangovou omáčkou nebo karamelem.

ID receptu: 1529

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

150 g rýže – 400 ml kokosového mléka (konzervovaného) – 100 ml vody – 1 polévková lžíce kokosových lupínků – 2 čajové lžičky cukru – 1 čajová lžička Kikkoman Tamari bezlepková sójová omáčka

Rýži propláchněte a dejte do hrnce. Přidejte kokosové mléko, vodu, kokosové lupínky, cukr a Kikkoman Bezlepkovou sójovou omáčku. Vařte na mírném ohni cca 20 minut.

100 g hořké čokolády – 3 polévkové lžíce Kikkoman Tamari bezlepková sójová omáčka1 polévková lžíce Kikkoman Pražený sezamový olej1 čajová lžička cukru

Čokoládu nasekejte nadrobno a vložte ji do misky. Přidejte Kikkoman Bezlepkovou sójovou omáčku, Kikkoman Sezamový olej a cukr. Misku postavte na hrnec s horkou vodou a čokoládu za stálého míchání rozpusťte, dokud se všechny ingredience nespojí. Odstavte a nechte mírně vychladnout.

6 plátků rýžového papíru – 1 banán – několik plátků manga – 4 jahody – pár borůvek – pár malin

Pláty rýžového papíru namočte do teplé vody a poté je jemně osušte. Nakrájejte banán, mango a jahody. Na střed každého plátu dejte trochu rýže a ovoce. Na první dva závitky použijte plátky banánu a několik borůvek, na další banán s malinami a na poslední mango s jahodami.

Podávejte letní závitky s čokoládovou omáčkou.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03
04

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.