

Letní závitky s ovocem
Sladké letní závitky plněné kokosovou rýží a ovocem – podávané s jemně slanou čokoládovou omáčkou připravenou z Kikkoman Sójové omáčky a Kikkoman Sezamového oleje. Ideální, když máte chuť na sladké, ale nechcete nic těžkého.
Ingredience
Kokosová rýže:
Čokoládová omáčka:
Závitky:
Postup přípravy
Krok 1

150 g rýže – 400 ml kokosového mléka (konzervovaného) – 100 ml vody – 1 polévková lžíce kokosových lupínků – 2 čajové lžičky cukru – 1 čajová lžička Kikkoman Tamari bezlepková sójová omáčka
Rýži propláchněte a dejte do hrnce. Přidejte kokosové mléko, vodu, kokosové lupínky, cukr a Kikkoman Bezlepkovou sójovou omáčku. Vařte na mírném ohni cca 20 minut.
Krok 2

100 g hořké čokolády – 3 polévkové lžíce Kikkoman Tamari bezlepková sójová omáčka – 1 polévková lžíce Kikkoman Pražený sezamový olej – 1 čajová lžička cukru
Čokoládu nasekejte nadrobno a vložte ji do misky. Přidejte Kikkoman Bezlepkovou sójovou omáčku, Kikkoman Sezamový olej a cukr. Misku postavte na hrnec s horkou vodou a čokoládu za stálého míchání rozpusťte, dokud se všechny ingredience nespojí. Odstavte a nechte mírně vychladnout.
Krok 3

6 plátků rýžového papíru – 1 banán – několik plátků manga – 4 jahody – pár borůvek – pár malin
Pláty rýžového papíru namočte do teplé vody a poté je jemně osušte. Nakrájejte banán, mango a jahody. Na střed každého plátu dejte trochu rýže a ovoce. Na první dva závitky použijte plátky banánu a několik borůvek, na další banán s malinami a na poslední mango s jahodami.
Krok 4

Podávejte letní závitky s čokoládovou omáčkou.
Tip:
Nebojte se experimentovat s ovocem – vyzkoušejte například kiwi, ananas nebo přepůlené hrozny. Letní závitky můžete místo čokolády podávat i s jogurtem, mangovou omáčkou nebo karamelem.
ID receptu: 1529
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více