
Sójová omáčka (voda, sójové boby, pšenice, sůl) (38 %), voda, lihový ocet (13 %), cukr, yuzu šťáva (3,3 %), sůl, kvasnicový extrakt, přírodní aroma.
Yuzu omáčka: Japonská elegance v dochucování.
Kikkoman Ponzu Yuzu je vyrobena z celých rozdrcených japonských yuzu plodů. Tento na živiny bohatý citrusový plod se v Asii pěstuje už tisíce let a obohacuje japonskou kuchyni, zejména jako yuzu omáčka – svěží, ovocná, zároveň aromatická a pikantní díky vysokému obsahu umami.
Stejně jako Kikkoman Ponzu Citrón je i Kikkoman Ponzu Yuzu dokonalou volbou pro dochucení široké škály pokrmů. Její jemná chuť dokonale doplňuje hot poty, saláty, vařené nebo dušené pokrmy a grilované ryby. Skvěle poslouží také jako dip.
Na rozdíl od Kikkoman Ponzu Citrón je Kikkoman Ponzu Yuzu méně sladká. Její osvěžující kyselost však nabízí stejně intenzivní chuť, která přináší autentický zážitek japonské kuchyně!
Pro ty, kteří dávají přednost jemnému nádechu sladkosti, stačí použít Kikkoman Ponzu Citrón místo Kikkoman Ponzu Yuzu. Ať už si vyberete kteroukoliv variantu, obě jsou samozřejmě vhodné pro vegany!