

Sendvič s burratou, rajčaty a tofu pestem
Křupavá špaldová ciabatta s tofu pestem bohatým na bílkoviny, doplněná barevnými cherry rajčátky, orestovaným tofu, edamame a krémovou burratou. Dochucená svěžím a aromatickým vinaigrette s Kikkoman Yuzu Ponzu.
Ingredience
Postup přípravy
Krok 1

30 ml rostlinného oleje – 90 g přírodního tofu, nakrájeného na kostky – 15 g čerstvé nasekané bazalky – 20 g loupaných mandlí – 30 ml Kikkoman Ponzu sójová omáčka s yuzu – ¼ čajové lžičky čerstvě mletého pepře
Na pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a tofu opékejte přibližně 3 minuty. Dvě třetiny tofu poté spolu se zbytkem oleje a ostatními ingrediencemi rozmixujte do hladké pasty.
Krok 2

20 ml rostlinného oleje – 30 ml Kikkoman Ponzu sójová omáčka s yuzu – 1 čajová lžička rajčatového protlaku – 1 čajová lžička javorového sirupu – ¼ čajové lžičky čerstvě mletého pepře
Všechny ingredience důkladně promíchejte a připravte vinaigrette.
Krok 3

1 špaldová ciabatta – 20 g směsi listových salátů – 8 barevných cherry rajčátek, přepůlených – 125 g burraty – 30 g vařeného vyloupaného edamame
Rozkrojte ciabattu podélně napůl a obě části potřete tofu pestem. Na spodní polovinu rozložte listy salátu, přidejte natrhanou burratu, cherry rajčata, kostky tofu a edamame. Zakápněte yuzu vinaigretou, přiklopte horní částí chleba, překrojte napůl a podávejte.
Tip
Pro asijský nádech můžete sendvič posypat lístky shiso řeřichy.
ID receptu: 1543
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více