Sendvič s burratou, rajčaty a tofu pestem
Sendvič s burratou, rajčaty a tofu pestem

Sendvič s burratou, rajčaty a tofu pestem

Celkový čas vaření 15 min.
10 min. Doba přípravy
5 min. Doba vaření

Křupavá špaldová ciabatta s tofu pestem bohatým na bílkoviny, doplněná barevnými cherry rajčátky, orestovaným tofu, edamame a krémovou burratou. Dochucená svěžím a aromatickým vinaigrette s Kikkoman Yuzu Ponzu.

Ingredience

2 Porce
50 ml
rostlinného oleje
90 g
přírodního tofu, nakrájeného na kostky
15 g
čerstvé nasekané bazalky
20 g
loupaných mandlí
 ½ čajové lžičky
čerstvě mletého pepře
1 čajová lžička
rajčatového protlaku
1 čajová lžička
javorového sirupu
1 
špaldová ciabatta
20 g
směsi listových salátů
8 
barevných cherry rajčátek, přepůlených
125 g
burraty
30 g
vařeného vyloupaného edamame
Nutriční hodnoty (na porci):3.706 kJ / 886 kcal
53 gTuky
29,5 gBílkoviny
68 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

30 ml rostlinného oleje – 90 g přírodního tofu, nakrájeného na kostky – 15 g čerstvé nasekané bazalky – 20 g loupaných mandlí – 30 ml Kikkoman Ponzu sójová omáčka s yuzu ¼ čajové lžičky čerstvě mletého pepře

Na pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a tofu opékejte přibližně 3 minuty. Dvě třetiny tofu poté spolu se zbytkem oleje a ostatními ingrediencemi rozmixujte do hladké pasty.

Krok 2

20 ml rostlinného oleje – 30 ml Kikkoman Ponzu sójová omáčka s yuzu1 čajová lžička rajčatového protlaku – 1 čajová lžička javorového sirupu –  ¼ čajové lžičky čerstvě mletého pepře

Všechny ingredience důkladně promíchejte a připravte vinaigrette.

Krok 3

1  špaldová ciabatta – 20 g směsi listových salátů – 8  barevných cherry rajčátek, přepůlených – 125 g burraty – 30 g vařeného vyloupaného edamame

Rozkrojte ciabattu podélně napůl a obě části potřete tofu pestem. Na spodní polovinu rozložte listy salátu, přidejte natrhanou burratu, cherry rajčata, kostky tofu a edamame. Zakápněte yuzu vinaigretou, přiklopte horní částí chleba, překrojte napůl a podávejte.

Tip

Pro asijský nádech můžete sendvič posypat lístky shiso řeřichy.

ID receptu: 1543

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

30 ml rostlinného oleje – 90 g přírodního tofu, nakrájeného na kostky – 15 g čerstvé nasekané bazalky – 20 g loupaných mandlí – 30 ml Kikkoman Ponzu sójová omáčka s yuzu ¼ čajové lžičky čerstvě mletého pepře

Na pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a tofu opékejte přibližně 3 minuty. Dvě třetiny tofu poté spolu se zbytkem oleje a ostatními ingrediencemi rozmixujte do hladké pasty.

20 ml rostlinného oleje – 30 ml Kikkoman Ponzu sójová omáčka s yuzu1 čajová lžička rajčatového protlaku – 1 čajová lžička javorového sirupu – ¼ čajové lžičky čerstvě mletého pepře

Všechny ingredience důkladně promíchejte a připravte vinaigrette.

1 špaldová ciabatta – 20 g směsi listových salátů – 8 barevných cherry rajčátek, přepůlených – 125 g burraty – 30 g vařeného vyloupaného edamame

Rozkrojte ciabattu podélně napůl a obě části potřete tofu pestem. Na spodní polovinu rozložte listy salátu, přidejte natrhanou burratu, cherry rajčata, kostky tofu a edamame. Zakápněte yuzu vinaigretou, přiklopte horní částí chleba, překrojte napůl a podávejte.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03

Inspirace recepty

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.