

Mung dál s dýní, mangem a kokosem
Krémová žlutá čočka s máslovou dýní, mangem a kokosovým mlékem, jemně kořeněná a dochucená sójovou omáčkou Kikkoman se sníženým obsahem soli. Podává se s roti a svěžím křupavým mrkvovo-zázvorovým salátem.
Ingredience
Dál:
Roti:
Mrkvovo-zázvorový salát (slaw):
Na ozdobu:
Postup přípravy
Krok 1

150 g máslové dýně – 150 g žluté čočky (mung dal) – ½ čajové lžičky kurkumy – 350 ml vody – 60 g šalotky, nakrájené na kostičky – 100 g červené papriky, nakrájené na kostičky – 1 polévková lžíce kokosového oleje – 2 stroužky česneku, nasekané – ½ čajové lžičky nastrouhaného zázvoru – 150 ml kokosového mléka – 50 g manga, nakrájeného na větší kostky – 40 g špenátu – 1 polévková lžíce limetkové šťávy – 2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli
Dýni oloupejte a nakrájejte na větší kostky. Uvařte čočku společně s dýní a kurkumou ve vodě po dobu 20 minut. Na pánvi orestujte šalotku a červenou papriku na kokosovém oleji 2–3 minuty, poté přidejte česnek a zázvor a krátce smažte 30 sekund. Vmíchejte uvařenou čočku s dýní, přilijte kokosové mléko a nechte 5 minut mírně povařit. Přidejte mango a špenát a vařte 1–2 minuty. Dochuťte limetkovou šťávou a sójovou omáčkou Kikkoman se sníženým obsahem soli.
Krok 2

150 ml celozrnné pšeničné mouky – 20 g mouky navíc na podsypání – 100 ml teplé vody – 20 g přepuštěného másla (ghí), rozpuštěného
Smíchejte 150 g celozrnné mouky s teplou vodou a hněťte těsto asi 5 minut. Nechte odpočívat 20 minut v míse zakryté vlhkou utěrkou nebo potravinovou fólií. Rozdělte na 4 části a vytvarujte kuličky. Před vyválením je lehce podsypte zbylou moukou (20 g) a vyválejte tenké placky roti. Rozpalte suchou pánev na středně vysokou teplotu a každé roti opečte 3 minuty z každé strany, dokud se nevytvoří zlaté bublinky a tmavé skvrny. Před podáváním potřete každou stranu rozpuštěným ghí.
Krok 3

150 g mrkve, nastrouhané nahrubo – 1 polévková lžíce zázvoru, nasekaného – 1 čajová lžička černého hořčičného semínka – 2 polévkové lžíce oleje – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli – ½ čajové lžičky sušených chilli vloček – Pár lístků koriandru
Na oleji krátce (minimálně 20 sekund) orestujte zázvor a hořčičné semínko, poté odstavte z ohně a nechte 2 minuty zchladnout. Přidejte k nastrouhané mrkvi, dochuťte sójovou omáčkou Kikkoman se sníženým obsahem soli a dobře promíchejte. Dál ozdobte sušenými chilli vločkami a lístky koriandru. Podávejte s roti a mrkvovo-zázvorovým salátem.
ID receptu: 1602
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více












