Dušené jehněčí s lilkem a špenátem
Dušené jehněčí s lilkem a špenátem

Dušené jehněčí s lilkem a špenátem

Celkový čas vaření 1 h 50 min.
20 min. Doba přípravy
1 h 30 min. Doba vaření

Ingredience

4 Porce
4 polévkové lžíce
rostlinného oleje
500 g
libového jehněčího masa, nakrájeného na kostky
2 
střední cibule, oloupané a nasekané
2 čajové lžičky
papriky
1 
lilek, nakrájený na kousky 2,5 cm
1 
oranžová paprika, zbavená semínek a nakrájená
2 
stroužky česneku, oloupané a jemně nasekané
400 g
konzervovaných krájených rajčat
300 ml
jehněčího vývaru
175 g
špenátových listů, nasekaných

Postup přípravy

Krok 1

V hluboké pánvi nebo ohnivzdorném hrnci rozehřejte polovinu oleje. Na vyšší teplotě opékejte jehněčí maso po částech, dokud nezezlátnou. Jakmile je maso opečené, vyjměte ho děrovanou lžící a dejte stranou.

Krok 2

Do pánve přidejte zbytek oleje a snižte teplotu. Přidejte cibuli a restujte 10 minut, dokud nezměkne. Poté přidejte papriku, lilek, oranžovou papriku a česnek a restujte dalších 5 minut.

Krok 3

Vmíchejte Kikkoman Tamari bezlepkovou sójovou omáčku, rajčata a vývar. Přiveďte k varu, vraťte do hrnce jehněčí maso, přikryjte a na mírném ohni duste přibližně 1 hodinu, dokud maso nezměkne. Občas promíchejte.

Krok 4

Odkryjte pánev a vmíchejte nasekaný špenát. Vařte 2–3 minuty, dokud listy nezavadnou.
Podávejte s vařenou rýží.

Tip:

Pokud chcete místo jehněčího použít hovězí maso, postupujte stejně, ale prodlužte dobu dušení přibližně o 45 minut v závislosti na druhu hovězího masa, které zvolíte.

ID receptu: 452

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

V hluboké pánvi nebo ohnivzdorném hrnci rozehřejte polovinu oleje. Na vyšší teplotě opékejte jehněčí maso po částech, dokud nezezlátnou. Jakmile je maso opečené, vyjměte ho děrovanou lžící a dejte stranou.

Do pánve přidejte zbytek oleje a snižte teplotu. Přidejte cibuli a restujte 10 minut, dokud nezměkne. Poté přidejte papriku, lilek, oranžovou papriku a česnek a restujte dalších 5 minut.

Vmíchejte Kikkoman Tamari bezlepkovou sójovou omáčku, rajčata a vývar. Přiveďte k varu, vraťte do hrnce jehněčí maso, přikryjte a na mírném ohni duste přibližně 1 hodinu, dokud maso nezměkne. Občas promíchejte.

Odkryjte pánev a vmíchejte nasekaný špenát. Vařte 2–3 minuty, dokud listy nezavadnou.
Podávejte s vařenou rýží.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03
04

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.