

Dušené jehněčí s lilkem a špenátem
Ingredience
Postup přípravy
Krok 1
V hluboké pánvi nebo ohnivzdorném hrnci rozehřejte polovinu oleje. Na vyšší teplotě opékejte jehněčí maso po částech, dokud nezezlátnou. Jakmile je maso opečené, vyjměte ho děrovanou lžící a dejte stranou.
Krok 2
Do pánve přidejte zbytek oleje a snižte teplotu. Přidejte cibuli a restujte 10 minut, dokud nezměkne. Poté přidejte papriku, lilek, oranžovou papriku a česnek a restujte dalších 5 minut.
Krok 3
Vmíchejte Kikkoman Tamari bezlepkovou sójovou omáčku, rajčata a vývar. Přiveďte k varu, vraťte do hrnce jehněčí maso, přikryjte a na mírném ohni duste přibližně 1 hodinu, dokud maso nezměkne. Občas promíchejte.
Krok 4
Odkryjte pánev a vmíchejte nasekaný špenát. Vařte 2–3 minuty, dokud listy nezavadnou.
Podávejte s vařenou rýží.
Tip:
Pokud chcete místo jehněčího použít hovězí maso, postupujte stejně, ale prodlužte dobu dušení přibližně o 45 minut v závislosti na druhu hovězího masa, které zvolíte.
ID receptu: 452
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více







![[Translate to Tschechisch:] [Translate to Tschechisch:]](https://www.kikkoman.cz/fileadmin/_processed_/3/2/csm_1577_Carrot_Ginger_Salad_With_Cilantro_Desktop_Header_03efb60f8c.webp)
![[Translate to Tschechisch:] [Translate to Tschechisch:]](https://www.kikkoman.cz/fileadmin/_processed_/6/2/csm_1578_Goddess_salad_with_napa_cabbage_and_spinach_Desktop_Header_7e5faea0fa.webp)



