Pikantní smažená rýže se zeleninou, vejcem a harissou
Pikantní smažená rýže se zeleninou, vejcem a harissou

Pikantní smažená rýže se zeleninou, vejcem a harissou

4,6 26 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 25 min.
10 min. Doba přípravy
15 min. Doba vaření

Tato pikantní pánev kombinuje čerstvou zeleninu s kouřovým nádechem harissy a spojuje asijské a severoafrické chutě. Skvělý způsob, jak využít zbylou rýži – rychle a chutně.

Ingredience

2 Porce
450 g
předvařené rýže
1 
cibule
3 
stroužky česneku
3 cm
čerstvého zázvoru
1 
mrkev
100 g
brokolice
 ½ 
červené papriky
 ½ svazku
jarní cibulky
100 g
mraženého hrášku
1 čajová lžička
pasty harissa
2 
vejce
Olej na smažení (např. řepkový)

Na ozdobu:

 ½ 
citronu nebo limetky (nakrájené na měsíčky)
Nutriční hodnoty (na porci):2.428 kJ / 580 kcal
14 gTuky
21 gBílkoviny
90 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

Cibuli nakrájejte na tenké proužky. Česnek nasekejte, zázvor nastrouhejte nebo nasekejte najemno. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kostičky nebo hranolky. Brokolici rozdělte na malé růžičky, papriku nakrájejte na kostičky. Jarní cibulku nasekejte. Hrášek propláchněte teplou vodou, aby rozmrzl.

Krok 2

Ve woku rozehřejte trochu oleje. Přidejte cibuli, česnek a zázvor a krátce restujte, dokud se nerozvoní. Přidejte zbylou zeleninu (kromě jarní cibulky) a restujte asi 1 minutu. Rozklepněte vejce do woku a míchejte, dokud nejsou hotová. Přidejte rýži a dobře promíchejte. Nakonec přidejte Kikkoman Sójovou omáčku, harissu a jarní cibulku. Dobře promíchejte a servírujte.

Krok 3

Podávejte s měsíčkem citrónu nebo limetky.

Tip:

Rýže chutná nejlépe, když je uvařená den předem.

ID receptu: 1395

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

Cibuli nakrájejte na tenké proužky. Česnek nasekejte, zázvor nastrouhejte nebo nasekejte najemno. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kostičky nebo hranolky. Brokolici rozdělte na malé růžičky, papriku nakrájejte na kostičky. Jarní cibulku nasekejte. Hrášek propláchněte teplou vodou, aby rozmrzl.

Ve woku rozehřejte trochu oleje. Přidejte cibuli, česnek a zázvor a krátce restujte, dokud se nerozvoní. Přidejte zbylou zeleninu (kromě jarní cibulky) a restujte asi 1 minutu. Rozklepněte vejce do woku a míchejte, dokud nejsou hotová. Přidejte rýži a dobře promíchejte. Nakonec přidejte Kikkoman Sójovou omáčku, harissu a jarní cibulku. Dobře promíchejte a servírujte.

Podávejte s měsíčkem citrónu nebo limetky.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.