Chanko-nabe – japonský sumo hot pot
Chanko-nabe – japonský sumo hot pot

Chanko-nabe – japonský sumo hot pot

Celkový čas vaření 45 min.
30 min. Doba přípravy
15 min. Doba vaření

Tento vydatný vývar, kdysi podávaný v sumo stájích, aby dodal sílu a vytrvalost zápasníkům, je plný tofu kuliček, čerstvé zeleniny a nudlí. Je dochucený Kikkoman Základem na ramen a Kikkoman Sezamovým olejem, a servíruje se s chutnými dipy.

Ingredience

4 Porce

Vývar:

800 ml
vody
1 
stroužek česneku, nakrájený na plátky

Zelenina:

400 g
zelí (½ hlávky)
1 
pórek
200 g
bílé ředkve daikon
150 g
mrkve
150 g
hub (např. shiitake, enoki)
200 g
tofu
200 g
předvařených udon nudlí

Masové kuličky:

400 g
mletého masa (libovolného druhu)
100 g
tofu
2 čajové lžičky
nastrouhaného zázvoru
3 
jarní cibulky, jemně nasekané
2 polévkové lžíce
kukuřičného škrobu
špetka mletého černého pepře

Dipy:

1 
Jarní cibulka, jemně nasekaná
4 polévkové lžíce
špetka růžového pepře
Nutriční hodnoty (na porci):2.594 kJ / 596 kcal
34,8 gTuky
34,1 gBílkoviny
41,7 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

800 ml vody – 4 polévkové lžíce Kikkoman Koncentrovaný základ pro ramen2 čajové lžičky Kikkoman Pražený sezamový olej1  stroužek česneku, nakrájený na plátky

Do hrnce nalijte vodu, přidejte Kikkoman Základ na ramen, Kikkoman Sezamový olej a plátky česneku.

Krok 2

400 g zelí (½ hlávky) – 1  pórek – 200 g bílé ředkve daikon – 150 g mrkve – 150 g hub (např. shiitake, enoki) – 200 g tofu

Zelí nakrájejte na menší kousky. Pórek nakrájejte na šikmé plátky. U hub podle potřeby odstraňte nožičky. Pomocí škrabky nakrájejte daikon a mrkev na tenké proužky. Tofu pokrájejte na 8 kusů.

Krok 3

400 g mletého masa (libovolného druhu) – 100 g tofu – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1 čajová lžička Kikkoman Mirin sladké dochucovadlo2 čajové lžičky nastrouhaného zázvoru – 3  jarní cibulky, jemně nasekané – 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu – špetka mletého černého pepře

V míse smíchejte mleté maso, rozdrobené tofu, jemně nasekanou jarní cibulku, nastrouhaný zázvor, kukuřičný škrob, Kikkoman Sójovou omáčku, Kikkoman Mirin sladké dochucovadlo a černý pepř. Důkladně promíchejte. Ze směsi vytvarujte malé kuličky a rozložte je na tác.

Krok 4

200 g předvařených udon nudlí

Přiveďte vývar k varu. Přidejte masové kuličky, přikryjte a vařte asi 10 minut. Poté přidejte zeleninu a tofu a nechte vše mírně probublávat, dokud se suroviny neprovaří.

Při tradičním hot potu se nudle obvykle přidávají až na závěr, aby se využil zbylý vývar. Jakmile sníte většinu masových kuliček a zeleniny, vložte do hrnce udon nudle, nechte je krátce prohřát ve vývaru a podávejte jako poslední chod.

Krok 5

4 polévkové lžíce Kikkoman Ponzu sójová omáčka s yuzu1  jarní cibulka, jemně nasekaná – 4 polévkové lžíce Kikkoman Sezamová omáčka – špetka růžového pepře

V malé misce smíchejte jemně nasekanou jarní cibulku s Kikkoman Ponzu yuzu.
Do druhé misky dejte Kikkoman Sezamovou omáčku a přidejte růžový pepř.
Hot pot podávejte s omáčkami k namáčení podle vlastní chuti.

Tip

Pokud nemáte Kikkoman Koncentrovaný základ pro ramen Kikkoman, můžete si jej snadno nahradit smícháním:

• 2 lžic Kikkoman Sójové omáčky přirozeně fermentované tekuté ochucovadlo
• 3 lžic Kikkoman Mirin sladkého dochucovadla
• 1 lžičky soli
• 1 kostky kuřecího vývaru

ID receptu: 1625

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

800 ml vody – 4 polévkové lžíce Kikkoman Koncentrovaný základ pro ramen2 čajové lžičky Kikkoman Pražený sezamový olej1 stroužek česneku, nakrájený na plátky

Do hrnce nalijte vodu, přidejte Kikkoman Základ na ramen, Kikkoman Sezamový olej a plátky česneku.

400 g zelí (½ hlávky) – 1 pórek – 200 g bílé ředkve daikon – 150 g mrkve – 150 g hub (např. shiitake, enoki) – 200 g tofu

Zelí nakrájejte na menší kousky. Pórek nakrájejte na šikmé plátky. U hub podle potřeby odstraňte nožičky. Pomocí škrabky nakrájejte daikon a mrkev na tenké proužky. Tofu pokrájejte na 8 kusů.

400 g mletého masa (libovolného druhu) – 100 g tofu – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1 čajová lžička Kikkoman Mirin sladké dochucovadlo2 čajové lžičky nastrouhaného zázvoru – 3 jarní cibulky, jemně nasekané – 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu – špetka mletého černého pepře

V míse smíchejte mleté maso, rozdrobené tofu, jemně nasekanou jarní cibulku, nastrouhaný zázvor, kukuřičný škrob, Kikkoman Sójovou omáčku, Kikkoman Mirin sladké dochucovadlo a černý pepř. Důkladně promíchejte. Ze směsi vytvarujte malé kuličky a rozložte je na tác.

200 g předvařených udon nudlí

Přiveďte vývar k varu. Přidejte masové kuličky, přikryjte a vařte asi 10 minut. Poté přidejte zeleninu a tofu a nechte vše mírně probublávat, dokud se suroviny neprovaří.

Při tradičním hot potu se nudle obvykle přidávají až na závěr, aby se využil zbylý vývar. Jakmile sníte většinu masových kuliček a zeleniny, vložte do hrnce udon nudle, nechte je krátce prohřát ve vývaru a podávejte jako poslední chod.

4 polévkové lžíce Kikkoman Ponzu sójová omáčka s yuzu1 jarní cibulka, jemně nasekaná – 4 polévkové lžíce Kikkoman Sezamová omáčka – špetka růžového pepře

V malé misce smíchejte jemně nasekanou jarní cibulku s Kikkoman Ponzu yuzu.
Do druhé misky dejte Kikkoman Sezamovou omáčku a přidejte růžový pepř.
Hot pot podávejte s omáčkami k namáčení podle vlastní chuti.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03
04
05

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.