

Chanko-nabe – japonský sumo hot pot
Tento vydatný vývar, kdysi podávaný v sumo stájích, aby dodal sílu a vytrvalost zápasníkům, je plný tofu kuliček, čerstvé zeleniny a nudlí. Je dochucený Kikkoman Základem na ramen a Kikkoman Sezamovým olejem, a servíruje se s chutnými dipy.
Ingredience
Vývar:
Zelenina:
Masové kuličky:
Dipy:
Postup přípravy
Krok 1

800 ml vody – 4 polévkové lžíce Kikkoman Koncentrovaný základ pro ramen – 2 čajové lžičky Kikkoman Pražený sezamový olej – 1 stroužek česneku, nakrájený na plátky
Do hrnce nalijte vodu, přidejte Kikkoman Základ na ramen, Kikkoman Sezamový olej a plátky česneku.
Krok 2

400 g zelí (½ hlávky) – 1 pórek – 200 g bílé ředkve daikon – 150 g mrkve – 150 g hub (např. shiitake, enoki) – 200 g tofu
Zelí nakrájejte na menší kousky. Pórek nakrájejte na šikmé plátky. U hub podle potřeby odstraňte nožičky. Pomocí škrabky nakrájejte daikon a mrkev na tenké proužky. Tofu pokrájejte na 8 kusů.
Krok 3

400 g mletého masa (libovolného druhu) – 100 g tofu – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 1 čajová lžička Kikkoman Mirin sladké dochucovadlo – 2 čajové lžičky nastrouhaného zázvoru – 3 jarní cibulky, jemně nasekané – 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu – špetka mletého černého pepře
V míse smíchejte mleté maso, rozdrobené tofu, jemně nasekanou jarní cibulku, nastrouhaný zázvor, kukuřičný škrob, Kikkoman Sójovou omáčku, Kikkoman Mirin sladké dochucovadlo a černý pepř. Důkladně promíchejte. Ze směsi vytvarujte malé kuličky a rozložte je na tác.
Krok 4

200 g předvařených udon nudlí
Přiveďte vývar k varu. Přidejte masové kuličky, přikryjte a vařte asi 10 minut. Poté přidejte zeleninu a tofu a nechte vše mírně probublávat, dokud se suroviny neprovaří.
Při tradičním hot potu se nudle obvykle přidávají až na závěr, aby se využil zbylý vývar. Jakmile sníte většinu masových kuliček a zeleniny, vložte do hrnce udon nudle, nechte je krátce prohřát ve vývaru a podávejte jako poslední chod.
Krok 5

4 polévkové lžíce Kikkoman Ponzu sójová omáčka s yuzu – 1 jarní cibulka, jemně nasekaná – 4 polévkové lžíce Kikkoman Sezamová omáčka – špetka růžového pepře
V malé misce smíchejte jemně nasekanou jarní cibulku s Kikkoman Ponzu yuzu.
Do druhé misky dejte Kikkoman Sezamovou omáčku a přidejte růžový pepř.
Hot pot podávejte s omáčkami k namáčení podle vlastní chuti.
Tip
Pokud nemáte Kikkoman Koncentrovaný základ pro ramen Kikkoman, můžete si jej snadno nahradit smícháním:
• 2 lžic Kikkoman Sójové omáčky přirozeně fermentované tekuté ochucovadlo
• 3 lžic Kikkoman Mirin sladkého dochucovadla
• 1 lžičky soli
• 1 kostky kuřecího vývaru
ID receptu: 1625
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více











