

Shabu shabu s hovězím a zeleninou
Užijte si společné stolování s tímto shabu‑shabu hotpotem, kde se jemné hovězí a čerstvá zelenina vaří v lahodném vývaru – ideální pro sdílení s vašimi blízkými.
Ingredience
Vývar:
Přílohy:
Omáčka:
Na ozdobu:
Postup přípravy
Krok 1

1 l dashi – 80 g mrkve – 80 g čínského zelí – 80 g shimeji – 50 g shiitake – 90 g tofu – 40 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo
Připravte dashi podle návodu. Mrkev a zelí nakrájejte na menší kusy. Houby očistěte. Zeleninu vložte do vývaru a vařte asi 10 minut. Nakonec přidejte nakrájené tofu a sójovou omáčku.
Krok 2

150 g hovězí svíčkové
Maso dejte na 40–50 minut do mrazáku. Poté nakrájejte na tenké plátky.
Krok 3

80 g brokolice – 50 g tempura mouky – 45 ml vody – 30 g Kikkoman Panko – japonská křupavá strouhanka – 150 ml oleje
Brokolici očistěte a rozdělte na malé růžičky. Vodu smíchejte s tempura moukou, brokolici obalte v těstíčku a poté v Kikkoman Panko strouhance. Smažte dozlatova 3–5 minut.
Krok 4

80 g vařené řepy – 1 čajová lžička Kikkoman Pražený sezamový olej – 10 g nakládaného zázvoru – 20 ml citronové šťávy
Řepu nakrájejte na hranolky. Smíchejte se sezamovým olejem, nasekaným zázvorem a citronovou šťávou.
Krok 5

80 g Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 20 g bílé ředkve – 1 polévková lžíce jarní cibulky
Ředkev nastrouhejte najemno a smíchejte s Kikkoman Sójovou omáčkou. Jarní cibulku nasekejte. Vývar dejte na stůl, přílohy naservírujte zvlášť. Hovězí plátky namáčejte ve vývaru 10–15 sekund a podávejte s omáčkou.
Tip
Můžete použít elektrický kráječ na maso.
ID receptu: 1374
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více














