Shabu shabu s hovězím a zeleninou
Shabu shabu s hovězím a zeleninou

Shabu shabu s hovězím a zeleninou

3,6 19 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 1 h 20 min.
20 min. Doba přípravy
20 min. Doba vaření
40 min. Doba chlazení

Užijte si společné stolování s tímto shabu‑shabu hotpotem, kde se jemné hovězí a čerstvá zelenina vaří v lahodném vývaru – ideální pro sdílení s vašimi blízkými.

Ingredience

2 Porce

Vývar:

1 l
instantního dashi vývaru
80 g
mrkve
80 g
čínského zelí
80 g
čerstvých shimeji
50 g
čerstvých shiitake
90 g
přírodního tofu

Přílohy:

150 g
hovězí svíčkové
80 g
brokolice
50 g
tempura mouky
45 ml
vody
150 ml
řepkového oleje
80 g
vařené červené řepy
10 g
nakládaného zázvoru
20 ml
citronové šťávy

Omáčka:

20 g
bílé ředkve

Na ozdobu:

1 polévková lžíce
jarní cibulky
Nutriční hodnoty (na porci):2.311 kJ / 552 kcal
30,3 gTuky
32 gBílkoviny
28,9 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

1 l dashi – 80 g mrkve – 80 g čínského zelí – 80 g shimeji – 50 g shiitake – 90 g tofu – 40 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo

Připravte dashi podle návodu. Mrkev a zelí nakrájejte na menší kusy. Houby očistěte. Zeleninu vložte do vývaru a vařte asi 10 minut. Nakonec přidejte nakrájené tofu a sójovou omáčku.

Krok 2

150 g hovězí svíčkové

Maso dejte na 40–50 minut do mrazáku. Poté nakrájejte na tenké plátky.

Krok 3

80 g brokolice – 50 g tempura mouky – 45 ml vody – 30 g Kikkoman Panko – japonská křupavá strouhanka150 ml oleje

Brokolici očistěte a rozdělte na malé růžičky. Vodu smíchejte s tempura moukou, brokolici obalte v těstíčku a poté v Kikkoman Panko strouhance. Smažte dozlatova 3–5 minut.

Krok 4

80 g vařené řepy – 1 čajová lžička Kikkoman Pražený sezamový olej10 g nakládaného zázvoru – 20 ml citronové šťávy

Řepu nakrájejte na hranolky. Smíchejte se sezamovým olejem, nasekaným zázvorem a citronovou šťávou.

Krok 5

80 g Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo20 g bílé ředkve – 1 polévková lžíce jarní cibulky

Ředkev nastrouhejte najemno a smíchejte s Kikkoman Sójovou omáčkou. Jarní cibulku nasekejte. Vývar dejte na stůl, přílohy naservírujte zvlášť. Hovězí plátky namáčejte ve vývaru 10–15 sekund a podávejte s omáčkou.

Tip

Můžete použít elektrický kráječ na maso.

ID receptu: 1374

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

1 l dashi – 80 g mrkve – 80 g čínského zelí – 80 g shimeji – 50 g shiitake – 90 g tofu – 40 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo

Připravte dashi podle návodu. Mrkev a zelí nakrájejte na menší kusy. Houby očistěte. Zeleninu vložte do vývaru a vařte asi 10 minut. Nakonec přidejte nakrájené tofu a sójovou omáčku.

150 g hovězí svíčkové

Maso dejte na 40–50 minut do mrazáku. Poté nakrájejte na tenké plátky.

80 g brokolice – 50 g tempura mouky – 45 ml vody – 30 g Kikkoman Panko – japonská křupavá strouhanka150 ml oleje

Brokolici očistěte a rozdělte na malé růžičky. Vodu smíchejte s tempura moukou, brokolici obalte v těstíčku a poté v Kikkoman Panko strouhance. Smažte dozlatova 3–5 minut.

80 g vařené řepy – 1 čajová lžička Kikkoman Pražený sezamový olej10 g nakládaného zázvoru – 20 ml citronové šťávy

Řepu nakrájejte na hranolky. Smíchejte se sezamovým olejem, nasekaným zázvorem a citronovou šťávou.

80 g Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo20 g bílé ředkve – 1 polévková lžíce jarní cibulky

Ředkev nastrouhejte najemno a smíchejte s Kikkoman Sójovou omáčkou. Jarní cibulku nasekejte. Vývar dejte na stůl, přílohy naservírujte zvlášť. Hovězí plátky namáčejte ve vývaru 10–15 sekund a podávejte s omáčkou.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03
04
05

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.