

Pilaf onigiri s máslem a sójovou omáčkou
Pilaf onigiri s máslem a Kikkoman Sójovou omáčkou, zabalené do vaječné omelety a řasy nori. Evropsky laděné jídlo, které je ideální na túru, jako svačina do školy nebo občerstvení na večírek – chutná tak skvěle jako vypadá.
Postup přípravy
Krok 1

60 g cibule – 60 g mrkve – 30 g zelené papriky – 40 g konzervované kukuřice
Cibuli, mrkev a zelenou papriku nakrájejte na kostičky o velikosti 5 mm. Kukuřici slijte přes jemné sítko.
Krok 2

300 g rýže (neuvařené) – 320 ml vody – 10 g sypkého zeleninového bujónu – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo
V rýžovaru:
Rýži 4–5× důkladně propláchněte a nechte okapat v cedníku. Vložte ji do rýžovaru spolu s 320 ml vody. Přidejte zeleninu z kroku 1, zeleninový bujón a Kikkoman Sójovou omáčku. Jemně promíchejte a zapněte rýžovar.
Na pánvi:
Rýži důkladně proplachujte ve studené vodě, dokud nebude voda čirá. Poté ji slijte, přendejte do hrnce a zalijte 320 ml vody. Nechte 20 minut stát. Přidejte zeleninu z kroku 1, zeleninový bujón a Kikkoman Sójovou omáčku. Jemně promíchejte. Vařte na mírném ohni, dokud se na poklici nezačne srážet pára. Snižte plamen a vařte dalších 20 minut, dokud se všechna voda nevstřebá. Poklici neodkrývejte. Poté stáhněte z plotny a nechte 10 minut odpočívat.
Krok 3

2 vejce – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 1 čajová lžička slunečnicového oleje
Vejce rozšlehejte s Kikkoman Sójovou omáčkou. Na pánvi rozehřejte olej a připravte dva tenké vaječné plátky (podobně jako palačinky).
Krok 4

20 g nesoleného másla
Jakmile je rýže uvařená, vmíchejte do ní nesolené máslo a nechte ji vychladnout.
Krok 5

Z vychladlé rýže vytvarujte 8 kuliček.
Krok 6

1 plátek řasy nori
Vaječné plátky i řasu nori nakrájejte na proužky široké 3–4 cm. Čtyři rýžové kuličky obalte vaječnými plátky a další čtyři řasou nori. Podle chuti můžete ozdobit nasekanou petrželkou a ihned podávat.
Tip:
Můžete také využít zbylou zeleninu, jako je například řapíkatý celer, cuketa, jarní cibulka apod.
ID receptu: 1489
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více