Pilaf onigiri s máslem a sójovou omáčkou
Pilaf onigiri s máslem a sójovou omáčkou

Pilaf onigiri s máslem a sójovou omáčkou

5 1 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 1 h
5 min. Doba přípravy
55 min. Doba vaření

Pilaf onigiri s máslem a Kikkoman Sójovou omáčkou, zabalené do vaječné omelety a řasy nori. Evropsky laděné jídlo, které je ideální na túru, jako svačina do školy nebo občerstvení na večírek – chutná tak skvěle jako vypadá.

Ingredience

2 Porce
60 g
cibule
60 g
mrkve
30 g
zelené papriky
40 g
konzervované kukuřice
300 g
rýže
320 ml
vody
10 g
sypkého zeleninového bujónu
2 
vejce
1 čajová lžička
slunečnicového oleje
20 g
nesoleného másla
1 
plátek řasy nori
Nutriční hodnoty (na porci):1.569 kJ / 375 kcal
8,7 gTuky
9,5 gBílkoviny
64,8 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

60 g cibule – 60 g mrkve – 30 g zelené papriky – 40 g konzervované kukuřice

Cibuli, mrkev a zelenou papriku nakrájejte na kostičky o velikosti 5 mm. Kukuřici slijte přes jemné sítko.

Krok 2

300 g rýže (neuvařené) – 320 ml vody – 10 g sypkého zeleninového bujónu – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo

V rýžovaru:
Rýži 4–5× důkladně propláchněte a nechte okapat v cedníku. Vložte ji do rýžovaru spolu s 320 ml vody. Přidejte zeleninu z kroku 1, zeleninový bujón a Kikkoman Sójovou omáčku. Jemně promíchejte a zapněte rýžovar.

Na pánvi:
Rýži důkladně proplachujte ve studené vodě, dokud nebude voda čirá. Poté ji slijte, přendejte do hrnce a zalijte 320 ml vody. Nechte 20 minut stát. Přidejte zeleninu z kroku 1, zeleninový bujón a Kikkoman Sójovou omáčku. Jemně promíchejte. Vařte na mírném ohni, dokud se na poklici nezačne srážet pára. Snižte plamen a vařte dalších 20 minut, dokud se všechna voda nevstřebá. Poklici neodkrývejte. Poté stáhněte z plotny a nechte 10 minut odpočívat.

Krok 3

2  vejce – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1 čajová lžička slunečnicového oleje

Vejce rozšlehejte s Kikkoman Sójovou omáčkou. Na pánvi rozehřejte olej a připravte dva tenké vaječné plátky (podobně jako palačinky).

Krok 4

20 g nesoleného másla

Jakmile je rýže uvařená, vmíchejte do ní nesolené máslo a nechte ji vychladnout.

Krok 5

Z vychladlé rýže vytvarujte 8 kuliček.

Krok 6

1  plátek řasy nori

Vaječné plátky i řasu nori nakrájejte na proužky široké 3–4 cm. Čtyři rýžové kuličky obalte vaječnými plátky a další čtyři řasou nori. Podle chuti můžete ozdobit nasekanou petrželkou a ihned podávat.

Tip:

Můžete také využít zbylou zeleninu, jako je například řapíkatý celer, cuketa, jarní cibulka apod.

ID receptu: 1489

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

60 g cibule – 60 g mrkve – 30 g zelené papriky – 40 g konzervované kukuřice

Cibuli, mrkev a zelenou papriku nakrájejte na kostičky o velikosti 5 mm. Kukuřici slijte přes jemné sítko.

300 g rýže (neuvařené) – 320 ml vody – 10 g sypkého zeleninového bujónu – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo

V rýžovaru:
Rýži 4–5× důkladně propláchněte a nechte okapat v cedníku. Vložte ji do rýžovaru spolu s 320 ml vody. Přidejte zeleninu z kroku 1, zeleninový bujón a Kikkoman Sójovou omáčku. Jemně promíchejte a zapněte rýžovar.

Na pánvi:
Rýži důkladně proplachujte ve studené vodě, dokud nebude voda čirá. Poté ji slijte, přendejte do hrnce a zalijte 320 ml vody. Nechte 20 minut stát. Přidejte zeleninu z kroku 1, zeleninový bujón a Kikkoman Sójovou omáčku. Jemně promíchejte. Vařte na mírném ohni, dokud se na poklici nezačne srážet pára. Snižte plamen a vařte dalších 20 minut, dokud se všechna voda nevstřebá. Poklici neodkrývejte. Poté stáhněte z plotny a nechte 10 minut odpočívat.

2 vejce – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1 čajová lžička slunečnicového oleje

Vejce rozšlehejte s Kikkoman Sójovou omáčkou. Na pánvi rozehřejte olej a připravte dva tenké vaječné plátky (podobně jako palačinky).

20 g nesoleného másla

Jakmile je rýže uvařená, vmíchejte do ní nesolené máslo a nechte ji vychladnout.

Z vychladlé rýže vytvarujte 8 kuliček.

1 plátek řasy nori

Vaječné plátky i řasu nori nakrájejte na proužky široké 3–4 cm. Čtyři rýžové kuličky obalte vaječnými plátky a další čtyři řasou nori. Podle chuti můžete ozdobit nasekanou petrželkou a ihned podávat.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03
04
05
06

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.