Tuňákové onigiri s majonézou, kimchi nebo wasabi
Tuňákové onigiri s majonézou, kimchi nebo wasabi

Tuňákové onigiri s majonézou, kimchi nebo wasabi

4,6 17 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 20 min.
10 min. Doba přípravy
10 min. Doba vaření

Vyzkoušejte tři varianty tuňákového onigiri s majonézou – jedné z nejoblíbenějších náplní v Japonsku. Kimchi dodá pikantnost, wasabi zase říznou ostrost – a každá chuť skvěle ladí s rýží. Pro ještě intenzivnější zážitek podávejte s Kikkoman Sójovou omáčkou.

Ingredience

2 Porce
60 g
tuňáka v oleji (konzervovaného)
2 polévkové lžíce
majonézy
20 g
kimchi z čínského zelí
1 čajová lžička
wasabi pasty
360 g
uvařené rýže
1 
plátek řasy nori
Nutriční hodnoty (na porci):1.327 kJ / 317 kcal
17,7 gTuky
9,8 gBílkoviny
29,2 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

60 g tuňáka v oleji (konzervovaného) – 1 čajová lžička Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo2 polévkové lžíce majonézy – 20 g kimchi z čínského zelí – 1 čajová lžička wasabi pasty

Tuňáka slijte a promíchejte s Kikkoman Sójovou omáčkou a majonézou. Vzniklou směs rozdělte do tří misek. Do první misky přidejte 10 g tuňákové směsi a nasekané kimchi. Do druhé misky dejte 20 g tuňákové směsi a vmíchejte wasabi. Do třetí misky vložte zbývajících 30 g čisté tuňákovo-majonézové směsi.

Krok 2

360 g uvařené rýže – 2 čajové lžičky Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo

Rýži promíchejte s Kikkoman Sójovou omáčkou.

Krok 3

Rýži rozdělte na šest stejných porcí po přibližně 60 g. Z každé porce vytvarujte plochý disk, položte ho na potravinovou fólii a doprostřed dejte asi 2 lžičky jedné ze tří tuňákových náplní. Pomocí rukou opatrně vytvarujte do tvaru válečku. Z každé náplně připravte dvě onigiri a nakonec odstraňte fólii.

Krok 4

1  plátek řasy nori

Řasu nori podélně rozpulte a rozstříhejte na 6 stejných kousků. Každé onigiri obalte jedním dílem řasy. Dle chuti dozdobte dalšími kousky nori a podávejte.

Tip:

S trochou kurkumy nebo šafránu bude vaše onigiri nejen chutnat, ale i vypadat výjimečně!

ID receptu: 1490

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

60 g tuňáka v oleji (konzervovaného) – 1 čajová lžička Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo2 polévkové lžíce majonézy – 20 g kimchi z čínského zelí – 1 čajová lžička wasabi pasty

Tuňáka slijte a promíchejte s Kikkoman Sójovou omáčkou a majonézou. Vzniklou směs rozdělte do tří misek. Do první misky přidejte 10 g tuňákové směsi a nasekané kimchi. Do druhé misky dejte 20 g tuňákové směsi a vmíchejte wasabi. Do třetí misky vložte zbývajících 30 g čisté tuňákovo-majonézové směsi.

360 g uvařené rýže – 2 čajové lžičky Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo

Rýži promíchejte s Kikkoman Sójovou omáčkou.

Rýži rozdělte na šest stejných porcí po přibližně 60 g. Z každé porce vytvarujte plochý disk, položte ho na potravinovou fólii a doprostřed dejte asi 2 lžičky jedné ze tří tuňákových náplní. Pomocí rukou opatrně vytvarujte do tvaru válečku. Z každé náplně připravte dvě onigiri a nakonec odstraňte fólii.

1 plátek řasy nori

Řasu nori podélně rozpulte a rozstříhejte na 6 stejných kousků. Každé onigiri obalte jedním dílem řasy. Dle chuti dozdobte dalšími kousky nori a podávejte.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03
04

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.