

Tuňákové onigiri s majonézou, kimchi nebo wasabi
Vyzkoušejte tři varianty tuňákového onigiri s majonézou – jedné z nejoblíbenějších náplní v Japonsku. Kimchi dodá pikantnost, wasabi zase říznou ostrost – a každá chuť skvěle ladí s rýží. Pro ještě intenzivnější zážitek podávejte s Kikkoman Sójovou omáčkou.
Postup přípravy
Krok 1

60 g tuňáka v oleji (konzervovaného) – 1 čajová lžička Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 2 polévkové lžíce majonézy – 20 g kimchi z čínského zelí – 1 čajová lžička wasabi pasty
Tuňáka slijte a promíchejte s Kikkoman Sójovou omáčkou a majonézou. Vzniklou směs rozdělte do tří misek. Do první misky přidejte 10 g tuňákové směsi a nasekané kimchi. Do druhé misky dejte 20 g tuňákové směsi a vmíchejte wasabi. Do třetí misky vložte zbývajících 30 g čisté tuňákovo-majonézové směsi.
Krok 2

360 g uvařené rýže – 2 čajové lžičky Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo
Rýži promíchejte s Kikkoman Sójovou omáčkou.
Krok 3

Rýži rozdělte na šest stejných porcí po přibližně 60 g. Z každé porce vytvarujte plochý disk, položte ho na potravinovou fólii a doprostřed dejte asi 2 lžičky jedné ze tří tuňákových náplní. Pomocí rukou opatrně vytvarujte do tvaru válečku. Z každé náplně připravte dvě onigiri a nakonec odstraňte fólii.
Krok 4

1 plátek řasy nori
Řasu nori podélně rozpulte a rozstříhejte na 6 stejných kousků. Každé onigiri obalte jedním dílem řasy. Dle chuti dozdobte dalšími kousky nori a podávejte.
Tip:
S trochou kurkumy nebo šafránu bude vaše onigiri nejen chutnat, ale i vypadat výjimečně!
ID receptu: 1490
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více