Yaki onigiri se sójovou omáčkou, miso a sýrem
Yaki onigiri se sójovou omáčkou, miso a sýrem

Yaki onigiri se sójovou omáčkou, miso a sýrem

4 2 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 30 min.
5 min. Doba přípravy
25 min. Doba vaření

Yaki onigiri – grilované rýžové kuličky – jsou skvělým tipem na oběd i rychlou svačinu. Použijte čerstvou nebo zbylou rýži a vychutnejte si křupavý povrch a nadýchaný vnitřek plný umami díky Kikkoman Sójové omáčce, miso nebo sýru.

Ingredience

2 Porce

Na misto pastu:

50 g
světlé miso pasty
1 polévková lžíce
cukru
1 čajová lžička
mletého sezamu

Na dochucení a finální úpravu:

1 čajová lžička
bílého sezamu
450 g
uvařené rýže
20 g
malých kostiček sýra
60 g
strouhaného sýra na pizzu
Nutriční hodnoty (na porci):1.614 kJ / 386 kcal
12,3 gTuky
9,1 gBílkoviny
55,8 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

50 g světlé miso pasty – 1 čajová lžička Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1 polévková lžíce cukru – 1 polévková lžíce Kikkoman Mirin sladké dochucovadlo1 čajová lžička Kikkoman Pražený sezamový olej1 čajová lžička mletého sezamu

Smíchejte světlou miso pastu, Kikkoman Sójovou omáčku, cukr, Kikkoman Sladké mirin dochucovadlo, Kikkoman Pražený sezamový olej a mletý sezam do hladké pasty.

Krok 2

Směs z kroku 1 lehce povařte na malé pánvi asi 2 minuty za občasného míchání.

Krok 3

1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1 čajová lžička Kikkoman Mirin sladké dochucovadlo1 čajová lžička bílého sezamu – 300 g uvařené rýže – 20 g malých kostiček sýra

Smíchejte Kikkoman Sójovou omáčku a Kikkoman Sladké mirin dochucovadlo. Do rýže přidejte sezamová semínka a 2 lžičky připravené omáčkové směsi, promíchejte. Rýži rozdělte do dvou misek. Do jedné z nich přidejte kostičky sýra a znovu promíchejte. Z obou směsí vytvarujte po dvou kuličkách. Zbylou omáčku si odložte stranou.

Krok 4

1 čajová lžička Kikkoman Pražený sezamový olej

Rýžové kuličky opečte z obou stran na rozehřátém Kikkoman Praženém sezamovém oleji. Poté je potřete zbylou omáčkou z kroku 3 a smažte 3–4 minuty dozlatova a dokřupava.

Krok 5

60 g strouhaného sýra na pizzu

Na mírném ohni rozehřejte jinou pánev. Rozprostřete sýr do čtyř malých koleček. Jakmile se sýr rozpustí a lehce zezlátne, sejměte ho z pánve a přiložte po dvou kolečkách na každou rýžovou kuličku se sýrem.

Krok 6

150 g uvařené rýže

Z rýže vytvarujte 2 ploché disky. Na jejich vrchní stranu rozetřete miso pastu z kroku 1 a pečte v předehřáté troubě na 200 °C asi 8 minut. Všechny tři druhy onigiri naaranžujte na talíře a podávejte.

Tip:

Místo sýra na pizzu můžete použít i čedar, horský sýr nebo jiný výrazný sýr – všechny skvěle doplní chuť onigiri.

ID receptu: 1491

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

50 g světlé miso pasty – 1 čajová lžička Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1 polévková lžíce cukru – 1 polévková lžíce Kikkoman Mirin sladké dochucovadlo1 čajová lžička Kikkoman Pražený sezamový olej1 čajová lžička mletého sezamu

Smíchejte světlou miso pastu, Kikkoman Sójovou omáčku, cukr, Kikkoman Sladké mirin dochucovadlo, Kikkoman Pražený sezamový olej a mletý sezam do hladké pasty.

Směs z kroku 1 lehce povařte na malé pánvi asi 2 minuty za občasného míchání.

1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1 čajová lžička Kikkoman Mirin sladké dochucovadlo1 čajová lžička bílého sezamu – 300 g uvařené rýže – 20 g malých kostiček sýra

Smíchejte Kikkoman Sójovou omáčku a Kikkoman Sladké mirin dochucovadlo. Do rýže přidejte sezamová semínka a 2 lžičky připravené omáčkové směsi, promíchejte. Rýži rozdělte do dvou misek. Do jedné z nich přidejte kostičky sýra a znovu promíchejte. Z obou směsí vytvarujte po dvou kuličkách. Zbylou omáčku si odložte stranou.

1 čajová lžička Kikkoman Pražený sezamový olej

Rýžové kuličky opečte z obou stran na rozehřátém Kikkoman Praženém sezamovém oleji. Poté je potřete zbylou omáčkou z kroku 3 a smažte 3–4 minuty dozlatova a dokřupava.

60 g strouhaného sýra na pizzu

Na mírném ohni rozehřejte jinou pánev. Rozprostřete sýr do čtyř malých koleček. Jakmile se sýr rozpustí a lehce zezlátne, sejměte ho z pánve a přiložte po dvou kolečkách na každou rýžovou kuličku se sýrem.

150 g uvařené rýže

Z rýže vytvarujte 2 ploché disky. Na jejich vrchní stranu rozetřete miso pastu z kroku 1 a pečte v předehřáté troubě na 200 °C asi 8 minut. Všechny tři druhy onigiri naaranžujte na talíře a podávejte.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03
04
05
06

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.