

Yaki onigiri se sójovou omáčkou, miso a sýrem
Yaki onigiri – grilované rýžové kuličky – jsou skvělým tipem na oběd i rychlou svačinu. Použijte čerstvou nebo zbylou rýži a vychutnejte si křupavý povrch a nadýchaný vnitřek plný umami díky Kikkoman Sójové omáčce, miso nebo sýru.
Ingredience
Na misto pastu:
Na dochucení a finální úpravu:
Postup přípravy
Krok 1

50 g světlé miso pasty – 1 čajová lžička Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 1 polévková lžíce cukru – 1 polévková lžíce Kikkoman Mirin sladké dochucovadlo – 1 čajová lžička Kikkoman Pražený sezamový olej – 1 čajová lžička mletého sezamu
Smíchejte světlou miso pastu, Kikkoman Sójovou omáčku, cukr, Kikkoman Sladké mirin dochucovadlo, Kikkoman Pražený sezamový olej a mletý sezam do hladké pasty.
Krok 2

Směs z kroku 1 lehce povařte na malé pánvi asi 2 minuty za občasného míchání.
Krok 3

1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 1 čajová lžička Kikkoman Mirin sladké dochucovadlo – 1 čajová lžička bílého sezamu – 300 g uvařené rýže – 20 g malých kostiček sýra
Smíchejte Kikkoman Sójovou omáčku a Kikkoman Sladké mirin dochucovadlo. Do rýže přidejte sezamová semínka a 2 lžičky připravené omáčkové směsi, promíchejte. Rýži rozdělte do dvou misek. Do jedné z nich přidejte kostičky sýra a znovu promíchejte. Z obou směsí vytvarujte po dvou kuličkách. Zbylou omáčku si odložte stranou.
Krok 4

1 čajová lžička Kikkoman Pražený sezamový olej
Rýžové kuličky opečte z obou stran na rozehřátém Kikkoman Praženém sezamovém oleji. Poté je potřete zbylou omáčkou z kroku 3 a smažte 3–4 minuty dozlatova a dokřupava.
Krok 5

60 g strouhaného sýra na pizzu
Na mírném ohni rozehřejte jinou pánev. Rozprostřete sýr do čtyř malých koleček. Jakmile se sýr rozpustí a lehce zezlátne, sejměte ho z pánve a přiložte po dvou kolečkách na každou rýžovou kuličku se sýrem.
Krok 6

150 g uvařené rýže
Z rýže vytvarujte 2 ploché disky. Na jejich vrchní stranu rozetřete miso pastu z kroku 1 a pečte v předehřáté troubě na 200 °C asi 8 minut. Všechny tři druhy onigiri naaranžujte na talíře a podávejte.
Tip:
Místo sýra na pizzu můžete použít i čedar, horský sýr nebo jiný výrazný sýr – všechny skvěle doplní chuť onigiri.
ID receptu: 1491
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více