

Kimchi zelňačka se ztraceným vejcem
Ostré kimchi se dokonale snoubí s jemným ztraceným vejcem, svěží koprovou natí a krémovou zakysanou smetanouv této lahodné, hřejivé „comfort“ polévce. Skvělá volba pro vydatný oběd nebo sytou večeři, která zahřeje i potěší chuťové buňky.
Postup přípravy
Krok 1

200 g nakrájeného zelí – 70 g nasekaného kimchi – 600 ml zeleninového vývaru – 2 polévkové lžíce oleje – 2 polévkové lžíce Kikkoman Kimchi pikantní chili omáčka – 2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo
Ve velkém hrnci rozehřejte olej na středním plameni. Přidejte nakrájené zelí a kimchi. Restujte 5–7 minut, do té doby až zelí “zvadne” a lehce zkaramelizuje.
Jakmile je zelí dostatečně opečené, přilijte zeleninový vývar, Kikkoman Kimchi Chili omáčku a Kikkoman Sójovou omáčku. Přiveďte k varu a nechte na mírném ohni probublávat dalších 10–15 minut, aby se chutě dobře propojily.
Krok 2

2 vejce – 150 g uvařených vaječných nudlí – 5 g nasekaného čerstvého kopru – 2 polévkové lžíce zakysané smetany
Rozklepněte každé vejce do malé misky nebo hrníčku. V hrnci s vařící polévkou vytvořte lžící vír a jemně do něj vložte vejce. Pošírujte 3–4 minuty, aby žloutky zůstaly tekuté.
Do misek rozdělte vaječné nudle, zalijte je horkou polévkou a na každou porci přidejte jedno pošírované vejce. Ozdobte nasekaným čerstvým koprem a lžící zakysané smetany.
ID receptu: 1450
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více