Kimchi zelňačka se ztraceným vejcem
Kimchi zelňačka se ztraceným vejcem

Kimchi zelňačka se ztraceným vejcem

Celkový čas vaření 30 min.
5 min. Doba přípravy
25 min. Doba vaření

Ostré kimchi se dokonale snoubí s jemným ztraceným vejcem, svěží koprovou natí a krémovou zakysanou smetanouv této lahodné, hřejivé „comfort“ polévce. Skvělá volba pro vydatný oběd nebo sytou večeři, která zahřeje i potěší chuťové buňky.

Ingredience

2 Porce
200 g
zelí, nakrájeného na tenké nudličky
70 g
kimchi, nasekaného
600 ml
zeleninového vývaru
2 polévkové lžíce
oleje
2 
vejce
150 g
uvařených vaječných nudlí
5 g
nasekaného čerstvého kopru
2 polévkové lžíce
zakysané smetany
Nutriční hodnoty (na porci):1.630 kJ / 390 kcal
21 gTuky
16 gBílkoviny
32 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

200 g nakrájeného zelí – 70 g nasekaného kimchi – 600 ml zeleninového vývaru – 2 polévkové lžíce oleje – 2 polévkové lžíce Kikkoman Kimchi pikantní chili omáčka2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo

Ve velkém hrnci rozehřejte olej na středním plameni. Přidejte nakrájené zelí a kimchi. Restujte 5–7 minut, do té doby až zelí “zvadne” a lehce zkaramelizuje.
Jakmile je zelí dostatečně opečené, přilijte zeleninový vývar, Kikkoman Kimchi Chili omáčku a Kikkoman Sójovou omáčku. Přiveďte k varu a nechte na mírném ohni probublávat dalších 10–15 minut, aby se chutě dobře propojily.

Krok 2

2  vejce – 150 g uvařených vaječných nudlí – 5 g nasekaného čerstvého kopru – 2 polévkové lžíce zakysané smetany

Rozklepněte každé vejce do malé misky nebo hrníčku. V hrnci s vařící polévkou vytvořte lžící vír a jemně do něj vložte vejce. Pošírujte 3–4 minuty, aby žloutky zůstaly tekuté.
Do misek rozdělte vaječné nudle, zalijte je horkou polévkou a na každou porci přidejte jedno pošírované vejce. Ozdobte nasekaným čerstvým koprem a lžící zakysané smetany.

ID receptu: 1450

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

200 g nakrájeného zelí – 70 g nasekaného kimchi – 600 ml zeleninového vývaru – 2 polévkové lžíce oleje – 2 polévkové lžíce Kikkoman Kimchi pikantní chili omáčka2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo

Ve velkém hrnci rozehřejte olej na středním plameni. Přidejte nakrájené zelí a kimchi. Restujte 5–7 minut, do té doby až zelí “zvadne” a lehce zkaramelizuje.
Jakmile je zelí dostatečně opečené, přilijte zeleninový vývar, Kikkoman Kimchi Chili omáčku a Kikkoman Sójovou omáčku. Přiveďte k varu a nechte na mírném ohni probublávat dalších 10–15 minut, aby se chutě dobře propojily.

2 vejce – 150 g uvařených vaječných nudlí – 5 g nasekaného čerstvého kopru – 2 polévkové lžíce zakysané smetany

Rozklepněte každé vejce do malé misky nebo hrníčku. V hrnci s vařící polévkou vytvořte lžící vír a jemně do něj vložte vejce. Pošírujte 3–4 minuty, aby žloutky zůstaly tekuté.
Do misek rozdělte vaječné nudle, zalijte je horkou polévkou a na každou porci přidejte jedno pošírované vejce. Ozdobte nasekaným čerstvým koprem a lžící zakysané smetany.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.