Placky s aromatickou paprikovou pastou
Placky s aromatickou paprikovou pastou

Placky s aromatickou paprikovou pastou

5 2 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 35 min.
15 min. Doba přípravy
20 min. Doba vaření

Domácí placky s pikantní paprikovou pastou, slanými ančovičkami a sladkými cherry rajčaty – exploze středomořských chutí ideální pro fantastickou večeři ve dvou.

Ingredience

2 Porce

Na placky:

160 g
hladké mouky
 ½ čajové lžičky
soli
 ½ čajové lžičky
prášku do pečiva
100 g
řeckého jogurtu
1 polévková lžíce
olivového oleje

Na aromatickou paprikovou pastu:

3 
červené papriky, upečené a oloupané
100 g
chipotle v adobo omáčce (konzervované)
2 
stroužky česneku, nasekané
1 polévková lžíce
olivového oleje
1 polévková lžíce
citronové šťávy

Na ozdobu:

6 
filetů ančoviček, scezených a nasekaných
150 g
cherry rajčat, rozpůlených
10 g
čerstvé bazalky (volitelně)
1 polévková lžíce
olivového oleje na pokapání
Nutriční hodnoty (na porci):1.840 kJ / 440 kcal
21 gTuky
13 gBílkoviny
48 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

160 g hladké mouky –  ½ čajové lžičky soli –  ½ čajové lžičky prášku do pečiva – 100 g řeckého jogurtu – 1 polévková lžíce olivového oleje

V míse smíchejte mouku, sůl a prášek do pečiva. Přidejte řecký jogurt a olivový olej a důkladně promíchejte, dokud nevznikne těsto. Pokud je příliš lepivé, postupně přisypávejte mouku.
Těsto přeneste na lehce pomoučený povrch a hněťte přibližně 5 minut, dokud nebude hladké. Rozdělte ho na dvě stejné části a vytvarujte z nich koule. Každou vyválejte na tenkou placku.
Rozehřejte pánev na středním ohni a lehce ji potřete olivovým olejem. Každou placku opékejte 2–3 minuty z každé strany, dokud nezezlátnou a nebudou propečené. Hotové placky dejte stranou.

Krok 2

3  červené papriky – 100 g chipotle v adobo omáčce, (konzervované) – 2  stroužky česneku – 1 polévková lžíce olivového oleje – 1 polévková lžíce citronové šťávy – 2 polévkové lžíce Kikkoman Teriyaki marináda tekuté ochucovadlo6  filetů ančoviček – 150 g cherry rajčat – 10 g čerstvé bazalky (volitelně) – 1 polévková lžíce olivového oleje

Na prkénku nasekejte upečené papriky, chipotle a česnek. Smíchejte s olivovým olejem a citronovou šťávou, aby vznikla hladká pasta. Dochuťte Kikkoman Teriyaki marinádou podle chuti.
Pastu rovnoměrně rozetřete na upečené placky. Navrch přidejte nasekané ančovičky a půlky cherry rajčat.
Placky pokapejte olivovým olejem a podle chuti ozdobte čerstvou bazalkou.

ID receptu: 1455

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

160 g hladké mouky – ½ čajové lžičky soli – ½ čajové lžičky prášku do pečiva – 100 g řeckého jogurtu – 1 polévková lžíce olivového oleje

V míse smíchejte mouku, sůl a prášek do pečiva. Přidejte řecký jogurt a olivový olej a důkladně promíchejte, dokud nevznikne těsto. Pokud je příliš lepivé, postupně přisypávejte mouku.
Těsto přeneste na lehce pomoučený povrch a hněťte přibližně 5 minut, dokud nebude hladké. Rozdělte ho na dvě stejné části a vytvarujte z nich koule. Každou vyválejte na tenkou placku.
Rozehřejte pánev na středním ohni a lehce ji potřete olivovým olejem. Každou placku opékejte 2–3 minuty z každé strany, dokud nezezlátnou a nebudou propečené. Hotové placky dejte stranou.

3 červené papriky – 100 g chipotle v adobo omáčce, (konzervované) – 2 stroužky česneku – 1 polévková lžíce olivového oleje – 1 polévková lžíce citronové šťávy – 2 polévkové lžíce Kikkoman Teriyaki marináda tekuté ochucovadlo6 filetů ančoviček – 150 g cherry rajčat – 10 g čerstvé bazalky (volitelně) – 1 polévková lžíce olivového oleje

Na prkénku nasekejte upečené papriky, chipotle a česnek. Smíchejte s olivovým olejem a citronovou šťávou, aby vznikla hladká pasta. Dochuťte Kikkoman Teriyaki marinádou podle chuti.
Pastu rovnoměrně rozetřete na upečené placky. Navrch přidejte nasekané ančovičky a půlky cherry rajčat.
Placky pokapejte olivovým olejem a podle chuti ozdobte čerstvou bazalkou.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.