

Placky s aromatickou paprikovou pastou
Domácí placky s pikantní paprikovou pastou, slanými ančovičkami a sladkými cherry rajčaty – exploze středomořských chutí ideální pro fantastickou večeři ve dvou.
Ingredience
Na placky:
Na aromatickou paprikovou pastu:
Na ozdobu:
Postup přípravy
Krok 1

160 g hladké mouky – ½ čajové lžičky soli – ½ čajové lžičky prášku do pečiva – 100 g řeckého jogurtu – 1 polévková lžíce olivového oleje
V míse smíchejte mouku, sůl a prášek do pečiva. Přidejte řecký jogurt a olivový olej a důkladně promíchejte, dokud nevznikne těsto. Pokud je příliš lepivé, postupně přisypávejte mouku.
Těsto přeneste na lehce pomoučený povrch a hněťte přibližně 5 minut, dokud nebude hladké. Rozdělte ho na dvě stejné části a vytvarujte z nich koule. Každou vyválejte na tenkou placku.
Rozehřejte pánev na středním ohni a lehce ji potřete olivovým olejem. Každou placku opékejte 2–3 minuty z každé strany, dokud nezezlátnou a nebudou propečené. Hotové placky dejte stranou.
Krok 2

3 červené papriky – 100 g chipotle v adobo omáčce, (konzervované) – 2 stroužky česneku – 1 polévková lžíce olivového oleje – 1 polévková lžíce citronové šťávy – 2 polévkové lžíce Kikkoman Teriyaki marináda tekuté ochucovadlo – 6 filetů ančoviček – 150 g cherry rajčat – 10 g čerstvé bazalky (volitelně) – 1 polévková lžíce olivového oleje
Na prkénku nasekejte upečené papriky, chipotle a česnek. Smíchejte s olivovým olejem a citronovou šťávou, aby vznikla hladká pasta. Dochuťte Kikkoman Teriyaki marinádou podle chuti.
Pastu rovnoměrně rozetřete na upečené placky. Navrch přidejte nasekané ančovičky a půlky cherry rajčat.
Placky pokapejte olivovým olejem a podle chuti ozdobte čerstvou bazalkou.
ID receptu: 1455
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více