Krémové rizoto s kapustou a treskou
Krémové rizoto s kapustou a treskou

Krémové rizoto s kapustou a treskou

5 1 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 25 min.
5 min. Doba přípravy
20 min. Doba vaření

Toto krémové rizoto spojuje italskou tradici s asijskými chutěmi. Treska a pesto z kapusty dodávají svěžest, zatímco Kikkoman Sójová omáčka se sníženým obsahem soli vytváří chuťovou hloubku. Snadná příprava a bohatá chuť.

Tip navíc: Tento recept patří do kategorie jídel, která si můžete připravit předem. Všechny ostatní recepty z této kategorie najdete zde.

Ingredience

2 Porce
1 polévková lžíce
olivového oleje
150 g
rýže arborio
125 ml
bílého vína
500 ml
kuřecího vývaru
30 g
kapusty
1 polévková lžíce
másla
150 g
filetu z tresky
1 
stroužek česneku, najemno nasekaný
1 čajová lžička
citronové šťávy
1 polévková lžíce
tvrdého sýra, nastrouhaného (parmazán nebo Grana Padano)

Kapustové pesto:

25 g
kadeřávku
 ½ 
stroužku česneku
 ¼ polévková lžíce
piniových oříšků
1 polévková lžíce
olivového oleje
 ½ čajové lžičky
citronové šťávy

Nutriční hodnoty (na porci):

2.261 kJ / 540 kcal
22 gTuky
33 gBílkoviny
45 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

1 polévková lžíce olivového oleje – 150 g rýže arborio – 125 ml bílého vína – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli500 ml kuřecího vývaru

Na olivovém oleji orestujte rýži asi 1 minutu. Přidejte bílé víno a Kikkoman Sójovou omáčku se sníženým obsahem soli vařte, dokud se tekutina neodpaří. Postupně přilévejte vývar a průběžně míchejte, dokud rýže nezměkne.

Krok 2

55 g kadeřávku –  ½ polévková lžíce stroužku česneku –  ¼ polévková lžíce piniových oříšků – 1 polévková lžíce olivového oleje –  ½ čajové lžičky citronové šťávy –  ½ čajové lžičky Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli1 polévková lžíce butter

Kadeřávek omyjte, osušte, odstraňte tuhé stonky a nasekejte. Do mixéru vložte 25 g kadeřávku spolu s česnekem, piniovými oříšky, olivovým olejem, citronovou šťávou a ½ lžičky Kikkoman Sójové omáčky se sníženým obsahem soli. Rozmixujte do hladké konzistence.

Jakmile je rýže z kroku 1 měkká a vstřebala veškerou tekutinu, přidejte zbylý kadeřávek a vařte ještě 3 minuty. V případě potřeby přilijte trochu vývaru nebo vody. Nakonec vmíchejte máslo a polovinu připraveného kadeřávkového pesta.

Krok 3

150 g filetu z tresky –  ½ polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli1  stroužek česneku, najemno nasekaný – 2 čajové lžičky citronové šťávy – 1 polévková lžíce hard cheese, grated (Parmesan or Grana Padano)

Tresku potřete směsí z Kikkoman Sójové omáčky se sníženým obsahem soli, citronové šťávy a česneku. Vařte v páře asi 5 minut. Podávejte na kapustovém rizotu, přelijte zbylým pestem a posypte nastrouhaným sýrem.

Tip

Tresku lze nahradit tofu pro vegetariánskou verzi. Pro krémovější texturu můžete do rizota přidat lžíci smetany.

ID receptu: 1559

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

1 polévková lžíce olivového oleje – 150 g rýže arborio – 125 ml bílého vína – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli500 ml kuřecího vývaru

Na olivovém oleji orestujte rýži asi 1 minutu. Přidejte bílé víno a Kikkoman Sójovou omáčku se sníženým obsahem soli vařte, dokud se tekutina neodpaří. Postupně přilévejte vývar a průběžně míchejte, dokud rýže nezměkne.

55 g kadeřávku – ½ polévková lžíce stroužku česneku – ¼ polévková lžíce piniových oříšků – 1 polévková lžíce olivového oleje – ½ čajové lžičky citronové šťávy – ½ čajové lžičky Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli1 polévková lžíce butter

Kadeřávek omyjte, osušte, odstraňte tuhé stonky a nasekejte. Do mixéru vložte 25 g kadeřávku spolu s česnekem, piniovými oříšky, olivovým olejem, citronovou šťávou a ½ lžičky Kikkoman Sójové omáčky se sníženým obsahem soli. Rozmixujte do hladké konzistence.

Jakmile je rýže z kroku 1 měkká a vstřebala veškerou tekutinu, přidejte zbylý kadeřávek a vařte ještě 3 minuty. V případě potřeby přilijte trochu vývaru nebo vody. Nakonec vmíchejte máslo a polovinu připraveného kadeřávkového pesta.

150 g filetu z tresky – ½ polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli1 stroužek česneku, najemno nasekaný – 2 čajové lžičky citronové šťávy – 1 polévková lžíce hard cheese, grated (Parmesan or Grana Padano)

Tresku potřete směsí z Kikkoman Sójové omáčky se sníženým obsahem soli, citronové šťávy a česneku. Vařte v páře asi 5 minut. Podávejte na kapustovém rizotu, přelijte zbylým pestem a posypte nastrouhaným sýrem.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03

Inspirace recepty

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.