

Krémové rizoto s kapustou a treskou
Toto krémové rizoto spojuje italskou tradici s asijskými chutěmi. Treska a pesto z kapusty dodávají svěžest, zatímco Kikkoman Sójová omáčka se sníženým obsahem soli vytváří chuťovou hloubku. Snadná příprava a bohatá chuť.
Ingredience
Kapustové pesto:
Nutriční hodnoty (na porci):
2.261 kJ / 540 kcalPostup přípravy
Krok 1

1 polévková lžíce olivového oleje – 150 g rýže arborio – 125 ml bílého vína – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli – 500 ml kuřecího vývaru
Na olivovém oleji orestujte rýži asi 1 minutu. Přidejte bílé víno a Kikkoman Sójovou omáčku se sníženým obsahem soli vařte, dokud se tekutina neodpaří. Postupně přilévejte vývar a průběžně míchejte, dokud rýže nezměkne.
Krok 2

55 g kadeřávku – ½ polévková lžíce stroužku česneku – ¼ polévková lžíce piniových oříšků – 1 polévková lžíce olivového oleje – ½ čajové lžičky citronové šťávy – ½ čajové lžičky Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli – 1 polévková lžíce butter
Kadeřávek omyjte, osušte, odstraňte tuhé stonky a nasekejte. Do mixéru vložte 25 g kadeřávku spolu s česnekem, piniovými oříšky, olivovým olejem, citronovou šťávou a ½ lžičky Kikkoman Sójové omáčky se sníženým obsahem soli. Rozmixujte do hladké konzistence.
Jakmile je rýže z kroku 1 měkká a vstřebala veškerou tekutinu, přidejte zbylý kadeřávek a vařte ještě 3 minuty. V případě potřeby přilijte trochu vývaru nebo vody. Nakonec vmíchejte máslo a polovinu připraveného kadeřávkového pesta.
Krok 3

150 g filetu z tresky – ½ polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli – 1 stroužek česneku, najemno nasekaný – 2 čajové lžičky citronové šťávy – 1 polévková lžíce hard cheese, grated (Parmesan or Grana Padano)
Tresku potřete směsí z Kikkoman Sójové omáčky se sníženým obsahem soli, citronové šťávy a česneku. Vařte v páře asi 5 minut. Podávejte na kapustovém rizotu, přelijte zbylým pestem a posypte nastrouhaným sýrem.
Tip
Tresku lze nahradit tofu pro vegetariánskou verzi. Pro krémovější texturu můžete do rizota přidat lžíci smetany.
ID receptu: 1559
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více




































