

Burrito s hovězím masem, žampiony a kukuřicí
Burrito plněné mletým hovězím masem, žampiony a kukuřicí, doplněné lehkou zakysanou smetanou a omáčkou z Kikkoman Sójové omáčky pro umami a šťavnatost. Rychlá příprava, teplé jídlo plné chuti.
Ingredience
Omáčka:
Nutriční hodnoty (na porci):
2.387 kJ / 570 kcalPostup přípravy
Krok 1

100 g žampionů – ½ cibule – ½ červené chilli papričky – 1 polévková lžíce rostlinného oleje – 200 g mletého hovězího masa – ½ červené papriky – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 200 g konzervované kukuřice – 1 g nasekaného koriandru
Žampiony nakrájejte, cibuli a chilli nasekejte nadrobno, červenou papriku nakrájejte na kostičky. Na pánvi rozehřejte olej a restujte cibuli, chilli a žampiony 1 minutu. Přidejte mleté maso a Kikkoman Sójovou omáčku. Restujte za stálého míchání 2 minuty. Přidejte papriku a pokračujte v restování, dokud maso nezačne hnědnout a paprika nezměkne. Nakonec přidejte konzervovanou kukuřici, krátce prohřejte (cca 2 minuty), zasypte nasekaným koriandrem, promíchejte a nechte mírně vychladnout.
Krok 2

2 polévkové lžíce zakysané smetany – 1 stroužek česneku, prolisovaný – 1 čajová lžička Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 2 tortilly
Zakysanou smetanu smíchejte s prolisovaným česnekem a Kikkoman Sójovou omáčkou. Na každou tortillu dejte část náplně, zakápněte omáčkou, zarolujte a opečte na suché pánvi dozlatova.
Tip
Burrito můžete zabalit do alobalu a vzít s sebou. Pro ostřejší verzi přidejte do směsi více chilli nebo trochu omáčky sriracha.
ID receptu: 1567
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více




































