Burrito s hovězím masem, žampiony a kukuřicí
Burrito s hovězím masem, žampiony a kukuřicí

Burrito s hovězím masem, žampiony a kukuřicí

Celkový čas vaření 15 min.
10 min. Doba přípravy
5 min. Doba vaření

Burrito plněné mletým hovězím masem, žampiony a kukuřicí, doplněné lehkou zakysanou smetanou a omáčkou z Kikkoman Sójové omáčky pro umami a šťavnatost. Rychlá příprava, teplé jídlo plné chuti.

Tip navíc: Tento recept patří do kategorie jídel, která si můžete připravit předem. Všechny ostatní recepty z této kategorie najdete zde.

Ingredience

2 Porce
100 g
žampionů
 ½ 
cibule
 ½ 
červené chilli papričky
1 polévková lžíce
rostlinného oleje
200 g
mletého hovězího masa
 ½ 
červené papriky
200 g
konzervované kukuřice
1 g
nasekaného koriandru
2 
tortilly

Omáčka:

2 polévkové lžíce
zakysané smetany
1 
stroužek česneku, prolisovaný

Nutriční hodnoty (na porci):

2.387 kJ / 570 kcal
22 gTuky
31 gBílkoviny
55 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

100 g žampionů –  ½  cibule –  ½  červené chilli papričky – 1 polévková lžíce rostlinného oleje – 200 g mletého hovězího masa –  ½  červené papriky – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo200 g konzervované kukuřice – 1 g nasekaného koriandru

Žampiony nakrájejte, cibuli a chilli nasekejte nadrobno, červenou papriku nakrájejte na kostičky. Na pánvi rozehřejte olej a restujte cibuli, chilli a žampiony 1 minutu. Přidejte mleté maso a Kikkoman Sójovou omáčku. Restujte za stálého míchání 2 minuty. Přidejte papriku a pokračujte v restování, dokud maso nezačne hnědnout a paprika nezměkne. Nakonec přidejte konzervovanou kukuřici, krátce prohřejte (cca 2 minuty), zasypte nasekaným koriandrem, promíchejte a nechte mírně vychladnout.

Krok 2

2 polévkové lžíce zakysané smetany – 1  stroužek česneku, prolisovaný – 1 čajová lžička Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo2  tortilly

Zakysanou smetanu smíchejte s prolisovaným česnekem a Kikkoman Sójovou omáčkou. Na každou tortillu dejte část náplně, zakápněte omáčkou, zarolujte a opečte na suché pánvi dozlatova.

Tip

Burrito můžete zabalit do alobalu a vzít s sebou. Pro ostřejší verzi přidejte do směsi více chilli nebo trochu omáčky sriracha.

ID receptu: 1567

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

100 g žampionů – ½ cibule – ½ červené chilli papričky – 1 polévková lžíce rostlinného oleje – 200 g mletého hovězího masa – ½ červené papriky – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo200 g konzervované kukuřice – 1 g nasekaného koriandru

Žampiony nakrájejte, cibuli a chilli nasekejte nadrobno, červenou papriku nakrájejte na kostičky. Na pánvi rozehřejte olej a restujte cibuli, chilli a žampiony 1 minutu. Přidejte mleté maso a Kikkoman Sójovou omáčku. Restujte za stálého míchání 2 minuty. Přidejte papriku a pokračujte v restování, dokud maso nezačne hnědnout a paprika nezměkne. Nakonec přidejte konzervovanou kukuřici, krátce prohřejte (cca 2 minuty), zasypte nasekaným koriandrem, promíchejte a nechte mírně vychladnout.

2 polévkové lžíce zakysané smetany – 1 stroužek česneku, prolisovaný – 1 čajová lžička Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo2 tortilly

Zakysanou smetanu smíchejte s prolisovaným česnekem a Kikkoman Sójovou omáčkou. Na každou tortillu dejte část náplně, zakápněte omáčkou, zarolujte a opečte na suché pánvi dozlatova.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02

Inspirace recepty

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.