

Frittata s krůtím masem a zeleninou
Jednoduchá frittata s krůtím masem, cuketou a kukuřicí, spojená vejci, mozzarellou a trochou Kikkoman Sójové omáčky. Krémová, plná chuti, hotová za něco málo přes 30 minut. Výborná teplá i studená.
Ingredience
Postup přípravy
Krok 1

1 polévková lžíce rostlinného oleje – ½ červená cibule – 150 g mletého krůtího masa – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – ¼ cukety, nakrájená na jemné plátky – 100 g konzervované kukuřice
Na pánvi rozehřejte olej a orestujte cibuli, maso, Kikkoman Sójovou omáčku a cuketu cca 5 minut, dokud se tekutina neodpaří. Přidejte kukuřici a ještě minutu prohřívejte. Nechte trochu vychladnout.
Krok 2

6 vajec – 2 ½ polévkové lžíce bílého jogurtu – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 1 čajová lžička pepře – 1 polévková lžíce rostlinného oleje
Vejce rozšlehejte s jogurtem, Kikkoman Sójovou omáčkou a pepřem. Vmíchejte vychladlou směs s masem. Na pánvi vhodné do trouby rozehřejte olej, nalijte směs a vařte na mírném plameni 5 minut.
Krok 3

100 g sýra mozzarella – 100 g cherry rajčat
Cherry rajčata rozkrojte a rozložte řezem nahoru na frittatu, přidejte natrhanou mozzarellu. Dejte do předehřáté trouby (180 °C) a pečte asi 20 minut, dokud vejce neztuhne.
Krok 4

½ polévková lžíce rostlinného oleje – ½ polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – ½ čajové lžičky medu – 100 g cherry rajčat – 1 hrst listového salátu
Smíchejte olej, Kikkoman Sójovou omáčku a med. Promíchejte s rajčaty a salátem. Podávejte jako přílohu k frittatě.
Tip
Tahle frittata chutná skvěle i studená – ideální do krabičky na další den.
ID receptu: 1572
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více