Karbanátky z jáhel se žampiony a sýrem
Karbanátky z jáhel se žampiony a sýrem

Karbanátky z jáhel se žampiony a sýrem

5 2 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 10 min.
10 min. Doba přípravy

Tyto karbanátky z žampionů a sýra kombinují vařené jáhly s jednoduchou a poctivou chutí a připravíte je během chvilky. Kikkoman Sójová omáčka dodává náplni slanou hloubku, zatímco čerstvý rajčatový salát s Kikkoman Sójovou omáčkou a sezamovým olejem vytváří osvěžující kontrast.

Tip navíc: Tento recept patří do kategorie jídel, která si můžete připravit předem. Všechny ostatní recepty z této kategorie najdete zde.

Ingredience

2 Porce
100 g
jáhel
2 polévkové lžíce
rostlinného oleje
100 g
žampionů
1 
cibule, nasekaná
50 g
strouhaného sýra (např. čedar)
1 
vejce
1 polévková lžíce
pšeničné mouky
4 polévkové lžíce
strouhanky
2 
rajčata
2 g
nasekaného koriandru
1 polévková lžíce
pražených arašídů

Nutriční hodnoty (na porci):

2.135 kJ / 510 kcal
21 gTuky
20 gBílkoviny
55 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

100 g jáhel – 1 polévková lžíce rostlinného oleje – 100 g žampionů –  ½  cibule, nasekaná – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo

Jáhly uvařte podle návodu na obalu do měkka a načechrejte vidličkou. Žampiony nakrájejte na tenké plátky. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a cibuli krátce orestujte (asi 1 minutu). Přidejte žampiony a restujte 3–4 minuty, dokud nezměknou. Vmíchejte Kikkoman Sójovou omáčku, dobře promíchejte a nechte směs vychladnout.

Krok 2

50 g strouhaného sýra (např. čedar) – 1  vejce –  ½ polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1 polévková lžíce pšeničné mouky – 4 polévkové lžíce strouhanky – 1 polévková lžíce rostlinného oleje

Do vychladlé směsi z jáhel, žampionů a cibule přidejte sýr, vejce, Kikkoman Sójovou omáčku a mouku. Dobře promíchejte a vytvarujte karbanátky (např. 6–8 malých). Obalte je ve strouhance a smažte na oleji 3–4 minuty z každé strany dozlatova.

Krok 3

2  rajčata –  ½  cibule, nasekaná –  ½ polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1 čajová lžička Kikkoman Pražený sezamový olej2 g nasekaného koriandru – 1 polévková lžíce pražených arašídů

Rajčata nakrájejte na kostičky, cibuli nasekejte najemno. Přidejte Kikkoman Sójovou omáčku, sezamový olej a koriandr. Promíchejte. Podávejte s usmaženými karbanátky, navrch nasypte arašídy těsně před podáváním.

Tip

Pro pevnější karbanátky dejte směs před tvarováním odležet do lednice. Pro bezlepkovou verzi použijte místo strouhanky mleté kukuřičné lupínky.

ID receptu: 1568

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

100 g jáhel – 1 polévková lžíce rostlinného oleje – 100 g žampionů – ½ cibule, nasekaná – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo

Jáhly uvařte podle návodu na obalu do měkka a načechrejte vidličkou. Žampiony nakrájejte na tenké plátky. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a cibuli krátce orestujte (asi 1 minutu). Přidejte žampiony a restujte 3–4 minuty, dokud nezměknou. Vmíchejte Kikkoman Sójovou omáčku, dobře promíchejte a nechte směs vychladnout.

50 g strouhaného sýra (např. čedar) – 1 vejce – ½ polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1 polévková lžíce pšeničné mouky – 4 polévkové lžíce strouhanky – 1 polévková lžíce rostlinného oleje

Do vychladlé směsi z jáhel, žampionů a cibule přidejte sýr, vejce, Kikkoman Sójovou omáčku a mouku. Dobře promíchejte a vytvarujte karbanátky (např. 6–8 malých). Obalte je ve strouhance a smažte na oleji 3–4 minuty z každé strany dozlatova.

2 rajčata – ½ cibule, nasekaná – ½ polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1 čajová lžička Kikkoman Pražený sezamový olej2 g nasekaného koriandru – 1 polévková lžíce pražených arašídů

Rajčata nakrájejte na kostičky, cibuli nasekejte najemno. Přidejte Kikkoman Sójovou omáčku, sezamový olej a koriandr. Promíchejte. Podávejte s usmaženými karbanátky, navrch nasypte arašídy těsně před podáváním.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03

Inspirace recepty

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.