

Karbanátky z jáhel se žampiony a sýrem
Tyto karbanátky z žampionů a sýra kombinují vařené jáhly s jednoduchou a poctivou chutí a připravíte je během chvilky. Kikkoman Sójová omáčka dodává náplni slanou hloubku, zatímco čerstvý rajčatový salát s Kikkoman Sójovou omáčkou a sezamovým olejem vytváří osvěžující kontrast.
Ingredience
Nutriční hodnoty (na porci):
2.135 kJ / 510 kcalPostup přípravy
Krok 1

100 g jáhel – 1 polévková lžíce rostlinného oleje – 100 g žampionů – ½ cibule, nasekaná – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo
Jáhly uvařte podle návodu na obalu do měkka a načechrejte vidličkou. Žampiony nakrájejte na tenké plátky. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a cibuli krátce orestujte (asi 1 minutu). Přidejte žampiony a restujte 3–4 minuty, dokud nezměknou. Vmíchejte Kikkoman Sójovou omáčku, dobře promíchejte a nechte směs vychladnout.
Krok 2

50 g strouhaného sýra (např. čedar) – 1 vejce – ½ polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 1 polévková lžíce pšeničné mouky – 4 polévkové lžíce strouhanky – 1 polévková lžíce rostlinného oleje
Do vychladlé směsi z jáhel, žampionů a cibule přidejte sýr, vejce, Kikkoman Sójovou omáčku a mouku. Dobře promíchejte a vytvarujte karbanátky (např. 6–8 malých). Obalte je ve strouhance a smažte na oleji 3–4 minuty z každé strany dozlatova.
Krok 3

2 rajčata – ½ cibule, nasekaná – ½ polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 1 čajová lžička Kikkoman Pražený sezamový olej – 2 g nasekaného koriandru – 1 polévková lžíce pražených arašídů
Rajčata nakrájejte na kostičky, cibuli nasekejte najemno. Přidejte Kikkoman Sójovou omáčku, sezamový olej a koriandr. Promíchejte. Podávejte s usmaženými karbanátky, navrch nasypte arašídy těsně před podáváním.
Tip
Pro pevnější karbanátky dejte směs před tvarováním odležet do lednice. Pro bezlepkovou verzi použijte místo strouhanky mleté kukuřičné lupínky.
ID receptu: 1568
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více





































