Křupavý lilek a salát s camembertem
Křupavý lilek a salát s camembertem

Křupavý lilek a salát s camembertem

4,9 9 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 50 min.
15 min. Doba přípravy
35 min. Doba vaření

Křupavý řízek z lilku s jednoduchým salátem z rukoly, camembertu, vlašských ořechů a semínek granátového jablka, doplněný zálivkou z Kikkoman Sójové omáčky – čerstvé, syté a snadno sbalitelné s sebou.

Tip navíc: Tento recept patří do kategorie jídel, která si můžete připravit předem. Všechny ostatní recepty z této kategorie najdete zde.

Ingredience

2 Porce
600 g
lilku
2 
vejce
3 čajové lžičky
srirachy
1 
stroužek česneku, najemno nasekaný
105 ml
olivového oleje
4 hrsti
rukoly
80 g
camembertu
50 g
červené cibule
30 g
vlašských ořechů
2 polévkové lžíce
semínek granátového jablka
2 čajové lžičky
medu
1 čajová lžička
čerstvého tymiánu, nasekaného

Nutriční hodnoty (na porci):

3.456 kJ / 826 kcal
60 gTuky
25 gBílkoviny
53 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

600 g lilku

Lilek propíchněte, zabalte do alobalu a pečte 30 minut při 200 °C (horní a dolní ohřev). Vyjměte z alobalu, nechte vychladnout, oloupejte a dužinu rozmačkejte vidličkou do tvaru placiček.

Krok 2

2  vejce – 2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli3 čajové lžičky srirachy – 1  stroužek česneku, najemno nasekaný – 40 g Kikkoman Panko – japonská křupavá strouhanka75 ml olivového oleje

Vejce vyšlehejte s Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli, srirachou a česnekem. Lilkové placičky obalte ve vaječné směsi a v Kikkoman Panko storuhance, poté smažte na olivovém oleji dozlatova z obou stran.

Krok 3

4 hrsti rukoly – 80 g camembertu – 50 g červené cibule – 30 g vlašských ořechů – 2 polévkové lžíce semínek granátového jablka – 2 polévkové lžíce olivového oleje – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli2 čajové lžičky medu – 1 čajová lžička čerstvého tymiánu, nasekaného

Do krabičky dejte rukolu, camembert, cibuli, ořechy a granátové jablko. Olivový olej smíchejte s Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli, medem a tymiánem, poté přelijte přes salát. Podávejte s lilkovou placičkou.

Tip

Lilek můžete také postříkat olivovým olejem a péct v troubě nebo horkovzdušné fritéze.

ID receptu: 1548

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

600 g lilku

Lilek propíchněte, zabalte do alobalu a pečte 30 minut při 200 °C (horní a dolní ohřev). Vyjměte z alobalu, nechte vychladnout, oloupejte a dužinu rozmačkejte vidličkou do tvaru placiček.

2 vejce – 2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli3 čajové lžičky srirachy – 1 stroužek česneku, najemno nasekaný – 40 g Kikkoman Panko – japonská křupavá strouhanka75 ml olivového oleje

Vejce vyšlehejte s Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli, srirachou a česnekem. Lilkové placičky obalte ve vaječné směsi a v Kikkoman Panko storuhance, poté smažte na olivovém oleji dozlatova z obou stran.

4 hrsti rukoly – 80 g camembertu – 50 g červené cibule – 30 g vlašských ořechů – 2 polévkové lžíce semínek granátového jablka – 2 polévkové lžíce olivového oleje – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli2 čajové lžičky medu – 1 čajová lžička čerstvého tymiánu, nasekaného

Do krabičky dejte rukolu, camembert, cibuli, ořechy a granátové jablko. Olivový olej smíchejte s Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli, medem a tymiánem, poté přelijte přes salát. Podávejte s lilkovou placičkou.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03

Inspirace recepty

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.