Polévka z batátů a hrášku
Polévka z batátů a hrášku

Polévka z batátů a hrášku

5 7 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 22 min.
10 min. Doba přípravy
12 min. Doba vaření

Hřejivá polévka z batátů, růžičkové kapusty a hrášku – ideální pro chladné dny, s výraznou chutí díky Kikkoman Sójové omáčce se sníženým obsahem soli.

Tip navíc: Tento recept patří do kategorie jídel, která si můžete připravit předem. Všechny ostatní recepty z této kategorie najdete zde.

Ingredience

2 Porce
300 g
batátů
300 g
růžičkové kapusty, blanšírované
50 g
červené cibule
2 polévkové lžíce
olivového oleje
2 
stroužky česneku, najemno nasekané
800 ml
zeleninového vývaru
50 g
mraženého hrášku
100 g
uvařené quinoy
 ½ polévková lžíce
nasekané petrželky

Nutriční hodnoty (na porci):

1.628 kJ / 389 kcal
12 gTuky
14 gBílkoviny
62 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

300 g batátů – 300 g růžičkové kapusty, blanšírované – 50 g červené cibule – 2 polévkové lžíce olivového oleje – 2  stroužky česneku, najemno nasekané – 800 ml zeleninového vývaru – 2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli50 g mraženého hrášku

Batáty oloupejte a nakrájejte na kostky. Růžičkovou kapustu rozkrojte napůl, cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte olivový olej a zeleninu krátce orestujte. Přidejte česnek, zalijte zeleninovým vývarem a dochuťte Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli. Vařte na mírném ohni 8 minut. Poté přidejte hrášek a vařte další 4 minuty.

Krok 2

100 g uvařené quinoy –  ½ polévková lžíce nasekané petrželky

Quinou dejte do krabiček, přelijte polévkou a posypte petrželkou.

ID receptu: 1552

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

300 g batátů – 300 g růžičkové kapusty, blanšírované – 50 g červené cibule – 2 polévkové lžíce olivového oleje – 2 stroužky česneku, najemno nasekané – 800 ml zeleninového vývaru – 2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli50 g mraženého hrášku

Batáty oloupejte a nakrájejte na kostky. Růžičkovou kapustu rozkrojte napůl, cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte olivový olej a zeleninu krátce orestujte. Přidejte česnek, zalijte zeleninovým vývarem a dochuťte Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli. Vařte na mírném ohni 8 minut. Poté přidejte hrášek a vařte další 4 minuty.

100 g uvařené quinoy – ½ polévková lžíce nasekané petrželky

Quinou dejte do krabiček, přelijte polévkou a posypte petrželkou.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02

Inspirace recepty

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.