

Polévka z batátů a hrášku
Hřejivá polévka z batátů, růžičkové kapusty a hrášku – ideální pro chladné dny, s výraznou chutí díky Kikkoman Sójové omáčce se sníženým obsahem soli.
Nutriční hodnoty (na porci):
1.628 kJ / 389 kcalPostup přípravy
Krok 1

300 g batátů – 300 g růžičkové kapusty, blanšírované – 50 g červené cibule – 2 polévkové lžíce olivového oleje – 2 stroužky česneku, najemno nasekané – 800 ml zeleninového vývaru – 2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli – 50 g mraženého hrášku
Batáty oloupejte a nakrájejte na kostky. Růžičkovou kapustu rozkrojte napůl, cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte olivový olej a zeleninu krátce orestujte. Přidejte česnek, zalijte zeleninovým vývarem a dochuťte Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli. Vařte na mírném ohni 8 minut. Poté přidejte hrášek a vařte další 4 minuty.
Krok 2

100 g uvařené quinoy – ½ polévková lžíce nasekané petrželky
Quinou dejte do krabiček, přelijte polévkou a posypte petrželkou.
ID receptu: 1552
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více




































