

Koláč z batátů s treskou
Tento jednoduchý koláč má základ z batátového těsta a je plněný kapustou, treskou a sýrem.
Kikkoman Sójová omáčka se sníženým obsahem soli dodá krémové náplni příjemnou hloubku chuti.
Snadná příprava a chutná i studený – klidně i druhý den.
Postup přípravy
Krok 1

1 batát – ½ polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli – 1 polévková lžíce Kikkoman Pražený sezamový olej
Batát oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Pokapejte sójovou omáčkou Kikkoman a sezamovým olejem, promíchejte a vyskládejte do formy ve vzorovaném překrývajícím se kruhu. Předehřejte troubu na 190 °C a základ předpékejte 15 minut.
Krok 2

100 g kapusty – 1 stroužek česneku, nasekaný – ½ polévková lžíce másla – 4 vejce – 4 polévkové lžíce bílého jogurtu – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli – 2 polévkové lžíce tvrdého sýra, nastrouhaného
Na pánvi orestujte česnek a kapustu na másle. V misce vyšlehejte jogurt s vejci a Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli. Přidejte orestovanou kapustu a nastrouhaný sýr. Směs promíchejte a nalijte na připravený batátový základ.
Krok 3

150 g filetu z tresky – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli
Tresku nakrájejte na kousky a rozložte na náplň. Pokapejte Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli. Pečte koláč při 180 °C asi 25 minut. Po upečení rozkrojte na 4 díly a do krabiček balte vždy 2 kousky na porci.
Tip
Základ z batátů si můžete připravit předem a uchovat v lednici. Kapustu lze nahradit špenátem nebo rukolou.
ID receptu: 1558
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více