Koláč z batátů s treskou
Koláč z batátů s treskou

Koláč z batátů s treskou

5 1 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 55 min.
10 min. Doba vaření
45 min. Doba vaření

Tento jednoduchý koláč má základ z batátového těsta a je plněný kapustou, treskou a sýrem.
Kikkoman Sójová omáčka se sníženým obsahem soli dodá krémové náplni příjemnou hloubku chuti.
Snadná příprava a chutná i studený – klidně i druhý den.

Dobré vědět: Tento pokrm je součástí série Příprava jídel. Další dva recepty z této sady najdete zde.

Ingredience

2 Porce
1 
batát
1 polévková lžíce
100 g
kapusty
1 
stroužek česneku, nasekaný
 ½ polévková lžíce
másla
4 
vejce
4 polévkové lžíce
bílého jogurtu
2 polévkové lžíce
tvrdého sýra, nastrouhaného
150 g
filetu z tresky
Nutriční hodnoty (na porci):2.073 kJ / 495 kcal
28 gTuky
30 gBílkoviny
35 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

1  batát –  ½ polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli1 polévková lžíce Kikkoman Pražený sezamový olej

Batát oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Pokapejte sójovou omáčkou Kikkoman a sezamovým olejem, promíchejte a vyskládejte do formy ve vzorovaném překrývajícím se kruhu. Předehřejte troubu na 190 °C a základ předpékejte 15 minut.

Krok 2

100 g kapusty – 1  stroužek česneku, nasekaný –  ½ polévková lžíce másla – 4  vejce – 4 polévkové lžíce bílého jogurtu – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli2 polévkové lžíce tvrdého sýra, nastrouhaného

Na pánvi orestujte česnek a kapustu na másle. V misce vyšlehejte jogurt s vejci a Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli. Přidejte orestovanou kapustu a nastrouhaný sýr. Směs promíchejte a nalijte na připravený batátový základ.

Krok 3

150 g filetu z tresky – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli

Tresku nakrájejte na kousky a rozložte na náplň. Pokapejte Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli. Pečte koláč při 180 °C asi 25 minut. Po upečení rozkrojte na 4 díly a do krabiček balte vždy 2 kousky na porci.

Tip

Základ z batátů si můžete připravit předem a uchovat v lednici. Kapustu lze nahradit špenátem nebo rukolou.

ID receptu: 1558

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

1 batát – ½ polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli1 polévková lžíce Kikkoman Pražený sezamový olej

Batát oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Pokapejte sójovou omáčkou Kikkoman a sezamovým olejem, promíchejte a vyskládejte do formy ve vzorovaném překrývajícím se kruhu. Předehřejte troubu na 190 °C a základ předpékejte 15 minut.

100 g kapusty – 1 stroužek česneku, nasekaný – ½ polévková lžíce másla – 4 vejce – 4 polévkové lžíce bílého jogurtu – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli2 polévkové lžíce tvrdého sýra, nastrouhaného

Na pánvi orestujte česnek a kapustu na másle. V misce vyšlehejte jogurt s vejci a Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli. Přidejte orestovanou kapustu a nastrouhaný sýr. Směs promíchejte a nalijte na připravený batátový základ.

150 g filetu z tresky – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli

Tresku nakrájejte na kousky a rozložte na náplň. Pokapejte Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli. Pečte koláč při 180 °C asi 25 minut. Po upečení rozkrojte na 4 díly a do krabiček balte vždy 2 kousky na porci.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03

Inspirace recepty

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.