

Asijská kuřecí polévka s mrkví a vejcem
Lehká a zároveň hřejivá polévka s čerstvým zázvorem, česnekem a Kikkoman Sójovou omáčkou. Jemné kuřecí maso a vláčné vaječné „stužky“ tvoří výživný základ, který skvěle doplňuje čerstvá zelenina. Rychlá na přípravu a plná chuti – jednoduchá polévka ve stylu domácí asijské kuchyně.
Ingredience
Nutriční hodnoty (na porci):
1.800 kJ / 430 kcalPostup přípravy
Krok 1

1 polévková lžíce rostlinného oleje – ½ cibule – ½ červené chilli papričky, najemno nasekané – 1 stroužek česneku, najemno nasekaný – ½ čajové lžičky nastrouhaného zázvoru – 150 g kuřecího prsního filé – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo
Cibuli nasekejte. Na rostlinném oleji orestujte cibuli, chilli, česnek a zázvor. Přidejte na plátky nakrájené kuřecí maso a Kikkoman Sójovou omáčku. Restujte 2 minuty, neustále míchejte.
Krok 2

1 mrkev – 1 červená paprika – 600 ml kuřecího vývaru nebo vody
Přidejte nakrájenou mrkev a červenou papriku. Restujte ještě 1 minutu, poté zalijte horkým vývarem. Vařte na mírném ohni 15 minut.
Krok 3

1 vejce – 2 ½ polévkové lžíce pšeničné mouky – ½ polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo
V misce rozšlehejte vejce, mouku a Kikkoman Sójovou omáčku. Pomalu lijte směs tenkým pramínkem do vroucí polévky a přitom míchejte. Přiveďte k varu a podávejte.
Tip
Místo směsi s vejcem a moukou můžete použít rýžové nebo udon nudle. Pro zvýraznění chuti přidejte těsně před podáváním trochu sezamového oleje.
ID receptu: 1562
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více




































