Asijská kuřecí polévka s mrkví a vejcem
Asijská kuřecí polévka s mrkví a vejcem

Asijská kuřecí polévka s mrkví a vejcem

5 1 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 30 min.
10 min. Doba přípravy
20 min. Doba vaření

Lehká a zároveň hřejivá polévka s čerstvým zázvorem, česnekem a Kikkoman Sójovou omáčkou. Jemné kuřecí maso a vláčné vaječné „stužky“ tvoří výživný základ, který skvěle doplňuje čerstvá zelenina. Rychlá na přípravu a plná chuti – jednoduchá polévka ve stylu domácí asijské kuchyně.

Tip navíc: Tento recept patří do kategorie jídel, která si můžete připravit předem. Všechny ostatní recepty z této kategorie najdete zde.

Ingredience

2 Porce
1 polévková lžíce
rostlinného oleje
 ½ 
cibule
 ½ 
červené chilli papričky, jemně nasekané
1 
stroužek česneku, jemně nasekaný
 ½ čajové lžičky
nastrouhaného zázvoru
1 
mrkev
1 
červená paprika
150 g
kuřecího prsa (bez kosti)
600 ml
kuřecího vývaru nebo vody
1 
vejce
2 ½ polévkové lžíce
pšeničné mouky

Nutriční hodnoty (na porci):

1.800 kJ / 430 kcal
14 gTuky
28 gBílkoviny
42 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

1 polévková lžíce rostlinného oleje –  ½  cibule –  ½  červené chilli papričky, najemno nasekané – 1  stroužek česneku, najemno nasekaný –  ½ čajové lžičky nastrouhaného zázvoru – 150 g kuřecího prsního filé – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo

Cibuli nasekejte. Na rostlinném oleji orestujte cibuli, chilli, česnek a zázvor. Přidejte na plátky nakrájené kuřecí maso a Kikkoman Sójovou omáčku. Restujte 2 minuty, neustále míchejte.

Krok 2

1  mrkev – 1  červená paprika – 600 ml kuřecího vývaru nebo vody

Přidejte nakrájenou mrkev a červenou papriku. Restujte ještě 1 minutu, poté zalijte horkým vývarem. Vařte na mírném ohni 15 minut.

Krok 3

1  vejce – 2 ½ polévkové lžíce pšeničné mouky –  ½ polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo

V misce rozšlehejte vejce, mouku a Kikkoman Sójovou omáčku. Pomalu lijte směs tenkým pramínkem do vroucí polévky a přitom míchejte. Přiveďte k varu a podávejte.

Tip

Místo směsi s vejcem a moukou můžete použít rýžové nebo udon nudle. Pro zvýraznění chuti přidejte těsně před podáváním trochu sezamového oleje.

ID receptu: 1562

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

1 polévková lžíce rostlinného oleje – ½ cibule – ½ červené chilli papričky, najemno nasekané – 1 stroužek česneku, najemno nasekaný – ½ čajové lžičky nastrouhaného zázvoru – 150 g kuřecího prsního filé – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo

Cibuli nasekejte. Na rostlinném oleji orestujte cibuli, chilli, česnek a zázvor. Přidejte na plátky nakrájené kuřecí maso a Kikkoman Sójovou omáčku. Restujte 2 minuty, neustále míchejte.

1 mrkev – 1 červená paprika – 600 ml kuřecího vývaru nebo vody

Přidejte nakrájenou mrkev a červenou papriku. Restujte ještě 1 minutu, poté zalijte horkým vývarem. Vařte na mírném ohni 15 minut.

1 vejce – 2 ½ polévkové lžíce pšeničné mouky – ½ polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo

V misce rozšlehejte vejce, mouku a Kikkoman Sójovou omáčku. Pomalu lijte směs tenkým pramínkem do vroucí polévky a přitom míchejte. Přiveďte k varu a podávejte.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03

Inspirace recepty

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.