Rýžový salát s cuketou a vejcem
Rýžový salát s cuketou a vejcem

Rýžový salát s cuketou a vejcem

Celkový čas vaření 25 min.
10 min. Doba přípravy
15 min. Doba vaření

Sytý rýžový salát s cuketou, kukuřicí a sázeným vejcem, promíchaný s dresinkem z Kikkoman Sójové omáčky a uzené papriky. Rychlý na přípravu, ideální do krabičky. Zdravější alternativa k salátům na bázi majonézy.

Tip navíc: Tento recept patří do kategorie jídel, která si můžete připravit předem. Všechny ostatní recepty z této kategorie najdete zde.

Ingredience

2 Porce
100 g
jasmínové rýže
1 polévková lžíce
rostlinného oleje
1 
cuketa
1 čajová lžička
uzené papriky
2 
vejce
2 polévkové lžíce
bílého jogurtu
100 g
konzervované kukuřice
1 
červená cibule
 ½ čajové lžičky
pepře
1 polévková lžíce
nasekané jarní cibulky

Nutriční hodnoty (na porci):

2.052 kJ / 490 kcal
24 gTuky
22 gBílkoviny
45 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

100 g jasmínové rýže – 1 polévková lžíce rostlinného oleje – 1  cuketa – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo ½ čajové lžičky uzené papriky

Uvařte jasmínovou rýži podle návodu na obalu. Cuketu nakrájejte na plátky a orestujte na rostlinném oleji spolu s Kikkoman Sójovou omáčkou a uzenou paprikou po dobu 3 minut. Odložte stranou.

Krok 2

2  vejce – 2 polévkové lžíce bílého jogurtu –  ½ čajové lžičky uzené papriky –  ½ polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo100 g konzervované kukuřice – 1  červená cibule

Vejce osmažte na stejné pánvi, kde se připravovala cuketa. Jogurt smíchejte s uzenou paprikou a Kikkoman Sójovou omáčkou. Cibuli oloupejte a nasekejte. Do krabičky vrstvěte: čtvrtinu rýže, polovinu cukety, polovinu kukuřice, polovinu cibule a opět čtvrtinu rýže. Navrch dejte polovinu jogurtového dresinku. Stejně připravte druhou porci.

Krok 3

 ½ polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo ½ čajové lžičky pepře – 1 polévková lžíce nasekané jarní cibulky

Na každou porci položte osmažené vejce. Posypte pepřem, zakápněte Kikkoman Sójovou omáčkou a posypte jarní cibulkou.

Tip

Pro veganskou variantu nahraďte vejce grilovaným halloumi nebo avokádem. Jogurtovo-sójový dresink chutná výborně i jako dip k pečené zelenině.

ID receptu: 1574

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

100 g jasmínové rýže – 1 polévková lžíce rostlinného oleje – 1 cuketa – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo ½ čajové lžičky uzené papriky

Uvařte jasmínovou rýži podle návodu na obalu. Cuketu nakrájejte na plátky a orestujte na rostlinném oleji spolu s Kikkoman Sójovou omáčkou a uzenou paprikou po dobu 3 minut. Odložte stranou.

2 vejce – 2 polévkové lžíce bílého jogurtu – ½ čajové lžičky uzené papriky – ½ polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo100 g konzervované kukuřice – 1 červená cibule

Vejce osmažte na stejné pánvi, kde se připravovala cuketa. Jogurt smíchejte s uzenou paprikou a Kikkoman Sójovou omáčkou. Cibuli oloupejte a nasekejte. Do krabičky vrstvěte: čtvrtinu rýže, polovinu cukety, polovinu kukuřice, polovinu cibule a opět čtvrtinu rýže. Navrch dejte polovinu jogurtového dresinku. Stejně připravte druhou porci.

½ polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo ½ čajové lžičky pepře – 1 polévková lžíce nasekané jarní cibulky

Na každou porci položte osmažené vejce. Posypte pepřem, zakápněte Kikkoman Sójovou omáčkou a posypte jarní cibulkou.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03

Inspirace recepty

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.