

Rýžový salát s cuketou a vejcem
Sytý rýžový salát s cuketou, kukuřicí a sázeným vejcem, promíchaný s dresinkem z Kikkoman Sójové omáčky a uzené papriky. Rychlý na přípravu, ideální do krabičky. Zdravější alternativa k salátům na bázi majonézy.
Nutriční hodnoty (na porci):
2.052 kJ / 490 kcalPostup přípravy
Krok 1

100 g jasmínové rýže – 1 polévková lžíce rostlinného oleje – 1 cuketa – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – ½ čajové lžičky uzené papriky
Uvařte jasmínovou rýži podle návodu na obalu. Cuketu nakrájejte na plátky a orestujte na rostlinném oleji spolu s Kikkoman Sójovou omáčkou a uzenou paprikou po dobu 3 minut. Odložte stranou.
Krok 2

2 vejce – 2 polévkové lžíce bílého jogurtu – ½ čajové lžičky uzené papriky – ½ polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 100 g konzervované kukuřice – 1 červená cibule
Vejce osmažte na stejné pánvi, kde se připravovala cuketa. Jogurt smíchejte s uzenou paprikou a Kikkoman Sójovou omáčkou. Cibuli oloupejte a nasekejte. Do krabičky vrstvěte: čtvrtinu rýže, polovinu cukety, polovinu kukuřice, polovinu cibule a opět čtvrtinu rýže. Navrch dejte polovinu jogurtového dresinku. Stejně připravte druhou porci.
Krok 3

½ polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – ½ čajové lžičky pepře – 1 polévková lžíce nasekané jarní cibulky
Na každou porci položte osmažené vejce. Posypte pepřem, zakápněte Kikkoman Sójovou omáčkou a posypte jarní cibulkou.
Tip
Pro veganskou variantu nahraďte vejce grilovaným halloumi nebo avokádem. Jogurtovo-sójový dresink chutná výborně i jako dip k pečené zelenině.
ID receptu: 1574
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více




































