

Plněné batáty s quinoou
Pečené batáty plněné quinoou, hráškem a kadeřávkem, servírované s medem, sójovým jogurtem a vlašskými ořechy – sytý oběd s nádechem sladkosti z Kikkoman Sójové omáčky se sníženým obsahem soli.
Ingredience
Nutriční hodnoty (na porci):
3.384 kJ / 809 kcalPostup přípravy
Krok 1

700 g batátů – 1 polévková lžíce olivového oleje
Batáty omyjte, osušte, rozkrojte napůl a propíchejte vidličkou. Potřete olejem a pečte 30 minut při 180 °C. Vydlabejte dužinu a ponechte okraje cca 1,5 cm.
Krok 2

40 g červené cibule – 30 g kadeřávku – 2 polévkové lžíce olivového oleje – 40 g mraženého hrášku – ½ polévková lžíce tahini – 2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli – 1 polévková lžíce vody – 140 g uvařené quinoy – 100 g fety
Cibuli nasekejte, z kadeřávku odstraňte tuhé stonky. Orestujte na oleji, přidejte hrášek, tahini, Kikkoman Sójovou omáčku se sníženým obsahem soli, vodu a dužinu z batátů z kroku 1. Restujte 2 minuty, přidejte quinoou. Naplňte batáty, navrch dejte fetu a pečte dalších 5 minut na 180°C.
Krok 3

4 polévkové lžíce řeckého jogurtu – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli – 2 čajové lžičky medu – 15 g nasekaných vlašských ořechů – ½ polévková lžíce nasekané petrželky
Jogurt smíchejte s Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli, medem, ořechy a petrželkou. Přelijte hotové batáty.
Tip
Batáty můžete péct i v horkovzdušné fritéze.
ID receptu: 1553
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více




































