Plněné batáty s quinoou
Plněné batáty s quinoou

Plněné batáty s quinoou

5 8 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 50 min.
15 min. Doba přípravy
35 min. Doba vaření

Pečené batáty plněné quinoou, hráškem a kadeřávkem, servírované s medem, sójovým jogurtem a vlašskými ořechy – sytý oběd s nádechem sladkosti z Kikkoman Sójové omáčky se sníženým obsahem soli.

Tip navíc: Tento recept patří do kategorie jídel, která si můžete připravit předem. Všechny ostatní recepty z této kategorie najdete zde.

Ingredience

2 Porce
700 g
batátů
3 polévkové lžíce
olivového oleje
40 g
červené cibule
30 g
kadeřávku
40 g
mraženého hrášku
 ½ polévková lžíce
tahini
1 polévková lžíce
vody
140 g
uvařené quinoy
100 g
fety
4 polévkové lžíce
řeckého jogurtu
2 čajové lžičky
medu
15 g
nasekaných vlašských ořechů
 ½ polévková lžíce
nasekané petrželky

Nutriční hodnoty (na porci):

3.384 kJ / 809 kcal
38 gTuky
22 gBílkoviny
98 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

700 g batátů – 1 polévková lžíce olivového oleje

Batáty omyjte, osušte, rozkrojte napůl a propíchejte vidličkou. Potřete olejem a pečte 30 minut při 180 °C. Vydlabejte dužinu a ponechte okraje cca 1,5 cm.

Krok 2

40 g červené cibule – 30 g kadeřávku – 2 polévkové lžíce olivového oleje – 40 g mraženého hrášku –  ½ polévková lžíce tahini – 2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli1 polévková lžíce vody – 140 g uvařené quinoy – 100 g fety

Cibuli nasekejte, z kadeřávku odstraňte tuhé stonky. Orestujte na oleji, přidejte hrášek, tahini, Kikkoman Sójovou omáčku se sníženým obsahem soli, vodu a dužinu z batátů z kroku 1. Restujte 2 minuty, přidejte quinoou. Naplňte batáty, navrch dejte fetu a pečte dalších 5 minut na 180°C.

Krok 3

4 polévkové lžíce řeckého jogurtu – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli2 čajové lžičky medu – 15 g nasekaných vlašských ořechů –  ½ polévková lžíce nasekané petrželky

Jogurt smíchejte s Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli, medem, ořechy a petrželkou. Přelijte hotové batáty.

Tip

Batáty můžete péct i v horkovzdušné fritéze.

ID receptu: 1553

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

700 g batátů – 1 polévková lžíce olivového oleje

Batáty omyjte, osušte, rozkrojte napůl a propíchejte vidličkou. Potřete olejem a pečte 30 minut při 180 °C. Vydlabejte dužinu a ponechte okraje cca 1,5 cm.

40 g červené cibule – 30 g kadeřávku – 2 polévkové lžíce olivového oleje – 40 g mraženého hrášku – ½ polévková lžíce tahini – 2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli1 polévková lžíce vody – 140 g uvařené quinoy – 100 g fety

Cibuli nasekejte, z kadeřávku odstraňte tuhé stonky. Orestujte na oleji, přidejte hrášek, tahini, Kikkoman Sójovou omáčku se sníženým obsahem soli, vodu a dužinu z batátů z kroku 1. Restujte 2 minuty, přidejte quinoou. Naplňte batáty, navrch dejte fetu a pečte dalších 5 minut na 180°C.

4 polévkové lžíce řeckého jogurtu – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli2 čajové lžičky medu – 15 g nasekaných vlašských ořechů – ½ polévková lžíce nasekané petrželky

Jogurt smíchejte s Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli, medem, ořechy a petrželkou. Přelijte hotové batáty.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03

Inspirace recepty

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.