

Pečená zelenina s fetovým dipem
Voňavá pečená zelenina podávaná s fetovo-jogurtovým dipem, jemně pošírovaným vejcem a křupavými vlašskými ořechy – syté a vyvážené jídlo, jehož chuť zvýrazňuje Kikkoman Sójová omáčka se sníženým obsahem soli.
Ingredience
Postup přípravy
Krok 1

350 g batátů – 300 g růžičkové kapusty, blanšírované – 70 g červené cibule – 3 polévkové lžíce olivového oleje – 2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli – 2 čajové lžičky medu
Batáty nakrájejte na kostky, růžičkovou kapustu na poloviny a cibuli na čtvrtky. Zeleninu promíchejte s olivovým olejem, Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli a medem. Pečte 25 minut při 190 °C (horní a dolní ohřev), dokud nezměkne.
Krok 2

4 polévkové lžíce řeckého jogurtu – 70 g fety – ¼ g chilli vloček – 1 polévková lžíce nasekané petrželky
Jogurt rozmačkejte s fetou a vmíchejte chilli vločky a nasekanou petržel.
Krok 3

2 vejce – 1 polévková lžíce octa – 30 g vlašských ořechů
Vejce vyklepněte do malé misky. V hrnci přiveďte vodu k varu, přidejte ocet a lžící vytvořte vír. Vejce opatrně vložte doprostřed a pošírujte na mírném ohni 2½ minuty. Opakujte s druhým vejcem. Pečenou zeleninu přendejte do krabičky, přelijte jogurtovým dipem, přidejte vejce a posypte vlašskými ořechy (celými nebo nasekanými).
Tip
Zeleninu můžete péct i v horkovzdušné fritéze.
ID receptu: 1550
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více