Pečená zelenina s fetovým dipem
Pečená zelenina s fetovým dipem

Pečená zelenina s fetovým dipem

5 1 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 35 min.
10 min. Doba přípravy
25 min. Doba vaření

Voňavá pečená zelenina podávaná s fetovo-jogurtovým dipem, jemně pošírovaným vejcem a křupavými vlašskými ořechy – syté a vyvážené jídlo, jehož chuť zvýrazňuje Kikkoman Sójová omáčka se sníženým obsahem soli.

Dobré vědět: Tento pokrm je součástí série Příprava jídel. Další dva recepty z této sady najdete zde.

Ingredience

2 Porce
350 g
batátů
300 g
růžičkové kapusty, blanšírované
70 g
červené cibule
3 polévkové lžíce
olivového oleje
2 čajové lžičky
medu
4 polévkové lžíce
řeckého jogurtu
70 g
fety
 ¼ čajové lžičky
chilli vloček
1 polévková lžíce
nasekané petrželky
2 
vejce
1 polévková lžíce
octa
30 g
vlašských ořechů
Nutriční hodnoty (na porci):2.971 kJ / 710 kcal
41 gTuky
27 gBílkoviny
65 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

350 g batátů – 300 g růžičkové kapusty, blanšírované – 70 g červené cibule – 3 polévkové lžíce olivového oleje – 2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli2 čajové lžičky medu

Batáty nakrájejte na kostky, růžičkovou kapustu na poloviny a cibuli na čtvrtky. Zeleninu promíchejte s olivovým olejem, Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli a medem. Pečte 25 minut při 190 °C (horní a dolní ohřev), dokud nezměkne.

Krok 2

4 polévkové lžíce řeckého jogurtu – 70 g fety –  ¼ g chilli vloček – 1 polévková lžíce nasekané petrželky

Jogurt rozmačkejte s fetou a vmíchejte chilli vločky a nasekanou petržel.

Krok 3

2  vejce – 1 polévková lžíce octa – 30 g vlašských ořechů

Vejce vyklepněte do malé misky. V hrnci přiveďte vodu k varu, přidejte ocet a lžící vytvořte vír. Vejce opatrně vložte doprostřed a pošírujte na mírném ohni 2½ minuty. Opakujte s druhým vejcem. Pečenou zeleninu přendejte do krabičky, přelijte jogurtovým dipem, přidejte vejce a posypte vlašskými ořechy (celými nebo nasekanými).

Tip

Zeleninu můžete péct i v horkovzdušné fritéze.

ID receptu: 1550

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

350 g batátů – 300 g růžičkové kapusty, blanšírované – 70 g červené cibule – 3 polévkové lžíce olivového oleje – 2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli2 čajové lžičky medu

Batáty nakrájejte na kostky, růžičkovou kapustu na poloviny a cibuli na čtvrtky. Zeleninu promíchejte s olivovým olejem, Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli a medem. Pečte 25 minut při 190 °C (horní a dolní ohřev), dokud nezměkne.

4 polévkové lžíce řeckého jogurtu – 70 g fety – ¼ g chilli vloček – 1 polévková lžíce nasekané petrželky

Jogurt rozmačkejte s fetou a vmíchejte chilli vločky a nasekanou petržel.

2 vejce – 1 polévková lžíce octa – 30 g vlašských ořechů

Vejce vyklepněte do malé misky. V hrnci přiveďte vodu k varu, přidejte ocet a lžící vytvořte vír. Vejce opatrně vložte doprostřed a pošírujte na mírném ohni 2½ minuty. Opakujte s druhým vejcem. Pečenou zeleninu přendejte do krabičky, přelijte jogurtovým dipem, přidejte vejce a posypte vlašskými ořechy (celými nebo nasekanými).

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03

Inspirace recepty

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.