

Zelenina s tahini–sójovou glazurou a quinoou
Kadeřávek, růžičková kapusta a cibule ve sladko-pikantní tahini glazuře, podávané s hráškem a nadýchanou quinoou – aromatické a syté, s hloubkou díky Kikkoman Sójové omáčce se sníženým obsahem soli.
Ingredience
Postup přípravy
Krok 1

90 g kapusty – 300 g růžičkové kapusty, blanšírované – 50 g červené cibule – 3 polévkové lžíce olivového oleje – 3 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli – 1 polévková lžíce tahini – 3 polévkové lžíce vody – 2 čajové lžičky medu – ½ čajové lžičky chilli vloček – ½ polévková lžíce bílého sezamu
Odstraňte tuhé stonky z kapusty, růžičkovou kapustu rozkrojte napůl, cibuli nakrájejte na silnější klínky. Restujte na pánvi s rozehřátým olejem 3 minuty. V misce smíchejte Kikkoman Sójovou omáčku se sníženým obsahem soli, tahini, vodu, med a chilli. Nalijte do pánve, restujte dalších 8 minut, až se omáčka zredukuje. Posypte sezamem.
Krok 2

140 g mraženého hrášku – 150 g uvařené quinoy – ½ polévková lžíce nasekané petrželky
Hrášek vařte 4 minuty, sceďte a zchlaďte studenou vodou. Do krabiček dejte quinoou, přidejte zeleninu z kroku 1 a hrášek. Posypte petrželkou.
ID receptu: 1551
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více