Zelenina s tahini–sójovou glazurou a quinoou
Zelenina s tahini–sójovou glazurou a quinoou

Zelenina s tahini–sójovou glazurou a quinoou

Celkový čas vaření 25 min.
10 min. Doba přípravy
15 min. Doba vaření

Kadeřávek, růžičková kapusta a cibule ve sladko-pikantní tahini glazuře, podávané s hráškem a nadýchanou quinoou – aromatické a syté, s hloubkou díky Kikkoman Sójové omáčce se sníženým obsahem soli.

Dobré vědět: Tento pokrm je součástí série Příprava jídel. Další dva recepty z této sady najdete zde.

Ingredience

2 Porce
90 g
kapusty
300 g
růžičkové kapusty, blanšírované
50 g
červené cibule
3 polévkové lžíce
olivového oleje
1 polévková lžíce
tahini
3 polévkové lžíce
vody
2 čajové lžičky
medu
 ½ čajové lžičky
chilli vloček
 ½ polévková lžíce
bílého sezamu
140 g
mraženého hrášku
150 g
uvařené quinoy
 ½ polévková lžíce
nasekané petrželky
Nutriční hodnoty (na porci):2.004 kJ / 479 kcal
21 gTuky
19 gBílkoviny
59 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

90 g kapusty – 300 g růžičkové kapusty, blanšírované – 50 g červené cibule – 3 polévkové lžíce olivového oleje – 3 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli1 polévková lžíce tahini – 3 polévkové lžíce vody – 2 čajové lžičky medu –  ½ čajové lžičky chilli vloček –  ½ polévková lžíce bílého sezamu

Odstraňte tuhé stonky z kapusty, růžičkovou kapustu rozkrojte napůl, cibuli nakrájejte na silnější klínky. Restujte na pánvi s rozehřátým olejem 3 minuty. V misce smíchejte Kikkoman Sójovou omáčku se sníženým obsahem soli, tahini, vodu, med a chilli. Nalijte do pánve, restujte dalších 8 minut, až se omáčka zredukuje. Posypte sezamem.

Krok 2

140 g mraženého hrášku – 150 g uvařené quinoy –  ½ polévková lžíce nasekané petrželky

Hrášek vařte 4 minuty, sceďte a zchlaďte studenou vodou. Do krabiček dejte quinoou, přidejte zeleninu z kroku 1 a hrášek. Posypte petrželkou.

ID receptu: 1551

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

90 g kapusty – 300 g růžičkové kapusty, blanšírované – 50 g červené cibule – 3 polévkové lžíce olivového oleje – 3 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli1 polévková lžíce tahini – 3 polévkové lžíce vody – 2 čajové lžičky medu – ½ čajové lžičky chilli vloček – ½ polévková lžíce bílého sezamu

Odstraňte tuhé stonky z kapusty, růžičkovou kapustu rozkrojte napůl, cibuli nakrájejte na silnější klínky. Restujte na pánvi s rozehřátým olejem 3 minuty. V misce smíchejte Kikkoman Sójovou omáčku se sníženým obsahem soli, tahini, vodu, med a chilli. Nalijte do pánve, restujte dalších 8 minut, až se omáčka zredukuje. Posypte sezamem.

140 g mraženého hrášku – 150 g uvařené quinoy – ½ polévková lžíce nasekané petrželky

Hrášek vařte 4 minuty, sceďte a zchlaďte studenou vodou. Do krabiček dejte quinoou, přidejte zeleninu z kroku 1 a hrášek. Posypte petrželkou.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02

Inspirace recepty

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.