

Rýžová miska s krůtím masem a cuketou
Tento lehký a výživný pokrm se připravuje na pánvi a spojuje křehké krůtí maso s cizrnou, brokolicí a jemnou zálivkou z Kikkoman Sójové omáčky a sezamového oleje.
Nutriční hodnoty (na porci):
1.989 kJ / 475 kcalPostup přípravy
Krok 1

1 polévková lžíce rostlinného oleje – 1 červená cibule – 150 g mletého krůtího masa – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – ½ čajové lžičky uzené papriky – ½ cukety
Na rostlinném oleji orestujte nasekanou cibuli a na plátky nakrájenou cuketu. Přidejte mleté krůtí maso, Kikkoman Sójovou omáčku a uzenou papriku. Vařte 3–4 minuty, dokud není maso důkladně propečené a cuketa lehce změklá.
Krok 2

100 g konzervované kukuřice – 100 g jasmínové rýže – 1 čajová lžička sezamových semínek – 1 polévková lžíce nasekané jarní cibulky – ½ polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo
Rýži uvařte podle návodu na obalu. Do misky vrstvěte uvařenou rýži, kukuřici a orestované maso s cuketou a cibulí. Navrch posypte sezamovými semínky a jarní cibulkou, poté zakápněte Kikkoman Sójovou omáčkou.
Tip
Výborné i za studena – skvělé jako oběd s sebou nebo do práce. Pro nízkosacharidovou variantu vyměňte rýži za květákovou rýži nebo dušenou brokolici.
ID receptu: 1570
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více




































