Rýžová miska s krůtím masem a cuketou
Rýžová miska s krůtím masem a cuketou

Rýžová miska s krůtím masem a cuketou

5 1 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 15 min.
10 min. Doba přípravy
5 min. Doba vaření

Tento lehký a výživný pokrm se připravuje na pánvi a spojuje křehké krůtí maso s cizrnou, brokolicí a jemnou zálivkou z Kikkoman Sójové omáčky a sezamového oleje.

Tip navíc: Tento recept patří do kategorie jídel, která si můžete připravit předem. Všechny ostatní recepty z této kategorie najdete zde.

Ingredience

2 Porce
1 polévková lžíce
rostlinného oleje
1 
červená cibule
 ½ 
cukety
150 g
mletého krůtího masa
 ½ čajové lžičky
uzené papriky
100 g
konzervované kukuřice
100 g
jasmínové rýže
1 čajová lžička
sezamových semínek
1 polévková lžíce
nasekané jarní cibulky

Nutriční hodnoty (na porci):

1.989 kJ / 475 kcal
15 gTuky
30 gBílkoviny
50 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

1 polévková lžíce rostlinného oleje – 1  červená cibule – 150 g mletého krůtího masa – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo ½ čajové lžičky uzené papriky –  ½  cukety

Na rostlinném oleji orestujte nasekanou cibuli a na plátky nakrájenou cuketu. Přidejte mleté krůtí maso, Kikkoman Sójovou omáčku a uzenou papriku. Vařte 3–4 minuty, dokud není maso důkladně propečené a cuketa lehce změklá.

Krok 2

100 g konzervované kukuřice – 100 g jasmínové rýže – 1 čajová lžička sezamových semínek – 1 polévková lžíce nasekané jarní cibulky –  ½ polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo

Rýži uvařte podle návodu na obalu. Do misky vrstvěte uvařenou rýži, kukuřici a orestované maso s cuketou a cibulí. Navrch posypte sezamovými semínky a jarní cibulkou, poté zakápněte Kikkoman Sójovou omáčkou.

Tip

Výborné i za studena – skvělé jako oběd s sebou nebo do práce. Pro nízkosacharidovou variantu vyměňte rýži za květákovou rýži nebo dušenou brokolici.

ID receptu: 1570

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

1 polévková lžíce rostlinného oleje – 1 červená cibule – 150 g mletého krůtího masa – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo ½ čajové lžičky uzené papriky – ½ cukety

Na rostlinném oleji orestujte nasekanou cibuli a na plátky nakrájenou cuketu. Přidejte mleté krůtí maso, Kikkoman Sójovou omáčku a uzenou papriku. Vařte 3–4 minuty, dokud není maso důkladně propečené a cuketa lehce změklá.

100 g konzervované kukuřice – 100 g jasmínové rýže – 1 čajová lžička sezamových semínek – 1 polévková lžíce nasekané jarní cibulky – ½ polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo

Rýži uvařte podle návodu na obalu. Do misky vrstvěte uvařenou rýži, kukuřici a orestované maso s cuketou a cibulí. Navrch posypte sezamovými semínky a jarní cibulkou, poté zakápněte Kikkoman Sójovou omáčkou.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02

Inspirace recepty

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.