Smažená rýže s kuřecím masem a zeleninou
Smažená rýže s kuřecím masem a zeleninou

Smažená rýže s kuřecím masem a zeleninou

Celkový čas vaření 15 min.
10 min. Doba přípravy
5 min. Doba vaření

Klasické asijské stir-fry s nadýchanými vaječnými proužky, šťavnatým kuřecím masem a křupavou zeleninou, dochucené Kikkoman Sójovou omáčkou. Rychlé, vyvážené a plné chuti – ideální volba pro snadnou a chutnou večeři během týdne.

Dobré vědět: Tento pokrm je součástí série Příprava jídel. Další dva recepty z této sady najdete zde.

Ingredience

2 Porce
 ½ polévková lžíce
medu
 ½ čajové lžičky
nastrouhaného zázvoru
 ½ 
stroužku česneku, najemno nasekaného
200 g
kuřecího prsa (bez kosti)
1 polévková lžíce
rostlinného oleje
 ½ 
mrkve
 ½ 
červené papriky
 ½ 
hlavičky brokolice
 ½ 
cibule
100 g
rýže
 ½ čajové lžičky
kurkumy
1 
vejce
1 polévková lžíce
nasekané jarní cibulky
Nutriční hodnoty (na porci):2.198 kJ / 525 kcal
15 gTuky
29 gBílkoviny
58 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo ½ polévková lžíce medu –  ½ čajové lžičky nastrouhaného zázvoru –  ½  stroužku česneku, najemno nasekaného – 200 g kuřecího prsa (bez kosti) – 1 polévková lžíce rostlinného oleje –  ½  mrkve –  ½  červené papriky –  ½  hlavy brokolice –  ½  cibule

Do misky nalijte Kikkoman Sójovou omáčku, přidejte med, nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor. Dobře promíchejte. Kuřecí maso nakrájejte na kostky a obalte v marinádě. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej, maso opékejte 3 minuty, a poté ho přendejte do misky. Cibuli nakrájejte na kostičky, mrkev na tenké proužky, papriku na nudličky a brokolici rozdělte na malé růžičky. Ve stejné pánvi orestujte zeleninu.

Krok 2

100 g rýže –  ½ čajové lžičky kurkumy – 1  vejce – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1 polévková lžíce nasekané jarní cibulky

Uvařte rýži podle návodu na obalu. Do pánve přidejte rýži, kuřecí maso a kurkumu a restujte, dokud se rýže neprohřeje. Přidejte vejce a míchejte, dokud neztuhne. Pokrm zakápněte sójovou omáčkou Kikkoman a posypte nasekanou jarní cibulkou.

Tip

Nejlépe se hodí rýže z předchozího dne – je sušší a snadněji se opéká.

ID receptu: 1561

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo ½ polévková lžíce medu – ½ čajové lžičky nastrouhaného zázvoru – ½ stroužku česneku, najemno nasekaného – 200 g kuřecího prsa (bez kosti) – 1 polévková lžíce rostlinného oleje – ½ mrkve – ½ červené papriky – ½ hlavy brokolice – ½ cibule

Do misky nalijte Kikkoman Sójovou omáčku, přidejte med, nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor. Dobře promíchejte. Kuřecí maso nakrájejte na kostky a obalte v marinádě. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej, maso opékejte 3 minuty, a poté ho přendejte do misky. Cibuli nakrájejte na kostičky, mrkev na tenké proužky, papriku na nudličky a brokolici rozdělte na malé růžičky. Ve stejné pánvi orestujte zeleninu.

100 g rýže – ½ čajové lžičky kurkumy – 1 vejce – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1 polévková lžíce nasekané jarní cibulky

Uvařte rýži podle návodu na obalu. Do pánve přidejte rýži, kuřecí maso a kurkumu a restujte, dokud se rýže neprohřeje. Přidejte vejce a míchejte, dokud neztuhne. Pokrm zakápněte sójovou omáčkou Kikkoman a posypte nasekanou jarní cibulkou.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02

Inspirace recepty

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.