

Smažená rýže s kuřecím masem a zeleninou
Klasické asijské stir-fry s nadýchanými vaječnými proužky, šťavnatým kuřecím masem a křupavou zeleninou, dochucené Kikkoman Sójovou omáčkou. Rychlé, vyvážené a plné chuti – ideální volba pro snadnou a chutnou večeři během týdne.
Ingredience
Postup přípravy
Krok 1

2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – ½ polévková lžíce medu – ½ čajové lžičky nastrouhaného zázvoru – ½ stroužku česneku, najemno nasekaného – 200 g kuřecího prsa (bez kosti) – 1 polévková lžíce rostlinného oleje – ½ mrkve – ½ červené papriky – ½ hlavy brokolice – ½ cibule
Do misky nalijte Kikkoman Sójovou omáčku, přidejte med, nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor. Dobře promíchejte. Kuřecí maso nakrájejte na kostky a obalte v marinádě. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej, maso opékejte 3 minuty, a poté ho přendejte do misky. Cibuli nakrájejte na kostičky, mrkev na tenké proužky, papriku na nudličky a brokolici rozdělte na malé růžičky. Ve stejné pánvi orestujte zeleninu.
Krok 2

100 g rýže – ½ čajové lžičky kurkumy – 1 vejce – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 1 polévková lžíce nasekané jarní cibulky
Uvařte rýži podle návodu na obalu. Do pánve přidejte rýži, kuřecí maso a kurkumu a restujte, dokud se rýže neprohřeje. Přidejte vejce a míchejte, dokud neztuhne. Pokrm zakápněte sójovou omáčkou Kikkoman a posypte nasekanou jarní cibulkou.
Tip
Nejlépe se hodí rýže z předchozího dne – je sušší a snadněji se opéká.
ID receptu: 1561
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více