Kuřecí maso na medu a sójové omáčce s restovanou zeleninou a rýží
Kuřecí maso na medu a sójové omáčce s restovanou zeleninou a rýží

Kuřecí maso na medu a sójové omáčce s restovanou zeleninou a rýží

5 3 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 20 min.
10 min. Doba přípravy
10 min. Doba vaření

Kuřecí maso marinované v Kikkoman Sójové omáčce a medu se sladko-slanou chutí. Hotové za 30 minut, podávané s křupavou zeleninou a rýží. Sójová omáčka dodává hloubku jak masu, tak celému pokrmu.

Tip navíc: Tento recept patří do kategorie jídel, která si můžete připravit předem. Všechny ostatní recepty z této kategorie najdete zde.

Ingredience

2 Porce
 ½ polévková lžíce
medu
 ½ čajové lžičky
nastrouhaného zázvoru
 ½ 
stroužku česneku, najemno nasekaný
200 g
kuřecího prsa (bez kosti)
100 g
rýže
1 polévková lžíce
rostlinného oleje
 ½ 
mrkve
 ½ 
hlavičky brokolice
 ½ 
červené papriky

Nutriční hodnoty (na porci):

2.345 kJ / 560 kcal
12 gTuky
37 gBílkoviny
70 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo ½ polévková lžíce medu –  ½ čajové lžičky nastrouhaného zázvoru –  ½  stroužku česneku, najemno nasekaný – 200 g kuřecího prsa (bez kosti)

Do mísy nalijte Kikkoman Sójovou omáčku, přidejte med, nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor. Dobře promíchejte. Kuřecí maso nakrájejte na kostky a obalte v marinádě.

Krok 2

100 g rýže – 1 polévková lžíce rostlinného oleje –  ½  mrkve –  ½  hlavičky brokolice –  ½  červené papriky

Rýži uvařte podle návodu na obalu. Mrkev nakrájejte na tenké nudličky, červenou papriku na proužky, brokolici rozdělte na růžičky. Zbytek zeleniny restujte na oleji 5 minut.

Krok 3

Do restované zeleniny přidejte marinované kuře a opékejte 3 minuty, dokud není maso hotové. Podávejte s uvařenou rýží.

Tip

Pro úsporu času naložte kuře den předem a uložte do lednice. Pro pikantnější verzi přidejte trochu chilli nebo pasty gochujang.

ID receptu: 1560

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo ½ polévková lžíce medu – ½ čajové lžičky nastrouhaného zázvoru – ½ stroužku česneku, najemno nasekaný – 200 g kuřecího prsa (bez kosti)

Do mísy nalijte Kikkoman Sójovou omáčku, přidejte med, nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor. Dobře promíchejte. Kuřecí maso nakrájejte na kostky a obalte v marinádě.

100 g rýže – 1 polévková lžíce rostlinného oleje – ½ mrkve – ½ hlavičky brokolice – ½ červené papriky

Rýži uvařte podle návodu na obalu. Mrkev nakrájejte na tenké nudličky, červenou papriku na proužky, brokolici rozdělte na růžičky. Zbytek zeleniny restujte na oleji 5 minut.

Do restované zeleniny přidejte marinované kuře a opékejte 3 minuty, dokud není maso hotové. Podávejte s uvařenou rýží.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03

Inspirace recepty

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.