

Kuřecí maso na medu a sójové omáčce s restovanou zeleninou a rýží
Kuřecí maso marinované v Kikkoman Sójové omáčce a medu se sladko-slanou chutí. Hotové za 30 minut, podávané s křupavou zeleninou a rýží. Sójová omáčka dodává hloubku jak masu, tak celému pokrmu.
Nutriční hodnoty (na porci):
2.345 kJ / 560 kcalPostup přípravy
Krok 1

2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – ½ polévková lžíce medu – ½ čajové lžičky nastrouhaného zázvoru – ½ stroužku česneku, najemno nasekaný – 200 g kuřecího prsa (bez kosti)
Do mísy nalijte Kikkoman Sójovou omáčku, přidejte med, nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor. Dobře promíchejte. Kuřecí maso nakrájejte na kostky a obalte v marinádě.
Krok 2

100 g rýže – 1 polévková lžíce rostlinného oleje – ½ mrkve – ½ hlavičky brokolice – ½ červené papriky
Rýži uvařte podle návodu na obalu. Mrkev nakrájejte na tenké nudličky, červenou papriku na proužky, brokolici rozdělte na růžičky. Zbytek zeleniny restujte na oleji 5 minut.
Krok 3

Do restované zeleniny přidejte marinované kuře a opékejte 3 minuty, dokud není maso hotové. Podávejte s uvařenou rýží.
Tip
Pro úsporu času naložte kuře den předem a uložte do lednice. Pro pikantnější verzi přidejte trochu chilli nebo pasty gochujang.
ID receptu: 1560
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více




































