Pečená treska s kapustou a batáty
Pečená treska s kapustou a batáty

Pečená treska s kapustou a batáty

4 1 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 50 min.
5 min. Doba přípravy
25 min. Doba vaření
20 min. Doba marinování

Tento pokrm spojuje jednoduchost s výraznou chutí – jemná treska marinovaná v Kikkoman Sójové omáčce se sníženým obsahem soli a citronu, pečená spolu s kapustou a batáty v jednom pekáči. Marináda dodává rybě bohatou chuťovou hloubku a pokrm je skvělou volbou pro zdravý oběd či večeři.

Dobré vědět: Tento pokrm je součástí série Příprava jídel. Další dva recepty z této sady najdete zde.

Ingredience

2 Porce
4 čajové lžičky
citronové šťávy
2 polévkové lžíce
1 čajová lžička
strouhaného zázvoru
 ½ 
chilli papričky
300 g
filetu z tresky
1 
batát
60 g
kapusty
Nutriční hodnoty (na porci):1.633 kJ / 390 kcal
18 gTuky
31 gBílkoviny
24 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli4 čajové lžičky citronové šťávy – 1 polévková lžíce Kikkoman Pražený sezamový olej1 čajová lžička strouhaného zázvoru –  ½  červené chilli papričky – 300 g filetu z tresky

Smíchejte ingredience na marinádu, vložte filet z tresky a dejte na 20 minut do lednice.

Krok 2

1 polévková lžíce Kikkoman Pražený sezamový olej1  batát – 60 g kapusty

Batát nakrájejte na kostky, vložte do zapékací mísy, pokapejte Kikkoman Sezamovým olejem a dobře promíchejte. Předehřejte troubu na 180 °C a batáty předpékejte 10 minut. Poté přidejte marinovanou tresku a očištěnou kapustu (bez tuhých stonků). Vše pokapejte zbylou marinádou a pečte dalších 15 minut.

Tip

Pro výraznější chuť můžete do marinády přidat trochu nastrouhané citronové kůry.

ID receptu: 1555

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli4 čajové lžičky citronové šťávy – 1 polévková lžíce Kikkoman Pražený sezamový olej1 čajová lžička strouhaného zázvoru – ½ červené chilli papričky – 300 g filetu z tresky

Smíchejte ingredience na marinádu, vložte filet z tresky a dejte na 20 minut do lednice.

1 polévková lžíce Kikkoman Pražený sezamový olej1 batát – 60 g kapusty

Batát nakrájejte na kostky, vložte do zapékací mísy, pokapejte Kikkoman Sezamovým olejem a dobře promíchejte. Předehřejte troubu na 180 °C a batáty předpékejte 10 minut. Poté přidejte marinovanou tresku a očištěnou kapustu (bez tuhých stonků). Vše pokapejte zbylou marinádou a pečte dalších 15 minut.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02

Inspirace recepty

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.