

Pečená treska s kapustou a batáty
Tento pokrm spojuje jednoduchost s výraznou chutí – jemná treska marinovaná v Kikkoman Sójové omáčce se sníženým obsahem soli a citronu, pečená spolu s kapustou a batáty v jednom pekáči. Marináda dodává rybě bohatou chuťovou hloubku a pokrm je skvělou volbou pro zdravý oběd či večeři.
Postup přípravy
Krok 1

1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli – 4 čajové lžičky citronové šťávy – 1 polévková lžíce Kikkoman Pražený sezamový olej – 1 čajová lžička strouhaného zázvoru – ½ červené chilli papričky – 300 g filetu z tresky
Smíchejte ingredience na marinádu, vložte filet z tresky a dejte na 20 minut do lednice.
Krok 2

1 polévková lžíce Kikkoman Pražený sezamový olej – 1 batát – 60 g kapusty
Batát nakrájejte na kostky, vložte do zapékací mísy, pokapejte Kikkoman Sezamovým olejem a dobře promíchejte. Předehřejte troubu na 180 °C a batáty předpékejte 10 minut. Poté přidejte marinovanou tresku a očištěnou kapustu (bez tuhých stonků). Vše pokapejte zbylou marinádou a pečte dalších 15 minut.
Tip
Pro výraznější chuť můžete do marinády přidat trochu nastrouhané citronové kůry.
ID receptu: 1555
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více