

Quinoový salát s karamelizovanou kapustou
Výživný quinoový salát s vejcem natvrdo, fetou a sladko-pikantní růžičkovou kapustou – snadný na přípravu a ideální pro zdravý oběd s sebou díky Kikkoman Sójové omáčce se sníženým obsahem soli.
Nutriční hodnoty (na porci):
2.682 kJ / 641 kcalPostup přípravy
Krok 1

300 g růžičkové kapusty – 3 polévkové lžíce olivového oleje – 2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli – 2 čajové lžičky medu – ½ čajové lžičky chilli vloček
Kapustu rozkrojte napůl. Restujte na oleji 3 minuty, přidejte Kikkoman Sójovou omáčku se sníženým obsahem soli, med a chilli, restujte další 3 minuty.
Krok 2

2 vejce – 60 g kapusty – 180 g uvařené quinoy – 80 g fety
Vejce vařte 7 minut natvrdo. Z kadeřávku odstraňte tuhé stonky a nasekejte ho na menší kousky. Quinou rozdělte do krabiček, poté přidejte růžičkovou kapustu, kadeřávek, rozpůlená vejce a fetu.
Krok 3

2 polévkové lžíce olivového oleje – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli – 1 čajová lžička medu – 1 stroužek česneku – ½ polévková lžíce bílého sezamu – 20 vlašských ořechů
Smíchejte olej, Kikkoman Sójovou omáčku se sníženým obsahem soli, med a česnek. Přelijte salát dresinkem, posypte sezamem a ořechy.
ID receptu: 1554
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více




































