Quinoový salát s karamelizovanou kapustou
Quinoový salát s karamelizovanou kapustou

Quinoový salát s karamelizovanou kapustou

5 7 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 20 min.
10 min. Doba přípravy
10 min. Doba vaření

Výživný quinoový salát s vejcem natvrdo, fetou a sladko-pikantní růžičkovou kapustou – snadný na přípravu a ideální pro zdravý oběd s sebou díky Kikkoman Sójové omáčce se sníženým obsahem soli.

Tip navíc: Tento recept patří do kategorie jídel, která si můžete připravit předem. Všechny ostatní recepty z této kategorie najdete zde.

Ingredience

2 Porce
300 g
růžičkové kapusty, blanšírované
75 ml
olivového oleje
3 čajové lžičky
medu
 ½ čajové lžičky
chilli vloček
2 
vejce
60 g
kapusty
180 g
uvařené quinoy
80 g
fety
1 
stroužek česneku, najemno nasekaný
 ½ polévková lžíce
bílého sezamu
20 g
vlašských ořechů

Nutriční hodnoty (na porci):

2.682 kJ / 641 kcal
42 gTuky
27 gBílkoviny
45 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

300 g růžičkové kapusty – 3 polévkové lžíce olivového oleje – 2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli2 čajové lžičky medu –  ½ čajové lžičky chilli vloček

Kapustu rozkrojte napůl. Restujte na oleji 3 minuty, přidejte Kikkoman Sójovou omáčku se sníženým obsahem soli, med a chilli, restujte další 3 minuty.

Krok 2

2  vejce – 60 g kapusty – 180 g uvařené quinoy – 80 g fety

Vejce vařte 7 minut natvrdo. Z kadeřávku odstraňte tuhé stonky a nasekejte ho na menší kousky. Quinou rozdělte do krabiček, poté přidejte růžičkovou kapustu, kadeřávek, rozpůlená vejce a fetu.

Krok 3

2 polévkové lžíce olivového oleje – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli1 čajová lžička medu – 1  stroužek česneku –  ½ polévková lžíce bílého sezamu – 20  vlašských ořechů

Smíchejte olej, Kikkoman Sójovou omáčku se sníženým obsahem soli, med a česnek. Přelijte salát dresinkem, posypte sezamem a ořechy.

ID receptu: 1554

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

300 g růžičkové kapusty – 3 polévkové lžíce olivového oleje – 2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli2 čajové lžičky medu – ½ čajové lžičky chilli vloček

Kapustu rozkrojte napůl. Restujte na oleji 3 minuty, přidejte Kikkoman Sójovou omáčku se sníženým obsahem soli, med a chilli, restujte další 3 minuty.

2 vejce – 60 g kapusty – 180 g uvařené quinoy – 80 g fety

Vejce vařte 7 minut natvrdo. Z kadeřávku odstraňte tuhé stonky a nasekejte ho na menší kousky. Quinou rozdělte do krabiček, poté přidejte růžičkovou kapustu, kadeřávek, rozpůlená vejce a fetu.

2 polévkové lžíce olivového oleje – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli1 čajová lžička medu – 1 stroužek česneku – ½ polévková lžíce bílého sezamu – 20 vlašských ořechů

Smíchejte olej, Kikkoman Sójovou omáčku se sníženým obsahem soli, med a česnek. Přelijte salát dresinkem, posypte sezamem a ořechy.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03

Inspirace recepty

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.