

Grilovaná treska s batátovými hranolky
Grilovaná treska potřená glazurou z Kikkoman Sójové omáčky se sníženým obsahem soli, pečené batátové hranolky a svěží pesto z kapusty – to vše hotové za něco málo přes 30 minut. Sójová omáčka dodává hloubku chuti jak rybě, tak zelenině.
Nutriční hodnoty (na porci):
2.135 kJ / 510 kcalPostup přípravy
Krok 1

1 batát – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli – 1 polévková lžíce Kikkoman Pražený sezamový olej
Batát oloupejte a nakrájejte na hranolky. Smíchejte sójovou omáčku Kikkoman se sezamovým olejem a hranolky v této směsi obalte. Rozložte je na plech vyložený pečícím papírem a pečte přibližně 25 minut při 200 °C.
Krok 2

75 g kadeřávku – 1 stroužek česneku, nasekaný – ¾ polévková lžíce piniových oříšků – 2 polévkové lžíce olivového oleje – 1 ½ čajová lžička citronové šťávy – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli
Kapustu omyjte, osušte a odstraňte silné stonky. Vložte ji do mixéru spolu s česnekem, piniovými oříšky, olivovým olejem, citronovou šťávou a Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli. Mixujte dohladka.
Krok 3

1 polévková lžíce olivového oleje – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli – 1 čajová lžička medu – 300 g tresky
Olivový olej smíchejte s Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli a medem. Touto směsí potřete filety z tresky a nechte marinovat 10–15 minut. Poté rybu grilujte 3–5 minut z každé strany. Servírujte s batátovými hranolky a kapustovým pestem.
Tip
Hranolky budou křupavější, pokud je před pečením namočíte do studené vody a důkladně osušíte. Pesto si můžete připravit předem – hodí se i k těstovinám nebo sendvičům.
ID receptu: 1557
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více





































