Grilovaná treska s batátovými hranolky
Grilovaná treska s batátovými hranolky

Grilovaná treska s batátovými hranolky

Celkový čas vaření 35 min.
10 min. Doba přípravy
25 min. Doba vaření

Grilovaná treska potřená glazurou z Kikkoman Sójové omáčky se sníženým obsahem soli, pečené batátové hranolky a svěží pesto z kapusty – to vše hotové za něco málo přes 30 minut. Sójová omáčka dodává hloubku chuti jak rybě, tak zelenině.

Tip navíc: Tento recept patří do kategorie jídel, která si můžete připravit předem. Všechny ostatní recepty z této kategorie najdete zde.

Ingredience

2 Porce
1 
batát
1 polévková lžíce
300 g
tresky
75 g
kadeřávku
1 
stroužek česneku, nasekaný
 ¾ polévková lžíce
piniových oříšků
3 polévkové lžíce
olivového oleje
1 ½ čajová lžička
citronové šťávy
1 čajová lžička
medu

Nutriční hodnoty (na porci):

2.135 kJ / 510 kcal
25 gTuky
35 gBílkoviny
32 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

1  batát – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli1 polévková lžíce Kikkoman Pražený sezamový olej

Batát oloupejte a nakrájejte na hranolky. Smíchejte sójovou omáčku Kikkoman se sezamovým olejem a hranolky v této směsi obalte. Rozložte je na plech vyložený pečícím papírem a pečte přibližně 25 minut při 200 °C.

Krok 2

75 g kadeřávku – 1  stroužek česneku, nasekaný –  ¾ polévková lžíce piniových oříšků – 2 polévkové lžíce olivového oleje – 1 ½ čajová lžička citronové šťávy – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli

Kapustu omyjte, osušte a odstraňte silné stonky. Vložte ji do mixéru spolu s česnekem, piniovými oříšky, olivovým olejem, citronovou šťávou a Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli. Mixujte dohladka.

Krok 3

1 polévková lžíce olivového oleje – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli1 čajová lžička medu – 300 g tresky

Olivový olej smíchejte s Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli a medem. Touto směsí potřete filety z tresky a nechte marinovat 10–15 minut. Poté rybu grilujte 3–5 minut z každé strany. Servírujte s batátovými hranolky a kapustovým pestem.

Tip

Hranolky budou křupavější, pokud je před pečením namočíte do studené vody a důkladně osušíte. Pesto si můžete připravit předem – hodí se i k těstovinám nebo sendvičům.

ID receptu: 1557

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

1 batát – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli1 polévková lžíce Kikkoman Pražený sezamový olej

Batát oloupejte a nakrájejte na hranolky. Smíchejte sójovou omáčku Kikkoman se sezamovým olejem a hranolky v této směsi obalte. Rozložte je na plech vyložený pečícím papírem a pečte přibližně 25 minut při 200 °C.

75 g kadeřávku – 1 stroužek česneku, nasekaný – ¾ polévková lžíce piniových oříšků – 2 polévkové lžíce olivového oleje – 1 ½ čajová lžička citronové šťávy – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli

Kapustu omyjte, osušte a odstraňte silné stonky. Vložte ji do mixéru spolu s česnekem, piniovými oříšky, olivovým olejem, citronovou šťávou a Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli. Mixujte dohladka.

1 polévková lžíce olivového oleje – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli1 čajová lžička medu – 300 g tresky

Olivový olej smíchejte s Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli a medem. Touto směsí potřete filety z tresky a nechte marinovat 10–15 minut. Poté rybu grilujte 3–5 minut z každé strany. Servírujte s batátovými hranolky a kapustovým pestem.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03

Inspirace recepty

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.